Caesarpiirakka
60 min

Nappaa talteen!
Ruokaisa caesarpiirakka on maukas tarjottava. Piirakan pala maistuu raikkaan salaatin kera.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
| 700 g | maustamattomia broilerin fieesuikaleita |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 kpl | anjovisfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | maitoa tai kerma-maitoseosta |
| 150 g | parmesaaniraastetta |
| Pinnalle | |
| 1 kpl | (140 g) pekoniviipaleita |
| 100 g | jääsalaattia |
| 50 g | parmesaanilastuja |
- 1.
Nypi pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja siirrä jääkaappiin. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa pannulle kuoritut ja hienonnetut sipulit, anjovisfileet ja suola. Kääntele hetki, jotta sipulit pehmenevät. Anna jäähtyä.
Sekoita munat, maito ja parmesaaniraaste keskenään. Nostele broileriseos taikinalle ja valuta päälle muna-maitoseos. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla.
Caesarpiirakka
Ruokaisa caesarpiirakka on maukas tarjottava. Piirakan pala maistuu raikkaan salaatin kera.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | margariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 700 g | maustamattomia broilerin fieesuikaleita |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 kpl | anjovisfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | maitoa tai kerma-maitoseosta |
| 150 g | parmesaaniraastetta |
Pinnalle | |
| 1 kpl | (140 g) pekoniviipaleita |
| 100 g | jääsalaattia |
| 50 g | parmesaanilastuja |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nypi pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja siirrä jääkaappiin. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa pannulle kuoritut ja hienonnetut sipulit, anjovisfileet ja suola. Kääntele hetki, jotta sipulit pehmenevät. Anna jäähtyä.
Sekoita munat, maito ja parmesaaniraaste keskenään. Nostele broileriseos taikinalle ja valuta päälle muna-maitoseos. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla.
Ravintosisältö
334
Energiaa kcal
1396
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,4 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
26,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
334
Energiaa kcal
1396
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,4 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
26,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 paketti (140 g) pekoniviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























