Aprikoosivaahto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aprikoosivaahto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Kuivattuja pehmeitä aprikooseja
2 kpl
Liivatelehteä
200 g
Maustamatonta kevyttuorejuustoa
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1/2 dl
Sokeria
3 rkl
Sitruunamehua
2 dl
Kevytvispikermaa

PINNALLE:

4 - 5 rkl
Mantelilastuja

Näin teet

1

Hienonna aprikoosit tehosekoittimella karkeaksi soseeksi. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja lisää aprikoosisose, huolellisesti pestyn sitruunan raastettu kuori sekä sokeri. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Anna jäähtyä hetken ja lisää liivateliemi varovasti sekoittaen juustoseokseen. Lisää lopuksi sekoittaen vaahdotettu kerma. Pursota tai lusikoi seos annosmaljoihin ja anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja ripottele annosmaljojen pinnalle.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 14.11.2005
Muokattu: 15.5.2019