Bebe-leivokset
Noin 1,5 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suussasulavat ja suloiset bebe-leivokset ovat kahvipöydän klassikko. Koristele tomusokerikuorrute nonparelleilla tai muilla koristeilla.
| 200 g | voita |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 4 tl | maissitärkkelystä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 100 g | voita |
| Kuorrutus | |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 1/2 rkl | vettä |
| muutama tippa punaista elintarvikeväriä | |
| Koristelu | |
| 1 rkl | nonparelleja |
| Vuokien voiteluun | |
| voita | |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele leivosvuoat kevyesti pehmeällä voilla (ø noin 8 cm) ja siirrä ne uunipellille.
- 2.
Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Painele taikina leivosvuokiin ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä taikinapohjia uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti vuoista.
- 3.
Valmista täyte. Kuumenna kattilassa ruokakerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen. Lisää voi nokareina ja sekoita, kunnes se on sulanut. Levitä täyte leivospohjiin.
- 4.
Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Levitä kuorrute leivosten päälle. Koristele nonparelleilla.
Suussasulavat ja suloiset bebe-leivokset ovat kahvipöydän klassikko. Koristele tomusokerikuorrute nonparelleilla tai muilla koristeilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 4 tl | maissitärkkelystä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 100 g | voita |
Kuorrutus | |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 1/2 rkl | vettä |
| muutama tippa punaista elintarvikeväriä | |
Koristelu | |
| 1 rkl | nonparelleja |
Vuokien voiteluun | |
| voita | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele leivosvuoat kevyesti pehmeällä voilla (ø noin 8 cm) ja siirrä ne uunipellille.
Määrä Ainesosa voita - 2
Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Painele taikina leivosvuokiin ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä taikinapohjia uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti vuoista.
Määrä Ainesosa 200 g voita 1 1/2 dl sokeria 1 kpl kananmuna 4 1/2 dl vehnäjauhoja - 3
Valmista täyte. Kuumenna kattilassa ruokakerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen. Lisää voi nokareina ja sekoita, kunnes se on sulanut. Levitä täyte leivospohjiin.
Määrä Ainesosa 100 g voita 1 tl vaniljasokeria 2 rkl sokeria 2 dl (1 prk) ruokakermaa 4 tl maissitärkkelystä - 4
Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Levitä kuorrute leivosten päälle. Koristele nonparelleilla.
Määrä Ainesosa 1 1/2 rkl vettä 2 dl tomusokeria muutama tippa punaista elintarvikeväriä 1 rkl nonparelleja
Vinkki: Voit valmistaa leivospohjat jo hyvissä ajoin ja säilyttää ne jääkaapissa tiiviissä rasiassa kosteudelta suojattuina. Täytä ja kuorruta bebet kuitenkin vasta tarjoilu- tai sitä edeltävänä päivänä.
Ravintosisältö
283
Energiaa kcal
1183
Energiaa kj
13,4 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,7 g
Hiilihydraatteja
22,2 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
283
Energiaa kcal
1183
Energiaa kj
13,4 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,7 g
Hiilihydraatteja
22,2 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 tl maissitärkkelystä, muutama tippa punaista elintarvikeväriä, 1 rkl nonparelleja, voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























