Aprikoosivaahto

Nappaa talteen!
| 200 g | kuivattuja pehmeitä aprikooseja |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 200 g | maustamatonta kevyttuorejuustoa |
| 1/2 kpl | sitruunan kuori |
| 1/2 dl | sokeria |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | kevytvispikermaa |
| Pinnalle: | |
|---|---|
| 4 - 5 rkl | mantelilastuja |
- 1.
Hienonna aprikoosit tehosekoittimella karkeaksi soseeksi. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja lisää aprikoosisose, huolellisesti pestyn sitruunan raastettu kuori sekä sokeri. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Anna jäähtyä hetken ja lisää liivateliemi varovasti sekoittaen juustoseokseen. Lisää lopuksi sekoittaen vaahdotettu kerma. Pursota tai lusikoi seos annosmaljoihin ja anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja ripottele annosmaljojen pinnalle.
Aprikoosivaahto
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | kuivattuja pehmeitä aprikooseja |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 200 g | maustamatonta kevyttuorejuustoa |
| 1/2 kpl | sitruunan kuori |
| 1/2 dl | sokeria |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | kevytvispikermaa |
Pinnalle: | |
| 4 - 5 rkl | mantelilastuja |
Valmistus
- 1
Hienonna aprikoosit tehosekoittimella karkeaksi soseeksi. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja lisää aprikoosisose, huolellisesti pestyn sitruunan raastettu kuori sekä sokeri. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Anna jäähtyä hetken ja lisää liivateliemi varovasti sekoittaen juustoseokseen. Lisää lopuksi sekoittaen vaahdotettu kerma. Pursota tai lusikoi seos annosmaljoihin ja anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja ripottele annosmaljojen pinnalle.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























