Halloween-muffinssit
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hu-huu! Halloweenina herkutellaan hämähäkinverkoilla koristetuilla kaakaomuffinsseilla. Suklaakuorrute halloween-muffinsseihin on helppo tehdä!
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | maitoa |
| 100 g | margariinia |
| Koristelu | |
|---|---|
| 100 g | valkosuklaata |
| 100 g | tummaa suklaata |
- 1.
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja nostele munavaahtoon. Lisää lopuksi varovasti nostellen maito ja jäähtynyt margariini.
- 2.
Jaa taikina muffinivuokiin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.
- 3.
Koristelua varten paloittele valkosuklaa ja tumma suklaa omiin, mikronkestäviin kulhoihinsa. Sulata suklaat mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Laita suklaat pursotin- tai pakastuspusseihin ja leikkaa pussin kulmasta pieni pala pois. Levitä puolelle muffineista pinnalle tummaa suklaata ja puolelle valkosuklaata. Tee tumman päälle vaalealla ja vaalean päälle tummalla suklaalla renkaita. Vedä cocktailtikulla tai vastaavalla keskeltä kohti reunaa. Suklaaseen muodostuu viiruja, joista muotoutuu seittikuvio. Anna suklaiden kovettua ennen tarjoamista.
Halloween-muffinssit
Hu-huu! Halloweenina herkutellaan hämähäkinverkoilla koristetuilla kaakaomuffinsseilla. Suklaakuorrute halloween-muffinsseihin on helppo tehdä!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | maitoa |
| 100 g | margariinia |
Koristelu | |
| 100 g | valkosuklaata |
| 100 g | tummaa suklaata |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja nostele munavaahtoon. Lisää lopuksi varovasti nostellen maito ja jäähtynyt margariini.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 2 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 3 dl vehnäjauhoja 2 rkl kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 1 dl maitoa - 2
Jaa taikina muffinivuokiin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.
- 3
Koristelua varten paloittele valkosuklaa ja tumma suklaa omiin, mikronkestäviin kulhoihinsa. Sulata suklaat mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Laita suklaat pursotin- tai pakastuspusseihin ja leikkaa pussin kulmasta pieni pala pois. Levitä puolelle muffineista pinnalle tummaa suklaata ja puolelle valkosuklaata. Tee tumman päälle vaalealla ja vaalean päälle tummalla suklaalla renkaita. Vedä cocktailtikulla tai vastaavalla keskeltä kohti reunaa. Suklaaseen muodostuu viiruja, joista muotoutuu seittikuvio. Anna suklaiden kovettua ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata 100 g tummaa suklaata
Ravintosisältö
275
Energiaa kcal
1151
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,4 g
Hiilihydraatteja
23,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
275
Energiaa kcal
1151
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,4 g
Hiilihydraatteja
23,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























