Lakritsi-mokkapalakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lakritsi-mokkapalakakku

Lakritsi-mokkapalakakku

Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta

Ainekset

170 g
(1 pussi) lakritsitoffeeta, esim. hopeatoffee
200 g
Margariinia
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Maitoa

kuorrutus

1 1/2 dl
Kuohukermaa
3 dl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista karamelleista kääreet. Sulata margariini kattilassa. Pilko joukkoon 10 toffeepalaa. Sekoita kunnes toffee on sulanut.

170 g
(1 pussi) lakritsitoffeeta, esim. hopeatoffee
200 g
Margariinia
2

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vuorotellen lakritsi-rasvaseoksen ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta kakku jäähtymään.

2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Maitoa
3

Kaada kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutetta jääkaapissa välillä sekoittaen kunnes se on sakeaa. Levitä kuorrutus  jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna vetäytyä hyvin ja leikkaa paloiksi.

1 1/2 dl
Kuohukermaa
170 g
(1 pussi) lakritsitoffeeta, esim. hopeatoffee
3 dl
Tomusokeria
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1546

369

16,4 g

6,8 g

49,4 g

35,6 g

1,5 g

5,4 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli