Graavit valkosipulisilakat - Yhteishyvä

Graavit valkosipulisilakat

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Silakkafileitä
5 dl
Vettä
2 tl
Suolaa
1 dl
Väkiviinaetikkaa

KASTIKE:

1 dl
Kermaviiliä
1 dl
(kevyt)majoneesia
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 tl
Kuivattua rakuunaa
2 rkl
Hienonnettua persiljaa

Näin teet

1

Poista fileistä nahka ja irrota samalla fileet erilleen. Sekoita kylmä vesi, suola ja etikka ja upota fileet liemeen. Anna maustua ja kypsyä nelisen tuntia jääkaapissa. Valuta fileet hyvin liemestä. Sekoita kermaviiliin majoneesi, murskattu valkosipuli, suola, pippuria, rakuuna ja hienonnettu persilja. Sekoita valutetut fileet kastikkeeseen ja pane ruoka jääkaappiin. Silakat ovat valmiita nautittaviksi heti, mutta ne säilyvät jääkaapissa muutaman vuorokauden. Tarjoa perunoiden tai ruisleivän kanssa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.8.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa