Caesarpiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Caesarpiirakka

Caesarpiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Ruokaisa caesarpiirakka on maukas tarjottava. Piirakan pala maistuu raikkaan salaatin kera.

Ainekset

pohja

100 g
Margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna

täyte

700 g
Maustamattomia broilerin fieesuikaleita
1 kpl
Sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
4 kpl
Anjovisfileetä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Maitoa tai kerma-maitoseosta
150 g
Parmesaaniraastetta

pinnalle

1 kpl
(140 g) pekoniviipaleita
100 g
Jääsalaattia
50 g
Parmesaanilastuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja siirrä jääkaappiin. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa pannulle kuoritut ja hienonnetut sipulit, anjovisfileet ja suola. Kääntele hetki, jotta sipulit pehmenevät. Anna jäähtyä.

Sekoita munat, maito ja parmesaaniraaste keskenään. Nostele broileriseos taikinalle ja valuta päälle muna-maitoseos. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1391

332

17,5 g

7,6 g

16,2 g

2,0 g

0,9 g

26,8 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 paketti (140 g) pekoniviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli