Graavit valkosipulisilakat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Graavit valkosipulisilakat

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Silakkafileitä
5 dl
Vettä
2 tl
Suolaa
1 dl
Väkiviinaetikkaa

kastike:

1 dl
Kermaviiliä
1 dl
(kevyt)majoneesia
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 tl
Kuivattua rakuunaa
2 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista fileistä nahka ja irrota samalla fileet erilleen. Sekoita kylmä vesi, suola ja etikka ja upota fileet liemeen. Anna maustua ja kypsyä nelisen tuntia jääkaapissa. Valuta fileet hyvin liemestä. Sekoita kermaviiliin majoneesi, murskattu valkosipuli, suola, pippuria, rakuuna ja hienonnettu persilja. Sekoita valutetut fileet kastikkeeseen ja pane ruoka jääkaappiin. Silakat ovat valmiita nautittaviksi heti, mutta ne säilyvät jääkaapissa muutaman vuorokauden. Tarjoa perunoiden tai ruisleivän kanssa.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.8.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.