Sitruuna-lakritsipalat
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mokkapalojen vaaleassa versiossa maistuvat sitruuna ja lakritsi. Pirteän sitruunaisessa pohjassa on lakritsisattumia ja päälle levitetään raikas sitruunarahkakuorrute.
| 150 g | lakritsia |
| 1 kpl | sitruuna |
| 100 g | leivontamargariinia tai voita |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | kuohukermaa |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) sitruunarahkaa |
| 1 rkl | sitruunankuorta raastettuna |
| Koristelu | |
| 100 g | lakritsia |
- 1.
Leikkaa lakritsi ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu (noin ½ dl). Jätä kuoriraaste odottamaan. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
- 2.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos ja sekoita se vuorotellen rasvan ja kerman kanssa vaahtoon. Sekoita lopuksi sitruunanmehu ja lakritsipalat taikinaan. Vältä ylimääräistä sekoittamista.
- 3.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
- 4.
Vatkaa tuorejuusto ja sitruunarahka sileäksi. Mausta sitruunankuorella. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele viipaloiduilla lakritseilla.
Sitruuna-lakritsipalat
arvosana4/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Mokkapalojen vaaleassa versiossa maistuvat sitruuna ja lakritsi. Pirteän sitruunaisessa pohjassa on lakritsisattumia ja päälle levitetään raikas sitruunarahkakuorrute.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | lakritsia |
| 1 kpl | sitruuna |
| 100 g | leivontamargariinia tai voita |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | kuohukermaa |
Kuorrutus | |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) sitruunarahkaa |
| 1 rkl | sitruunankuorta raastettuna |
Koristelu | |
| 100 g | lakritsia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Leikkaa lakritsi ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu (noin ½ dl). Jätä kuoriraaste odottamaan. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
Määrä Ainesosa 150 g lakritsia 1 kpl sitruuna 100 g leivontamargariinia tai voita 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria - 2
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos ja sekoita se vuorotellen rasvan ja kerman kanssa vaahtoon. Sekoita lopuksi sitruunanmehu ja lakritsipalat taikinaan. Vältä ylimääräistä sekoittamista.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 1 dl kuohukermaa - 3
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
- 4
Vatkaa tuorejuusto ja sitruunarahka sileäksi. Mausta sitruunankuorella. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele viipaloiduilla lakritseilla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 200 g (1 prk) sitruunarahkaa 1 rkl sitruunankuorta raastettuna 100 g lakritsia
Vinkki: Voit käyttää taikinaan kuohukerman sijaan myös kevytkermaa.
Ravintosisältö
276
Energiaa kcal
1155
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,1 g
Hiilihydraatteja
19,8 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
276
Energiaa kcal
1155
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,1 g
Hiilihydraatteja
19,8 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl sitruunankuorta raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























