Aprikoosi-mantelimarengit | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Aprikoosi-mantelimarengit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(420 g) säilykeaprikooseja
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
100 g
(2,5 dl) mantelijauhetta
Tomusokeria koristeluun

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta aprikoosit ja levitä ne voideltuun torttuvuokaan. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mantelijauhe. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri erikseen kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseokseen. Levitä taikina aprikoosien päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä hiukan ja seulo pinnalle tomusokeria. Tarjoa lisänä jäätelöä tai kermavaahtoa.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.