Blinit ja katkaraputäyte
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paista pino herkullisia blinejä, jotka kuohkeuttaa taikinaan tuleva valkuaisvaahto. Tarjoa blinit klassisesti maustetun katkaraputäytteen kanssa.
| 1/2 l | maitoa |
| 25 g | (0,5 pkt) hiivaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | suolaa |
| 3 1/2 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| voita | |
| Katkaraputäyte | |
| 300 g | (2 ps, à 150 g) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita keltuaiset maitoon. Lisää suola ja jauhot maito-keltuaisseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kulho liinalla. Anna levätä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.
- 2.
Valmista täyte. Sulata ja valuta ravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Vatkaa blinitaikinan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti nostellen.
- 4.
Kuumenna voita blini- tai lettupannulla. Kun voi kuohahtaa ja saa vähän ruskeaa väriä, lisää kauhallinen taikinaa pannulle. Kypsennä blinejä keskilämmöllä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja paista kypsäksi. Tarjoa blinit kuumina katkaraputäytteen kanssa.
Paista pino herkullisia blinejä, jotka kuohkeuttaa taikinaan tuleva valkuaisvaahto. Tarjoa blinit klassisesti maustetun katkaraputäytteen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 l | maitoa |
| 25 g | (0,5 pkt) hiivaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | suolaa |
| 3 1/2 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
Paistamiseen | |
| voita | |
Katkaraputäyte | |
| 300 g | (2 ps, à 150 g) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita keltuaiset maitoon. Lisää suola ja jauhot maito-keltuaisseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kulho liinalla. Anna levätä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.
Määrä Ainesosa 1/2 l maitoa 25 g (0,5 pkt) hiivaa 2 kpl kananmunaa 1 tl suolaa 3 1/2 dl tattarijauhoja 1 dl vehnäjauhoja - 2
Valmista täyte. Sulata ja valuta ravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni punasipuli 300 g (2 ps, à 150 g) isoja katkarapuja (pakaste) 1/2 kpl ruukkua tilliä 120 g (1 prk) smetanaa 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Vatkaa blinitaikinan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti nostellen.
- 4
Kuumenna voita blini- tai lettupannulla. Kun voi kuohahtaa ja saa vähän ruskeaa väriä, lisää kauhallinen taikinaa pannulle. Kypsennä blinejä keskilämmöllä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja paista kypsäksi. Tarjoa blinit kuumina katkaraputäytteen kanssa.
Määrä Ainesosa voita
Vinkki: Voit käyttää myös valmiita pakasteblinejä.
Ravintosisältö
565
Energiaa kcal
2364
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,3 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
565
Energiaa kcal
2364
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,3 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























