Crepsikakku
Crepsikakku
Yhteistyössä

Crepsikakku

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Crêpet eli krepit ovat ohuita lettuja, jotka täytetään joko suolaisilla tai makeilla täytteillä. S-market Wiklund Herkun kokki Erkka Mustonen vinkkaa kokeilemaan crepsikakun väliin myös kerma- tai sabayonevaahtoa, erilaisia marjamelboja sekä suklaalastuja ja -rouheita.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 dlmaitoa
4 dlvehnäjauhoja
2 tlsuolaa
1 rklsokeria
2 kplkananmunaa
100 gvoita paistamiseen
2 pussia smoothie-hedelmiä (pakaste à 150 g)
2 rklvalmista suklaakastiketta
kourallinen vaahtokarkkeja ja tomusokeria koristeluun

Valmistus

  1. 1

    Laita maidon joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopussa kananmunat hyvin vatkaten. Anna taikinan turvota 2 h ennen paistamista.

    MääräAinesosa
    8 dlmaitoa
    4 dlvehnäjauhoja
    2 tlsuolaa
    1 rklsokeria
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Sulata hedelmät ja valuta ylimääräinen neste pois.

    MääräAinesosa
    2 pussia smoothie-hedelmiä (pakaste à 150 g)
  3. 3

    Paista ohuita creppejä vain toiselta puolelta, laita sisään hedelmäpaloja ja rullaa pötköksi.

    MääräAinesosa
    100 gvoita paistamiseen
  4. 4

    Asettele crepit vadille kekomaiseen muotoon ja valuta päälle suklaakastiketta. Koristele vaahtokarkeilla ja tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    2 rklvalmista suklaakastiketta
    kourallinen vaahtokarkkeja ja tomusokeria koristeluun

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 pussia smoothie-hedelmiä (pakaste à 150 g), 2 rkl valmista suklaakastiketta, kourallinen vaahtokarkkeja ja tomusokeria koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
24.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä