Aprikoosi-mantelimarengit

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(420 g) säilykeaprikooseja
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
100 g(2,5 dl) mantelijauhetta
tomusokeria koristeluun

Valmistus

  1. 1

    Valuta aprikoosit ja levitä ne voideltuun torttuvuokaan. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mantelijauhe. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri erikseen kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseokseen. Levitä taikina aprikoosien päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä hiukan ja seulo pinnalle tomusokeria. Tarjoa lisänä jäätelöä tai kermavaahtoa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025