Yhteistyössä: Food Market Herkku

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täydellinen suklaakakku. Ja koristelussakin vain mielikuvitus on rajana.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | huoneenlämpöistä voita |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 110 g | da capo-konvehteja pieninä paloina (1pss) |
| Päälle | |
| 110 g | da capo-konvehteja pieninä paloina |
| koristeluun: suklaamunia, suklaapupuja | |
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon suklaapalat. Yhdistä kuivat aineet taikinaan.
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuokaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Valuta kakun päälle. Koristele suklaamunilla ja -pupuilla.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Täydellinen suklaakakku. Ja koristelussakin vain mielikuvitus on rajana.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | huoneenlämpöistä voita |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 110 g | da capo-konvehteja pieninä paloina (1pss) |
Päälle | |
| 110 g | da capo-konvehteja pieninä paloina |
| koristeluun: suklaamunia, suklaapupuja | |
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon suklaapalat. Yhdistä kuivat aineet taikinaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | sokeria |
| 200 g | huoneenlämpöistä voita |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 110 g | da capo-konvehteja pieninä paloina (1pss) |
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuokaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Valuta kakun päälle. Koristele suklaamunilla ja -pupuilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 110 g | da capo-konvehteja pieninä paloina |
| koristeluun: suklaamunia, suklaapupuja |
388
Energiaa kcal
1622
Energiaa kj
22,6 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
21,8 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
388
Energiaa kcal
1622
Energiaa kj
22,6 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
21,8 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl vaniljasokeria, 110 g Da Capo-konvehteja pieninä paloina (1pss), 110 g Da Capo-konvehteja pieninä paloina, Koristeluun: suklaamunia, suklaapupuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli