Banh Mi -patongit karamellimarinoidulla kasslerilla & pikapikkelöidyllä keltajuurella
Banh Mi -patongit karamellimarinoidulla kasslerilla & pikapikkelöidyllä keltajuurella
Yhteistyössä

Banh Mi -patongit karamellimarinoidulla kasslerilla & pikapikkelöidyllä keltajuurella

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gporsaan kassleria

Marinadi

1 rklinkivääriä raastettuna
2 kplvalkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rklriisiviinietikkaa
2 rklsoijakastiketta
1 rklkalakastiketta
1 kpl½ dl ruskeaa sokeria (esim. kookossokeri)
1-2 tl sambal oelek -chilitahnaa

Pikapikkelöity keltajuuri:

400 gkeltajuuria
2 dlvalkoviinietikkaa
3/4 dlvettä
3/4 dlsokeria
1 tlsuolaa
1 cmpala inkivääriä siivuina

Lisäksi

2 kplvehnäpatonkia
maksapateeta
majoneesia
salaattia
korianteria
srirachaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kassler ohuiksi siivuiksi lihan syiden vastaisesti. Paista kasslerviipaleita pannulla, kunnes ne ovat kypsiä ja ruskistuneita. Käytä öljyä tarvittaessa.

  2. 2

    Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja laita kasslerviipaleet marinadiin suoraan pannulta. Anna jäähtyä marinadissa, sekoittele välillä.

  3. 3

    Kuori keltajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

  4. 4

    Laita siivut lasipurkkiin.

  5. 5

    Kiehauta pikkelöintiliemen ainekset kattilassa ja kaada kuumana keltajuurisiivujen päälle. Sulje kansi ja anna jäähtyä.

  6. 6

    Leikkaa patongit yhteensä kuuteen osaan ja halkaise ne pitkittäin.

  7. 7

    Voitele sekä kansi että pohja maksapateella ja majoneesilla.

  8. 8

    Täytä patongit salaatilla, karamellimarinoidulla kasslerilla, pikapikkelöidyllä keltajuurella ja korianterilla.

  9. 9

    Tarjoile lisäksi srirachaa lisäpotkua kaipaaville.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä