Cappuccino-suklaafudget
Ainekset
Valmistus
Vuoraa vuoka (18 x 23 cm) leivinpaperilla. Rouhi 4 palaa tummaa suklaata ja säästä koristelua varten.
Mittaa kattilaan 2 dl kondensoitua maitoa, tumma suklaa, 100 g valkosuklaata, kahvijauhe ja suola. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Kaada vuokaan. Tasoita pinta nopeasti esimerkiksi veitsellä tai lusikalla. Massa jähmettyy nopeasti, joten toimi ripeästi.
Mittaa puhtaaseen kattilaan 1 dl kondensoitua maitoa ja 200 g valkosuklaata. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja massa tasaista. Kaada valkosuklaakerros tummasuklaakerroksen päälle ja tasoita pinta nopeasti.
Ripottele suklaarouhe fudgen pinnalle. Anna fudgen jäähtyä ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi. Leikkaa pieniksi (noin 2 x 2 cm) paloiksi.
Vinkki: Fudge säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin 2 viikkoa. Fudgen voi myös pakastaa.
Vinkki: Itse tehty fudge on ihana joululahja.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
61
253
3,5 g
2,0 g
6,5 g
6,0 g
0,2 g
0,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl pikakahvijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli