Graavit valkosipulisilakat

Nappaa talteen!
| 500 g | silakkafileitä |
| 5 dl | vettä |
| 2 tl | suolaa |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| Kastike: | |
|---|---|
| 1 dl | kermaviiliä |
| 1 dl | (kevyt)majoneesia |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 1 tl | kuivattua rakuunaa |
| 2 rkl | hienonnettua persiljaa |
- 1.
Poista fileistä nahka ja irrota samalla fileet erilleen. Sekoita kylmä vesi, suola ja etikka ja upota fileet liemeen. Anna maustua ja kypsyä nelisen tuntia jääkaapissa. Valuta fileet hyvin liemestä. Sekoita kermaviiliin majoneesi, murskattu valkosipuli, suola, pippuria, rakuuna ja hienonnettu persilja. Sekoita valutetut fileet kastikkeeseen ja pane ruoka jääkaappiin. Silakat ovat valmiita nautittaviksi heti, mutta ne säilyvät jääkaapissa muutaman vuorokauden. Tarjoa perunoiden tai ruisleivän kanssa.
Graavit valkosipulisilakat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | silakkafileitä |
| 5 dl | vettä |
| 2 tl | suolaa |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
Kastike: | |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 1 dl | (kevyt)majoneesia |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 1 tl | kuivattua rakuunaa |
| 2 rkl | hienonnettua persiljaa |
Valmistus
- 1
Poista fileistä nahka ja irrota samalla fileet erilleen. Sekoita kylmä vesi, suola ja etikka ja upota fileet liemeen. Anna maustua ja kypsyä nelisen tuntia jääkaapissa. Valuta fileet hyvin liemestä. Sekoita kermaviiliin majoneesi, murskattu valkosipuli, suola, pippuria, rakuuna ja hienonnettu persilja. Sekoita valutetut fileet kastikkeeseen ja pane ruoka jääkaappiin. Silakat ovat valmiita nautittaviksi heti, mutta ne säilyvät jääkaapissa muutaman vuorokauden. Tarjoa perunoiden tai ruisleivän kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























