Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Basilikaöljyllä siveltyä naudan sisäfileetä

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
noin 150 g naudan sisäfileetä henkeä kohden

Basilikaöljy:

3 dltuoreita basilikan lehtiä
1 1/2 dlavokadoöljyä
ripaus maldon-suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. 1

    Ruskista filee paistinpannulla joka puolelta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  2. 2

    Paista 200-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia. Huom! On tärkeää, että liha jää erittäin roseeksi, jopa raa´aksi sisältä. Anna lihan vetäytyä ainakin 5 minuuttia ennen leikkaamista, näin lihasnesteet pysyvät paremmin lihassa.

  3. 3

    Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja nosta öljyllä sivellylle lautaselle. Sivele lihat vielä pinnalta öljyllä. Ripottele Maldon-suolaa viipaleiden päälle ja tarjoa pyreen kanssa.

  4. 4

    Hienonna basilika suolan kanssa tehosekoittimessa, lisää öljy juoksevana nauhana sekaan ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025