Lakritsi-mokkapalakakku
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lakritsin ystävät huomio! Mokkapalakakku saa uutta makua lakritsitoffeesta. Kakku on helppo valmistaa niin kahvipöytään, syntymäpäiville kuin lastenjuhliinkin.
| 168 g | lakritsitoffeeta, esim. hopeatoffee |
| 200 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
| 3 dl | tomusokeria |
- 1.
Poista karamelleista kääreet. Sulata margariini kattilassa. Pilko joukkoon 10 toffeepalaa. Sekoita kunnes toffee on sulanut.
- 2.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vuorotellen lakritsi-rasvaseoksen ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta kakku jäähtymään.
- 3.
Kaada kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutetta jääkaapissa välillä sekoittaen kunnes se on sakeaa. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna vetäytyä hyvin ja leikkaa paloiksi.
Lakritsi-mokkapalakakku
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Lakritsin ystävät huomio! Mokkapalakakku saa uutta makua lakritsitoffeesta. Kakku on helppo valmistaa niin kahvipöytään, syntymäpäiville kuin lastenjuhliinkin.
Ainekset (14 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 168 g | lakritsitoffeeta, esim. hopeatoffee |
| 200 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
Kuorrutus | |
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
| 3 dl | tomusokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Poista karamelleista kääreet. Sulata margariini kattilassa. Pilko joukkoon 10 toffeepalaa. Sekoita kunnes toffee on sulanut.
Määrä Ainesosa 168 g lakritsitoffeeta, esim. hopeatoffee 200 g margariinia - 2
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vuorotellen lakritsi-rasvaseoksen ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta kakku jäähtymään.
Määrä Ainesosa 2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 1 dl kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 4 dl vehnäjauhoja 1 dl maitoa - 3
Kaada kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutetta jääkaapissa välillä sekoittaen kunnes se on sakeaa. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna vetäytyä hyvin ja leikkaa paloiksi.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl kuohukermaa 168 g lakritsitoffeeta, esim. hopeatoffee 3 dl tomusokeria
Ravintosisältö
370
Energiaa kcal
1549
Energiaa kj
16,4 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,6 g
Hiilihydraatteja
35,6 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
370
Energiaa kcal
1549
Energiaa kj
16,4 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,6 g
Hiilihydraatteja
35,6 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























