Leikkaa lakritsi ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu (noin ½ dl). Jätä kuoriraaste odottamaan. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos ja sekoita se vuorotellen rasvan ja kerman kanssa vaahtoon. Sekoita lopuksi sitruunanmehu ja lakritsipalat taikinaan. Vältä ylimääräistä sekoittamista.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Vatkaa tuorejuusto ja sitruunarahka sileäksi. Mausta sitruunankuorella. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele viipaloiduilla lakritseilla.
Vinkki: Voit käyttää taikinaan kuohukerman sijaan myös kevytkermaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
276
1155
11,6 g
5,3 g
35,1 g
19,8 g
1,1 g
6,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl sitruunankuorta raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli