Fetajuustokuorrutettu uunilohi
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kreikkalainen uunilohi päällystetään fetajuustomurulla. Päälle kevyesti suolaa ja pippuria sekä tuoretta tilliä – muuta ei herkulliseen uunikalaan tarvitakaan.
| 700 g | lohifileetä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkopippuria rouhittuna |
| 100 g | fetajuustoa |
| Koristeeksi | |
|---|---|
| tuoretta tilliä | |
- 1.
Poista lohipalasta ruodot. Leikkaa lohi annospaloiksi ja nosta kevyesti öljyttyyn uunivuokaan.
- 2.
Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Murusta fetajuusto ja levitä lohipalojen päälle.
- 3.
Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Koristele lohipalat tillillä.
Fetajuustokuorrutettu uunilohi
Kreikkalainen uunilohi päällystetään fetajuustomurulla. Päälle kevyesti suolaa ja pippuria sekä tuoretta tilliä – muuta ei herkulliseen uunikalaan tarvitakaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | lohifileetä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkopippuria rouhittuna |
| 100 g | fetajuustoa |
Koristeeksi | |
| tuoretta tilliä | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Poista lohipalasta ruodot. Leikkaa lohi annospaloiksi ja nosta kevyesti öljyttyyn uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 700 g lohifileetä - 2
Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Murusta fetajuusto ja levitä lohipalojen päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 tl valkopippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa 700 g lohifileetä - 3
Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Koristele lohipalat tillillä.
Määrä Ainesosa tuoretta tilliä
Ravintosisältö
471
Energiaa kcal
1971
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
—
Kuituja
39,5 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
471
Energiaa kcal
1971
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
—
Kuituja
39,5 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tuoretta tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























