Granaattiomenalla maustettua juustoa sekä sinihomejuustoa vanilja-persimonihillolla
Granaattiomenalla maustettua juustoa sekä sinihomejuustoa vanilja-persimonihillolla
Yhteistyössä

Granaattiomenalla maustettua juustoa sekä sinihomejuustoa vanilja-persimonihillolla

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Västerbottensost on yksi ruotsalaisten rakastetuimmista juustoista. Marinoi juusto granaattiomenan mehulla ja siemenillä, niin saat siihen uutta makua. Kokeile myös itse tehtyä persimonhilloa, jossa maistuu häivähdys vaniljaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gvästerbottensost-juustoa
granaattiomena
500 gpersimon-hedelmää
250 ghillosokeria
vaniljatanko halkaistuna
2 kpltähtianista
puolikkaan limen mehu
1 dlomenamehua

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa Västerbottensost neljään osaan. Halkaise granaattiomena, kopauta sitä napakasti muutamia kertoja kulhon reunaan ja purista, jotta siemenet irtoavat. Laita Västerbottenost ja granaattiomenan mehu sekä siemenet muovipussiin ja marinoi yön yli.

    MääräAinesosa
    200 gvästerbottensost-juustoa
    granaattiomena
  2. 2

    Ota persimon-hedelmistä kanta pois ja kuori. Pilko persimonit pienemmäksi.

    MääräAinesosa
    500 gpersimon-hedelmää
  3. 3

    Laita kattilaan hedelmät, sokeri, vaniljatanko, tähtianis sekä lime- ja omenamehut. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Voit soseuttaa hedelmiä hieman sauvasekoittimella, jos haluat rakenteesta hienomman. Annostele hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja jäähdytä jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    250 ghillosokeria
    vaniljatanko halkaistuna
    2 kpltähtianista
    puolikkaan limen mehu
    1 dlomenamehua
  4. 4

    Tarjoile persimonhillo sinihomejuuston kera ja murra tarjolle paloja marinoidusta Västerbottensost-juustosta.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
TOK
14.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä