Bebe-leivokset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Bebe-leivokset

Bebe-leivokset

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Suussasulavat ja suloiset bebe-leivokset ovat kahvipöydän klassikko. Värjää tomusokerikuorrute halutessasi elintarvikevärillä.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja

täyte

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
4 tl
Maissitärkkelystä
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
100 g
Voita

kuorrutus

2 dl
Tomusokeria
1 1/2 rkl
Vettä (noin)
(muutama tippa elintarvikeväriä)

koristelu

1 rkl
Nonparelleja

vuokien voiteluun

margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele leivosvuoat (ø noin 8 cm) kevyesti ja nosta ne uunipellille.

margariinia
2

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, sokeri, kananmuna ja vehnäjauhot keskenään. Painele taikina leivosvuokiin ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä taikinapohjia uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin varovasti irrotat pohjat vuoista.

200 g
margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3

Valmista täyte. Kuumenna kattilassa ruokakerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen. Lisää voi nokareina ja sekoita, kunnes se on sulanut. Levitä täyte leivospohjiin.

100 g
Voita
1 tl
Vaniljasokeria
2 rkl
Sokeria
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
4 tl
Maissitärkkelystä
4

Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Levitä sokerivesikuorrute leivosten päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.

1 1/2 rkl
Vettä (noin)
2 dl
Tomusokeria
(muutama tippa elintarvikeväriä)
1 rkl
Nonparelleja

Vinkki: Voit valmistaa leivospohjat jo hyvissä ajoin ja säilyttää ne jääkaapissa tiiviissä rasiassa kosteudelta suojattuina. Täytä ja kuorruta bebet kuitenkin vasta tarjoilu- tai sitä edeltävänä päivänä.

Resepti:
Pirjo Murinen, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 9.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1183

283

13,4 g

6,3 g

36,7 g

22,2 g

0,7 g

3,1 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 tl Maissitärkkelystä,

1,5 rkl Vettä (noin),

(muutama tippa elintarvikeväriä),

1 rkl Nonparelleja,

margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli