Feta-kesäkurpitsamuffinit
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Satokauden kesäkurpitsa raastetaan meheviin gluteenittomiin muffineihin. Suolaisissa feta-kesäkurpitsamuffineissa maistuu Välimeren maut.
| 100 g | kesäkurpitsaa |
| 4 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1/2 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| muffinssivuoka 12 muffinille | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Pese ja raasta kesäkurpitsa.
- 2.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Murustele feta ja sekoita 2/3 taikinaan. Säästä loput fetat muffinien pinnalle. Kääntele kesäkurpitsaraaste ja tomaatit taikinaan.
- 3.
Öljyä muffinssivuoka. Jaa taikina koloihin. Ripottele feta muffinien pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Feta-kesäkurpitsamuffinit
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Satokauden kesäkurpitsa raastetaan meheviin gluteenittomiin muffineihin. Suolaisissa feta-kesäkurpitsamuffineissa maistuu Välimeren maut.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | kesäkurpitsaa |
| 4 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1/2 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä |
Lisäksi | |
| muffinssivuoka 12 muffinille | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja raasta kesäkurpitsa.
Määrä Ainesosa 100 g kesäkurpitsaa - 2
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Murustele feta ja sekoita 2/3 taikinaan. Säästä loput fetat muffinien pinnalle. Kääntele kesäkurpitsaraaste ja tomaatit taikinaan.
Määrä Ainesosa 4 dl gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 2 tl basilikaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl maitoa 1/2 dl rypsiöljyä 150 g (1 pkt) fetajuustoa 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä - 3
Öljyä muffinssivuoka. Jaa taikina koloihin. Ripottele feta muffinien pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä muffinssivuoka 12 muffinille
Vinkki: Muffinit kannattaa paistaa öljytyssä muffinivuoassa, jotta saat niihin rapean pinnan. Muffinit irtoavat paremmin öljytystä vuoasta kuin paperisista vuoista.
Ravintosisältö
195
Energiaa kcal
815
Energiaa kj
10,7 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,1 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
195
Energiaa kcal
815
Energiaa kj
10,7 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,1 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muffinssivuoka 12 muffinille.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























