Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Avotulella kypsytetty halstrattu siika on takuuvarma kesähitti. Tillipestolla kuorrutettu siika toimii esimerkiksi salaatin tai uusien perunoiden kaverina täydellisesti. Jos haluat helpottaa omaa päivääsi, kalakauppias perkaa ja suomustaa siian valmiiksi.
| perattu ja suomustettu kokonainen siika | |
| suolaa | |
| 3 kpl | siivua sitruunaa |
| 3 - 5 kpl | tillin oksaa |
| Pesto | |
|---|---|
| 2 rkl | saksanpähkinöitä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 pnt tilliä | |
| puolikkaan sitruunan kuori | |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | öljyä |
Valmista ensin pesto ajamalla kaikki peston aineet sileäksi kutterissa.
Mausta siika suolalla sisältä ja ulkoa ja asettele sisälle sitruunaviipaleet ja tillinoksat.
Leikkaa siian kylkiin viillot ja voitele kala tillipestolla. Öljyä halsteri ja aseta siika halsteriin. Paista kalaa avotulella kunnes pinnat ovat tummuneet ja kala on kypsää. Nosta kala varovasti irti halsterista ja tarjoile lopun tillipeston kera. Kalan seuraksi sopivat myös salaatti ja uudet perunat.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Avotulella kypsytetty halstrattu siika on takuuvarma kesähitti. Tillipestolla kuorrutettu siika toimii esimerkiksi salaatin tai uusien perunoiden kaverina täydellisesti. Jos haluat helpottaa omaa päivääsi, kalakauppias perkaa ja suomustaa siian valmiiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| perattu ja suomustettu kokonainen siika | |
| suolaa | |
| 3 kpl | siivua sitruunaa |
| 3 - 5 kpl | tillin oksaa |
Pesto | |
| 2 rkl | saksanpähkinöitä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 pnt tilliä | |
| puolikkaan sitruunan kuori | |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | öljyä |
Valmista ensin pesto ajamalla kaikki peston aineet sileäksi kutterissa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | öljyä |
| 2 rkl | saksanpähkinöitä |
| 1/2 tl | suolaa |
| puolikkaan sitruunan kuori | |
| 1 pnt tilliä |
Mausta siika suolalla sisältä ja ulkoa ja asettele sisälle sitruunaviipaleet ja tillinoksat.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| perattu ja suomustettu kokonainen siika | |
| suolaa | |
| 3 kpl | siivua sitruunaa |
| 3 - 5 kpl | tillin oksaa |
Leikkaa siian kylkiin viillot ja voitele kala tillipestolla. Öljyä halsteri ja aseta siika halsteriin. Paista kalaa avotulella kunnes pinnat ovat tummuneet ja kala on kypsää. Nosta kala varovasti irti halsterista ja tarjoile lopun tillipeston kera. Kalan seuraksi sopivat myös salaatti ja uudet perunat.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
482
Energiaa kcal
2016
Energiaa kj
49,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
482
Energiaa kcal
2016
Energiaa kj
49,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Perattu ja suomustettu kokonainen siika, suolaa, 1 pnt tilliä, Puolikkaan sitruunan kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli