Bataattilohkot uunissa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Bataattilohkot uunissa

Bataattilohkot uunissa

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Bataattilohkot valmistuvat nopeasti ja sopivat hyvin esimerkiksi uudenvuoden juhlien buffetpöytään. Mausta bataattilohkot itse sekoitetulla mausteseoksella. Paahda bataatteja uunissa ritilän päällä, jolloin niihin saa herkullisen rapean pinnan.

Ainekset

2 kpl
keskikokoista bataattia lohkoiksi leikattuna
2 rkl
maissijauhoja
2 rkl
hienoa merisuolaa
3 rkl
öljyä

tex mex mausteseos

1 rkl
paprikajauhetta
2 tl
savustettua paprikajauhetta
2 tl
oreganoa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
mustapippuria jauhettuna

jouluinen mausteseos

2 tl
valkopippuria jauhettuna
2 tl
muskottipähkinää jauhettuna
1 tl
maustepippuria
1 tl
neilikkaa

Valmistus

1

Sekoita kulhossa bataatit, suola, maissijauhot ja haluamasi mausteseos. Lisää joukkoon öljy ja sekoita.

2 kpl
keskikokoista bataattia lohkoiksi leikattuna
2 rkl
hienoa merisuolaa
2 rkl
maissijauhoja
3 rkl
öljyä
2

Levitä bataattilohkot öljytyn ritilän päälle ja paahda 220°C uunissa noin 25 minuuttia.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 30.12.2017
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

695

166

10,5 g

0,5 g

15,0 g

3,0 g

2,8 g

1,5 g

9,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl savustettua paprikajauhetta,

1 tl juustokuminaa,

1 tl valkosipulijauhetta,

2 tl muskottipähkinää jauhettuna,

1 tl maustepippuria,

1 tl neilikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli