Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Banh Mi -patongit karamellimarinoidulla kasslerilla & pikapikkelöidyllä keltajuurella

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
porsaan kassleria

Marinadi

1 rkl
inkivääriä raastettuna
2 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
kalakastiketta
1 kpl
½ dl ruskeaa sokeria (esim. kookossokeri)
1-2 tl sambal oelek -chilitahnaa

Pikapikkelöity keltajuuri:

400 g
keltajuuria
2 dl
valkoviinietikkaa
3/4 dl
vettä
3/4 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 cm
pala inkivääriä siivuina

Lisäksi

2 kpl
vehnäpatonkia
maksapateeta
majoneesia
salaattia
korianteria
srirachaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Leikkaa kassler ohuiksi siivuiksi lihan syiden vastaisesti. Paista kasslerviipaleita pannulla, kunnes ne ovat kypsiä ja ruskistuneita. Käytä öljyä tarvittaessa.

2

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja laita kasslerviipaleet marinadiin suoraan pannulta. Anna jäähtyä marinadissa, sekoittele välillä.

3

Kuori keltajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

4

Laita siivut lasipurkkiin.

5

Kiehauta pikkelöintiliemen ainekset kattilassa ja kaada kuumana keltajuurisiivujen päälle. Sulje kansi ja anna jäähtyä.

6

Leikkaa patongit yhteensä kuuteen osaan ja halkaise ne pitkittäin.

7

Voitele sekä kansi että pohja maksapateella ja majoneesilla.

8

Täytä patongit salaatilla, karamellimarinoidulla kasslerilla, pikapikkelöidyllä keltajuurella ja korianterilla.

9

Tarjoile lisäksi srirachaa lisäpotkua kaipaaville.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 29.10.2019
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.