Gluteenittomat marenkileivokset

Nappaa talteen!
Kepeät ja suussa sulavat marenkileivokset koristavat juhlapöydän. Koristele gluteenittomat leivokset hedelmillä ja tarjoa kahvin tai teen kanssa.
| 4 kpl | kananmunan valkuaista |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 160 g | (2 ps) mantelijauhetta |
| 80 g | (1 ps) hasselpähkinärouhetta |
| 3/4 dl | maissitärkkelystä |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | perunajauhoja |
| 10 g | voita |
| 2 dl | vispikermaa |
| Koristeeksi | |
| hedelmiä | |
- 1.
Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varoen marenkivaahtoon. Leivinpaperoi 2 peltiä. Muotoile kummallekin pellille 8 pientä leivospohjaa. Jätä pohjien välille hieman leviämisvaraa. Kypsennä pohjia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Anna jäähtyä hyvin ja irrota pohjat paperista. Pane keltuaiset, sitruunanmehu, vesi, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta pois levyltä, lisää voi ja anna kiisselin jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sitruunakiisseli. Levitä täytettä 8 pohjalle, nosta päälle toinen pohja, pursota tai levitä päälle loput täytteestä. Koristele hedelmillä.
Gluteenittomat marenkileivokset
Kepeät ja suussa sulavat marenkileivokset koristavat juhlapöydän. Koristele gluteenittomat leivokset hedelmillä ja tarjoa kahvin tai teen kanssa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunan valkuaista |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 160 g | (2 ps) mantelijauhetta |
| 80 g | (1 ps) hasselpähkinärouhetta |
| 3/4 dl | maissitärkkelystä |
Täyte | |
| 2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | perunajauhoja |
| 10 g | voita |
| 2 dl | vispikermaa |
Koristeeksi | |
| hedelmiä | |
Valmistus
- 1
Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varoen marenkivaahtoon. Leivinpaperoi 2 peltiä. Muotoile kummallekin pellille 8 pientä leivospohjaa. Jätä pohjien välille hieman leviämisvaraa. Kypsennä pohjia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Anna jäähtyä hyvin ja irrota pohjat paperista. Pane keltuaiset, sitruunanmehu, vesi, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta pois levyltä, lisää voi ja anna kiisselin jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sitruunakiisseli. Levitä täytettä 8 pohjalle, nosta päälle toinen pohja, pursota tai levitä päälle loput täytteestä. Koristele hedelmillä.
Ravintosisältö
494
Energiaa kcal
2069
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
39,6 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
10,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
494
Energiaa kcal
2069
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
39,6 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
10,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 2 tl Perunajauhoja, Hedelmiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























