Gluteenittomat marenkileivokset
Ainekset
Valmistus
Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varoen marenkivaahtoon. Leivinpaperoi 2 peltiä. Muotoile kummallekin pellille 8 pientä leivospohjaa. Jätä pohjien välille hieman leviämisvaraa. Kypsennä pohjia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Anna jäähtyä hyvin ja irrota pohjat paperista. Pane keltuaiset, sitruunanmehu, vesi, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta pois levyltä, lisää voi ja anna kiisselin jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sitruunakiisseli. Levitä täytettä 8 pohjalle, nosta päälle toinen pohja, pursota tai levitä päälle loput täytteestä. Koristele hedelmillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
494
2069
29,8 g
9,5 g
44,0 g
39,6 g
4,3 g
10,1 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Vettä,
2 tl Perunajauhoja,
Hedelmiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli