Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Basilikaöljyllä siveltyä naudan sisäfileetä

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Noin 150 g naudan sisäfileetä henkeä kohden

Basilikaöljy:

3 dl
tuoreita basilikan lehtiä
1 1/2 dl
avokadoöljyä
ripaus Maldon-suolaa
mustapippuria myllystä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Ruskista filee paistinpannulla joka puolelta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2

Paista 200-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia. Huom! On tärkeää, että liha jää erittäin roseeksi, jopa raa´aksi sisältä. Anna lihan vetäytyä ainakin 5 minuuttia ennen leikkaamista, näin lihasnesteet pysyvät paremmin lihassa.

3

Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja nosta öljyllä sivellylle lautaselle. Sivele lihat vielä pinnalta öljyllä. Ripottele Maldon-suolaa viipaleiden päälle ja tarjoa pyreen kanssa.

4

Hienonna basilika suolan kanssa tehosekoittimessa, lisää öljy juoksevana nauhana sekaan ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Miltä maistui?
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 4.10.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.