Leikkaa lakritsi ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu (noin ½ dl). Jätä kuoriraaste odottamaan. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos ja sekoita se vuorotellen rasvan ja kerman kanssa vaahtoon. Sekoita lopuksi sitruunanmehu ja lakritsipalat taikinaan. Vältä ylimääräistä sekoittamista.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Vatkaa tuorejuusto ja sitruunarahka sileäksi. Mausta sitruunankuorella. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele lakritsiviipaleilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1076
257
9,5 g
4,0 g
34,9 g
19,6 g
1,1 g
6,9 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl vaniljasokeria,
1 rkl sitruunankuorta raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli