Aprikoosi-suklaamoussekakku
Ainekset
Pohja
Väliin
Mousse
Reunoille
Päälle
Valmistus
Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina nostellen tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi noin 25 minuuttia.
Jäähdytä ja irrota kakku vuoasta. Halkaise pohja leveyssuunnassa kahtia. Kostuta puolikkaat maidolla. Levitä toiselle sisäpinnalle puolet aprikoosihillosta.
Valmista mousse. Pehmitä liivatteet ensin kylmässä vedessä ja liota sitten kiehuvaksi kuumennettuun veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja yhdistä siihen liivateseos. Vaahdota kerma ja yhdistä se hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen. Mausta halutessasi tilkalla konjakkia tai kahvilikööriä.
Laita kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Pane aprikoosihillolla päällystetty kakkupohja leivinpaperin päälle ja kaada mousseseos sen päälle. Hyydytä viileässä vähintään 3 tuntia.
Levitä loput aprikoosihillosta toisen kakkupohjan sisäpinnalle ja nosta pohja hyytyneen moussekerroksen päälle. Poista kakkuvuoka.
Vaahdota kerma ja levitä kermavaahto kakun päälle ja sivuille. Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta ananaskirsikat puolittain sulaan suklaaseen. Levitä loput sulasta suklaasta lastan avulla ohueksi levyksi leivinpaperille. Koveta levitetty suklaa ja koristellut ananaskirsikat viileässä. Leikkaa kovettuneesta levystä kookkaita paloja kakun reunoille koristeeksi ja viimeistele kakku ananaskirsikoilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.