Gluteeniton taatelikakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ihanan mehevä, gluteeniton taatelikakku maustetaan kahvilla, kaakaolla ja piparkakkumausteella.
| 250 g | (1 pkt) kivettömiä taateleita |
| 2 1/2 dl | vahvaa kahvijuomaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | piparkakkumaustetta |
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta (kotimaista) |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| voita tai leivontamargariinia | |
| gluteenitonta jauhoseosta | |
| Pinnalle | |
| tomusokeria | |
- 1.
Murenna taatelit kattilaan (vetoisuus 3 l). Lisää kahvi, sokerit ja piparkakkumauste. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu rasva ja sekoita taateliseokseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- 2.
Voitele ja jauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
- 3.
Sekoita munat yksitellen taateliseokseen. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi ja sekoita ne taateliseokseen.
- 4.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele tomusokerilla.
Ihanan mehevä, gluteeniton taatelikakku maustetaan kahvilla, kaakaolla ja piparkakkumausteella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) kivettömiä taateleita |
| 2 1/2 dl | vahvaa kahvijuomaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | piparkakkumaustetta |
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta (kotimaista) |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| gluteenitonta jauhoseosta | |
Pinnalle | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Murenna taatelit kattilaan (vetoisuus 3 l). Lisää kahvi, sokerit ja piparkakkumauste. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu rasva ja sekoita taateliseokseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) kivettömiä taateleita 2 1/2 dl vahvaa kahvijuomaa 1 1/2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1 tl piparkakkumaustetta 200 g voita tai leivontamargariinia - 2
Voitele ja jauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Määrä Ainesosa voita tai leivontamargariinia gluteenitonta jauhoseosta - 3
Sekoita munat yksitellen taateliseokseen. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi ja sekoita ne taateliseokseen.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (kotimaista) 1 dl perunajauhoja 2 rkl tummaa kaakaojauhetta 1 1/2 tl leivinjauhetta - 4
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele tomusokerilla.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Vinkki: Kakku säilyy jääkaapissa noin viikon.
Ravintosisältö
306
Energiaa kcal
1283
Energiaa kj
16,6 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,1 g
Hiilihydraatteja
20,7 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
306
Energiaa kcal
1283
Energiaa kj
16,6 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,1 g
Hiilihydraatteja
20,7 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl piparkakkumaustetta, voita tai leivontamargariinia, gluteenitonta jauhoseosta, tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























