Gluteenittomat marenkileivokset

Kepeät ja suussa sulavat marenkileivokset koristavat juhlapöydän. Koristele gluteenittomat leivokset hedelmillä ja tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunan valkuaista
2 1/2 dlsokeria
160 g(2 ps) mantelijauhetta
80 g(1 ps) hasselpähkinärouhetta
3/4 dlmaissitärkkelystä

Täyte

2 kplsitruunan mehu
2 kplkananmunan keltuaista
1 dlvettä
1 dlsokeria
2 tlperunajauhoja
10 gvoita
2 dlvispikermaa

Koristeeksi

hedelmiä

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varoen marenkivaahtoon. Leivinpaperoi 2 peltiä. Muotoile kummallekin pellille 8 pientä leivospohjaa. Jätä pohjien välille hieman leviämisvaraa. Kypsennä pohjia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    Anna jäähtyä hyvin ja irrota pohjat paperista. Pane keltuaiset, sitruunanmehu, vesi, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta pois levyltä, lisää voi ja anna kiisselin jäähtyä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sitruunakiisseli. Levitä täytettä 8 pohjalle, nosta päälle toinen pohja, pursota tai levitä päälle loput täytteestä. Koristele hedelmillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 2 tl Perunajauhoja, Hedelmiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä