Bebe-leivokset - Yhteishyvä

Bebe-leivokset

Bebe leivokset
Kappaleita
10
Ruokavalio
Suussa sulavat bebe-leivokset ovat kahvipöydän klassikkoherkkuja. Tomusokerista tehtävän kuorrutteen voit halutessasi myös värjätä elintarvikeväreillä.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Leivontamargariinia
1 1/4 dl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE

1 1/2 dl
Ruokakermaa
3 tl
Maissitärkkelystä
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
100 g
Voita

PINNALLE

1 dl
Tomusokeria
1 1/2 - 2 rkl
Vettä

KORISTELUUN

Nonparelleja

Näin teet

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kevyesti matalat leivosvuoat. Nosta ne pellille.Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää sekoittaen jauhot, joihin olet lisännyt leivinjauheen.Tee taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiksi paloiksi. Painele palat peukalolla leivosvuokien pohjalle ja reunoille.Kypsennä leivoksia uunin keskellä noin 10 minuuttia, jäähdytä ja irrota varoen kumoamalla leivos kerrallaan käteen vuokaa puristaen.Kuumenna kattilassa ruokakerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen.Lisää kiisselin sekaan vähitellen voi.Levitä kiisseli leivosten kuoppiin täytteeksi.Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja värjää mieleiseksesi. Levitä sokerivesikuorrute leivosten päälle ja ripottele nonparelleja keskelle. Tarjoa pian.

Resepti
Pirjo Murinen
Kuvat
Pekka Haraste
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 23.1.2019
Jaa Somessa