Valmista ensin pesto ajamalla kaikki peston aineet sileäksi kutterissa.
Mausta siika suolalla sisältä ja ulkoa ja asettele sisälle sitruunaviipaleet ja tillinoksat.
Leikkaa siian kylkiin viillot ja voitele kala tillipestolla. Öljyä halsteri ja aseta siika halsteriin. Paista kalaa avotulella kunnes pinnat ovat tummuneet ja kala on kypsää. Nosta kala varovasti irti halsterista ja tarjoile lopun tillipeston kera. Kalan seuraksi sopivat myös salaatti ja uudet perunat.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
482
2016
49,0 g
7,0 g
3,0 g
2,0 g
3,0 g
2,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Perattu ja suomustettu kokonainen siika,
suolaa,
1 pnt tilliä,
Puolikkaan sitruunan kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli