Blinit ja katkaraputäyte

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Paista pino herkullisia blinejä, jotka kuohkeuttaa taikinaan tuleva valkuaisvaahto. Tarjoa blinit klassisesti maustetun katkaraputäytteen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 lmaitoa
25 g (0,5 pkt) hiivaa
2 kplkananmunaa
1 tlsuolaa
3 1/2 dltattarijauhoja
1 dlvehnäjauhoja

Paistamiseen

voita

Katkaraputäyte

300 g (2 ps, à 150 g) isoja katkarapuja (pakaste)
1 kplpieni punasipuli
1/2 kplruukkua tilliä
120 g(1 prk) smetanaa
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita keltuaiset maitoon. Lisää suola ja jauhot maito-keltuaisseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kulho liinalla. Anna levätä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.

    MääräAinesosa
    1/2 lmaitoa
    25 g (0,5 pkt) hiivaa
    2 kplkananmunaa
    1 tlsuolaa
    3 1/2 dltattarijauhoja
    1 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Valmista täyte. Sulata ja valuta ravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
    300 g (2 ps, à 150 g) isoja katkarapuja (pakaste)
    1/2 kplruukkua tilliä
    120 g(1 prk) smetanaa
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Vatkaa blinitaikinan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti nostellen.

  4. 4

    Kuumenna voita blini- tai lettupannulla. Kun voi kuohahtaa ja saa vähän ruskeaa väriä, lisää kauhallinen taikinaa pannulle. Kypsennä blinejä keskilämmöllä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja paista kypsäksi. Tarjoa blinit kuumina katkaraputäytteen kanssa.

    MääräAinesosa
    voita

Vinkki: Voit käyttää myös valmiita pakasteblinejä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
26.12.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä