Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bavette grillée et sauce béarnaise

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Grillattu Bavette ja bearnaisekastike

600 g
bavettea eli flank steakia
2 kpl
valkosipulinkynttä
6 kpl
oksaa timjamia
1 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
3 rkl
oliiviöljyä
1 1/2 dl
valkoviiniä
1/4 dl
valkoviinietikkaa
3 kpl
rakuunanoksaa
5 kpl
valkopippuria
5 kpl
keltuaista
250 g
voita
3 kpl
tippaa Tabascoa
1 tl
Dijon-sinappia
puolikas chili
mustapippuria myllystä
Bearnaisekastike:
puolikas pieni sipuli
puolikkaan sitruunan mehu

Haudutettu pinaatti

1 kpl
iso tai 2 pientä salottisipulia
2 rkl
voita
2 kpl
pss (300 g) tuoretta pinaattia
suola, pippuri

Vuonankaali-cashew-sydänsalaatti ja sherryviinietikka-vinaigrette

1 kpl
rasia vuonankaalia
1 tl
Dijon-sinappia
2 rkl
sherryviinietikkaa
3 rkl
oliiviöljyä
2-3 sydänsalaattia
kourallinen cashewpähkinöitä
vinaigrette:
suolaa, pippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Poista bavettesta mahdolliset paksut kalvot, mutta älä poista rasvaa. Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili ohuiksi viipaleiksi (poista siemenet). Sekoita valkosipuli, chili, timjami, sinappi ja öljy. Hiero marinadi lihaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Puhdista liha suurimmasta osasta marinadia. Suolaa molemmin puolin ja grillaa n. 3-4 minuuttia/puoli. Loppukypsennä tarvittaessa 175-asteisessa uunissa 4-5 min. Anna vetäytyä esim. folion alla 7-10 min.

Bearnaise:

Sulata voi esim. mikrossa. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kattila lämpenemään. Kun kattila on kuuma, laita sinne etikka, sitten valkoviini, sipuli ja pippurit. Nypi rakuunanoksat suurpiirteisesti, hienonna lehdet ja laita ne sivuun. Laita nypityt oksat mukaan kattilaan. Kun nestettä on kattilassa jäljellä noin puolet, siivilöi neste pieneen puhtaaseen kasariin ja anna jäähtyä hieman Erottele munankeltuaiset nesteen joukkoon kattilaan. Kypsennä keltuais- reduktioseosta aluksi miedolla lämm ö ll ä koko ajan reippaasti vispaten. Nosta lämpöä vähitellen. Kun kattilassa on kiinteä, tasainen vaahto, ota se sivuun hellalta. Vatkaa voi joukkoon pienissä erissä. Mausta lopuksi rakuunanlehdillä, sitruunamehulla, Tabascolla ja sinapilla.

2

Silppua salottisipuli ja kuullota voissa hetken. Lisää pinaatit pannulle ja hauduta kunnes vesi on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

3

Huuhtele vuonankaalit ja kuivaa ne. Silppua sydänsalaatit. Sekoita vinaigretin ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Sekoita salaatti, paahdetut cashewpähkinät ja vinaigretti juuri ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 4.10.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.