Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aprikoosivaahto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

200 g
Kuivattuja pehmeitä aprikooseja
2 kpl
Liivatelehteä
200 g
Maustamatonta kevyttuorejuustoa
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1/2 dl
Sokeria
3 rkl
Sitruunamehua
2 dl
Kevytvispikermaa

Pinnalle:

4 - 5 rkl
Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna aprikoosit tehosekoittimella karkeaksi soseeksi. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja lisää aprikoosisose, huolellisesti pestyn sitruunan raastettu kuori sekä sokeri. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Anna jäähtyä hetken ja lisää liivateliemi varovasti sekoittaen juustoseokseen. Lisää lopuksi sekoittaen vaahdotettu kerma. Pursota tai lusikoi seos annosmaljoihin ja anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja ripottele annosmaljojen pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 14.11.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.