Caesarpiirakka

Arvostele resepti
10 Annosta

60 min

Ruokaisa caesarpiirakka on maukas tarjottava. Piirakan pala maistuu raikkaan salaatin kera.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
3 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna

Täyte

700 gmaustamattomia broilerin fieesuikaleita
1 kplsipuli
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
4 kplanjovisfileetä
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
3 kplkananmunaa
3 dlmaitoa tai kerma-maitoseosta
150 gparmesaaniraastetta

Pinnalle

1 kpl(140 g) pekoniviipaleita
100 gjääsalaattia
50 gparmesaanilastuja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nypi pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja siirrä jääkaappiin. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa pannulle kuoritut ja hienonnetut sipulit, anjovisfileet ja suola. Kääntele hetki, jotta sipulit pehmenevät. Anna jäähtyä.

    Sekoita munat, maito ja parmesaaniraaste keskenään. Nostele broileriseos taikinalle ja valuta päälle muna-maitoseos. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 paketti (140 g) pekoniviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä