Fetajuustokuorrutettu uunilohi

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Kreikkalainen uunilohi päällystetään fetajuustomurulla. Päälle kevyesti suolaa ja pippuria sekä tuoretta tilliä – muuta ei herkulliseen uunikalaan tarvitakaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 glohifileetä
1/4 tlsuolaa
1/2 tlvalkopippuria rouhittuna
100 gfetajuustoa

Koristeeksi

tuoretta tilliä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Poista lohipalasta ruodot. Leikkaa lohi annospaloiksi ja nosta kevyesti öljyttyyn uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    700 glohifileetä
  2. 2

    Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Murusta fetajuusto ja levitä lohipalojen päälle.

    MääräAinesosa
    1/2 tlvalkopippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
    700 glohifileetä
  3. 3

    Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Koristele lohipalat tillillä.

    MääräAinesosa
    tuoretta tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tuoretta tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä