Granaattiomenalla maustettua juustoa sekä sinihomejuustoa vanilja-persimonihillolla - Yhteishyvä

Granaattiomenalla maustettua juustoa sekä sinihomejuustoa vanilja-persimonihillolla

Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Västerbottensost on yksi ruotsalaisten rakastetuimmista juustoista. Marinoi juusto granaattiomenan mehulla ja siemenillä, niin saat siihen uutta makua. Kokeile myös itse tehtyä persimonhilloa, jossa maistuu häivähdys vaniljaa.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Västerbottensost-juustoa
Granaattiomena
500 g
persimon-hedelmää
250 g
hillosokeria
vaniljatanko halkaistuna
2 kpl
tähtianista
Puolikkaan limen mehu
1 dl
omenamehua

Näin teet

1

Leikkaa Västerbottensost neljään osaan. Halkaise granaattiomena, kopauta sitä napakasti muutamia kertoja kulhon reunaan ja purista, jotta siemenet irtoavat. Laita Västerbottenost ja granaattiomenan mehu sekä siemenet muovipussiin ja marinoi yön yli.

200 g
Västerbottensost-juustoa
Granaattiomena
2

Ota persimon-hedelmistä kanta pois ja kuori. Pilko persimonit pienemmäksi.

500 g
persimon-hedelmää
3

Laita kattilaan hedelmät, sokeri, vaniljatanko, tähtianis sekä lime- ja omenamehut. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Voit soseuttaa hedelmiä hieman sauvasekoittimella, jos haluat rakenteesta hienomman. Annostele hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja jäähdytä jääkaapissa.

250 g
hillosokeria
vaniljatanko halkaistuna
2 kpl
tähtianista
Puolikkaan limen mehu
1 dl
omenamehua
4

Tarjoile persimonhillo sinihomejuuston kera ja murra tarjolle paloja marinoidusta Västerbottensost-juustosta.

Kuvat
TOK
Julkaistu: 14.11.2018
Muokattu: 14.11.2018
Jaa Somessa