Aprikoosi-suklaamoussekakku - Yhteishyvä

Aprikoosi-suklaamoussekakku

???
Paloja
10
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoa
1 1/2 rkl
Kaakaojauhetta

VÄLIIN

1 1/2 dl
Maitoa
2 dl
Aprikoosihilloa

MOUSSE

4 kpl
Liivatelehteä
200 g
Taloussuklaata
1 dl
Vettä
2 dl
Kuohukermaa

REUNOILLE

200 g
Taloussuklaata

PÄÄLLE

2 dl
Kuohukermaa
10 - 12 kpl
Ananaskirsikoita tai säilykehedelmiä

Näin teet

1

Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina nostellen tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi noin 25 minuuttia.

Jäähdytä ja irrota kakku vuoasta. Halkaise pohja leveyssuunnassa kahtia. Kostuta puolikkaat maidolla. Levitä toiselle sisäpinnalle puolet aprikoosihillosta.

Valmista mousse. Pehmitä liivatteet ensin kylmässä vedessä ja liota sitten kiehuvaksi kuumennettuun veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja yhdistä siihen liivateseos. Vaahdota kerma ja yhdistä se hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen. Mausta halutessasi tilkalla konjakkia tai kahvilikööriä.

Laita kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Pane aprikoosihillolla päällystetty kakkupohja leivinpaperin päälle ja kaada mousseseos sen päälle. Hyydytä viileässä vähintään 3 tuntia.

Levitä loput aprikoosihillosta toisen kakkupohjan sisäpinnalle ja nosta pohja hyytyneen moussekerroksen päälle. Poista kakkuvuoka.

Vaahdota kerma ja levitä kermavaahto kakun päälle ja sivuille. Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta ananaskirsikat puolittain sulaan suklaaseen. Levitä loput sulasta suklaasta lastan avulla ohueksi levyksi leivinpaperille. Koveta levitetty suklaa ja koristellut ananaskirsikat viileässä. Leikkaa kovettuneesta levystä kookkaita paloja kakun reunoille koristeeksi ja viimeistele kakku ananaskirsikoilla.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 1.3.2007
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa