Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Granaattiomenalla maustettua juustoa sekä sinihomejuustoa vanilja-persimonihillolla

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Västerbottensost on yksi ruotsalaisten rakastetuimmista juustoista. Marinoi juusto granaattiomenan mehulla ja siemenillä, niin saat siihen uutta makua. Kokeile myös itse tehtyä persimonhilloa, jossa maistuu häivähdys vaniljaa.

Ainekset

200 g
Västerbottensost-juustoa
Granaattiomena
500 g
persimon-hedelmää
250 g
hillosokeria
vaniljatanko halkaistuna
2 kpl
tähtianista
Puolikkaan limen mehu
1 dl
omenamehua

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa Västerbottensost neljään osaan. Halkaise granaattiomena, kopauta sitä napakasti muutamia kertoja kulhon reunaan ja purista, jotta siemenet irtoavat. Laita Västerbottenost ja granaattiomenan mehu sekä siemenet muovipussiin ja marinoi yön yli.

200 g
Västerbottensost-juustoa
Granaattiomena
2

Ota persimon-hedelmistä kanta pois ja kuori. Pilko persimonit pienemmäksi.

500 g
persimon-hedelmää
3

Laita kattilaan hedelmät, sokeri, vaniljatanko, tähtianis sekä lime- ja omenamehut. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Voit soseuttaa hedelmiä hieman sauvasekoittimella, jos haluat rakenteesta hienomman. Annostele hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja jäähdytä jääkaapissa.

250 g
hillosokeria
vaniljatanko halkaistuna
2 kpl
tähtianista
Puolikkaan limen mehu
1 dl
omenamehua
4

Tarjoile persimonhillo sinihomejuuston kera ja murra tarjolle paloja marinoidusta Västerbottensost-juustosta.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 14.11.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.