Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 200 asteeseen.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla tai lasilla piparkakkuja ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Paista piparkakkuja pellillinen kerrallaan uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Siirrä leivinpaperi varovasti kuumalta pelliltä ja anna piparkakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
Tee kuorrutus. Laita valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää keltaista elintarvikeväriä muutama tippa kerrallaan ja sekoita. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan vatkaten, kunnes kuorrutus on löysähköä ja siitä jää vatkainta nostettaessa hetkeksi kuvio seoksen pinnalle.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja leikkaa pussin päähän pieni reikä. Pursota kuorrute ensin piparkakun reunoille ja täytä sitten keskiosa. Tasoita tarvittaessa lusikalla. Anna kuorrutteen kuivahtaa muutama tunti tai yön yli. Teippaa tai sido pursotinpussin suu kumilenkillä ja säilytä loppu kuorrutus jääkaapissa koristelua varten.
Muotoille emojeille kasvojen ilmeet erimallisilla karkeilla. Käytä sydämenmuotoisia ja valkoisia avec-karkkeja silminä. Kiinnitä karamellit pienellä kuorrutetipalla piparin päälle. Leikkaa lakuista pieniä paloja ja muotoile niistä emojeille silmiä ja suita. Voit myös pursottaa emojeille ilmeitä sulalla suklaalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
42
174
—
—
10,0 g
10,0 g
—
0,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
250 g Piparkakkutaikinaa (pakaste),
Vehnäjauhoja kaulimiseen,
Keltaista elintarvikeväriä,
Karamelleja, esim, avec, ässä mix, laku, finlandia-marmeladi,
Tummaa suklaata, halutessasi,
Kertakäyttöinen pursotinpussi tai vahva pieni pakastuspussi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli