Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gkuivattuja pehmeitä aprikooseja
2 kplliivatelehteä
200 gmaustamatonta kevyttuorejuustoa
1/2 kplsitruunan kuori
1/2 dlsokeria
3 rklsitruunamehua
2 dlkevytvispikermaa

Pinnalle:

4 - 5 rklmantelilastuja

Valmistus

  1. 1

    Hienonna aprikoosit tehosekoittimella karkeaksi soseeksi. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja lisää aprikoosisose, huolellisesti pestyn sitruunan raastettu kuori sekä sokeri. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Anna jäähtyä hetken ja lisää liivateliemi varovasti sekoittaen juustoseokseen. Lisää lopuksi sekoittaen vaahdotettu kerma. Pursota tai lusikoi seos annosmaljoihin ja anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja ripottele annosmaljojen pinnalle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä