Cappuccino-suklaafudget

arvosana5/5

(8)arviota
60 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Itse tehdyt makean suklaiset ja pehmeän mokkaiset kerrosfudget vievät kielen mennessään! Fudge valmistuu helposti ja nopeasti kondensoidusta maidosta.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gtummaa leivontasuklaata (46 % kaakaota)
397 g(1 prk) kondensoitua maitoa
300 gvalkosuklaata (leivontaan)
3 rklpikakahvijauhetta
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Vuoraa vuoka (18 x 23 cm) leivinpaperilla. Rouhi 4 palaa tummaa suklaata ja säästä koristelua varten.

    MääräAinesosa
    200 gtummaa leivontasuklaata (46 % kaakaota)
  2. 2

    Mittaa kattilaan 2 dl kondensoitua maitoa, tumma suklaa, 100 g valkosuklaata, kahvijauhe ja suola. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Kaada vuokaan. Tasoita pinta nopeasti esimerkiksi veitsellä tai lusikalla. Massa jähmettyy nopeasti, joten toimi ripeästi.

    MääräAinesosa
    397 g(1 prk) kondensoitua maitoa
    200 gtummaa leivontasuklaata (46 % kaakaota)
    300 gvalkosuklaata (leivontaan)
    3 rklpikakahvijauhetta
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Mittaa puhtaaseen kattilaan 1 dl kondensoitua maitoa ja 200 g valkosuklaata. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja massa tasaista. Kaada valkosuklaakerros tummasuklaakerroksen päälle ja tasoita pinta nopeasti.

  4. 4

    Ripottele suklaarouhe fudgen pinnalle. Anna fudgen jäähtyä ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi. Leikkaa pieniksi (noin 2 x 2 cm) paloiksi.

Vinkki: Fudge säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin 2 viikkoa. Fudgen voi myös pakastaa.

Vinkki: Itse tehty fudge on ihana joululahja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl pikakahvijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä