Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Basilikaöljyllä siveltyä naudan sisäfileetä

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
noin 150 g naudan sisäfileetä henkeä kohden

Basilikaöljy:

3 dltuoreita basilikan lehtiä
1 1/2 dlavokadoöljyä
ripaus maldon-suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. 1

    Ruskista filee paistinpannulla joka puolelta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  2. 2

    Paista 200-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia. Huom! On tärkeää, että liha jää erittäin roseeksi, jopa raa´aksi sisältä. Anna lihan vetäytyä ainakin 5 minuuttia ennen leikkaamista, näin lihasnesteet pysyvät paremmin lihassa.

  3. 3

    Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja nosta öljyllä sivellylle lautaselle. Sivele lihat vielä pinnalta öljyllä. Ripottele Maldon-suolaa viipaleiden päälle ja tarjoa pyreen kanssa.

  4. 4

    Hienonna basilika suolan kanssa tehosekoittimessa, lisää öljy juoksevana nauhana sekaan ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä