Cappuccino-suklaafudget
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Itse tehdyt makean suklaiset ja pehmeän mokkaiset kerrosfudget vievät kielen mennessään! Fudge valmistuu helposti ja nopeasti kondensoidusta maidosta.
| 200 g | tummaa leivontasuklaata (46 % kaakaota) |
| 397 g | (1 prk) kondensoitua maitoa |
| 300 g | valkosuklaata (leivontaan) |
| 3 rkl | pikakahvijauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Vuoraa vuoka (18 x 23 cm) leivinpaperilla. Rouhi 4 palaa tummaa suklaata ja säästä koristelua varten.
- 2.
Mittaa kattilaan 2 dl kondensoitua maitoa, tumma suklaa, 100 g valkosuklaata, kahvijauhe ja suola. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Kaada vuokaan. Tasoita pinta nopeasti esimerkiksi veitsellä tai lusikalla. Massa jähmettyy nopeasti, joten toimi ripeästi.
- 3.
Mittaa puhtaaseen kattilaan 1 dl kondensoitua maitoa ja 200 g valkosuklaata. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja massa tasaista. Kaada valkosuklaakerros tummasuklaakerroksen päälle ja tasoita pinta nopeasti.
- 4.
Ripottele suklaarouhe fudgen pinnalle. Anna fudgen jäähtyä ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi. Leikkaa pieniksi (noin 2 x 2 cm) paloiksi.
Cappuccino-suklaafudget
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Itse tehdyt makean suklaiset ja pehmeän mokkaiset kerrosfudget vievät kielen mennessään! Fudge valmistuu helposti ja nopeasti kondensoidusta maidosta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | tummaa leivontasuklaata (46 % kaakaota) |
| 397 g | (1 prk) kondensoitua maitoa |
| 300 g | valkosuklaata (leivontaan) |
| 3 rkl | pikakahvijauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Vuoraa vuoka (18 x 23 cm) leivinpaperilla. Rouhi 4 palaa tummaa suklaata ja säästä koristelua varten.
Määrä Ainesosa 200 g tummaa leivontasuklaata (46 % kaakaota) - 2
Mittaa kattilaan 2 dl kondensoitua maitoa, tumma suklaa, 100 g valkosuklaata, kahvijauhe ja suola. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Kaada vuokaan. Tasoita pinta nopeasti esimerkiksi veitsellä tai lusikalla. Massa jähmettyy nopeasti, joten toimi ripeästi.
Määrä Ainesosa 397 g (1 prk) kondensoitua maitoa 200 g tummaa leivontasuklaata (46 % kaakaota) 300 g valkosuklaata (leivontaan) 3 rkl pikakahvijauhetta 1/4 tl suolaa - 3
Mittaa puhtaaseen kattilaan 1 dl kondensoitua maitoa ja 200 g valkosuklaata. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja massa tasaista. Kaada valkosuklaakerros tummasuklaakerroksen päälle ja tasoita pinta nopeasti.
- 4
Ripottele suklaarouhe fudgen pinnalle. Anna fudgen jäähtyä ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi. Leikkaa pieniksi (noin 2 x 2 cm) paloiksi.
Vinkki: Fudge säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin 2 viikkoa. Fudgen voi myös pakastaa.
Vinkki: Itse tehty fudge on ihana joululahja.
Ravintosisältö
61
Energiaa kcal
253
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
61
Energiaa kcal
253
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl pikakahvijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























