Bebe-leivokset - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bebe-leivokset

Bebe-leivokset
Kappaleita
15
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Suussasulavat ja suloiset bebe-leivokset ovat kahvipöydän klassikko. Värjää tomusokerikuorrute halutessasi elintarvikevärillä.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
4 tl
Maissitärkkelystä
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
100 g
Voita

KUORRUTUS

2 dl
Tomusokeria
1 1/2 rkl
Vettä (noin)
(muutama tippa elintarvikeväriä)

KORISTELU

1 rkl
Nonparelleja

VUOKIEN VOITELUUN

margariinia

Vinkki: Voit valmistaa leivospohjat jo hyvissä ajoin ja säilyttää ne jääkaapissa tiiviissä rasiassa kosteudelta suojattuina. Täytä ja kuorruta bebet kuitenkin vasta tarjoilu- tai sitä edeltävänä päivänä.

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele leivosvuoat (ø noin 8 cm) kevyesti ja nosta ne uunipellille.

margariinia
2

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, sokeri, kananmuna ja vehnäjauhot keskenään. Painele taikina leivosvuokiin ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä taikinapohjia uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin varovasti irrotat pohjat vuoista.

200 g
margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3

Valmista täyte. Kuumenna kattilassa ruokakerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen. Lisää voi nokareina ja sekoita, kunnes se on sulanut. Levitä täyte leivospohjiin.

100 g
Voita
1 tl
Vaniljasokeria
2 rkl
Sokeria
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
4 tl
Maissitärkkelystä
4

Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Levitä sokerivesikuorrute leivosten päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.

1 1/2 rkl
Vettä (noin)
2 dl
Tomusokeria
(muutama tippa elintarvikeväriä)
1 rkl
Nonparelleja
Resepti
Pirjo Murinen, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g550 g
Proteiinia3 g46 g
Rasvaa13 g201 g
Kuituja1 g10 g
Energiaa kj1183 17743
Energiaa kcal283 4238

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 tl Maissitärkkelystä

  • 1.5 rkl Vettä (noin)

  • (muutama tippa elintarvikeväriä)

  • 1 rkl Nonparelleja

  • margariinia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g550 g
Proteiinia3 g46 g
Rasvaa13 g201 g
Kuituja1 g10 g
Energiaa kj1183 17743
Energiaa kcal283 4238

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 tl Maissitärkkelystä

  • 1.5 rkl Vettä (noin)

  • (muutama tippa elintarvikeväriä)

  • 1 rkl Nonparelleja

  • margariinia

Resepti
Pirjo Murinen, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.