Poista karamelleista kääreet. Sulata margariini kattilassa. Pilko joukkoon 10 toffeepalaa. Sekoita kunnes toffee on sulanut.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vuorotellen lakritsi-rasvaseoksen ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta kakku jäähtymään.
Kaada kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutetta jääkaapissa välillä sekoittaen kunnes se on sakeaa. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna vetäytyä hyvin ja leikkaa paloiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
371
1551
16,4 g
6,8 g
49,7 g
35,6 g
1,5 g
5,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli