Halstrattua siikaa ja tillipestoa
Halstrattua siikaa ja tillipestoa
Yhteistyössä

Halstrattua siikaa ja tillipestoa

Arvostele resepti
2 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Avotulella kypsytetty halstrattu siika on takuuvarma kesähitti. Tillipestolla kuorrutettu siika toimii esimerkiksi salaatin tai uusien perunoiden kaverina täydellisesti. Jos haluat helpottaa omaa päivääsi, kalakauppias perkaa ja suomustaa siian valmiiksi.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
perattu ja suomustettu kokonainen siika
suolaa
3 kplsiivua sitruunaa
3 - 5 kpltillin oksaa

Pesto

2 rklsaksanpähkinöitä
2 kplvalkosipulinkynttä
1 pnt tilliä
puolikkaan sitruunan kuori
1/2 tlsuolaa
1 dlöljyä

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin pesto ajamalla kaikki peston aineet sileäksi kutterissa.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 dlöljyä
    2 rklsaksanpähkinöitä
    1/2 tlsuolaa
    puolikkaan sitruunan kuori
    1 pnt tilliä
  2. 2

    Mausta siika suolalla sisältä ja ulkoa ja asettele sisälle sitruunaviipaleet ja tillinoksat.

    MääräAinesosa
    perattu ja suomustettu kokonainen siika
    suolaa
    3 kplsiivua sitruunaa
    3 - 5 kpltillin oksaa
  3. 3

    Leikkaa siian kylkiin viillot ja voitele kala tillipestolla. Öljyä halsteri ja aseta siika halsteriin. Paista kalaa avotulella kunnes pinnat ovat tummuneet ja kala on kypsää. Nosta kala varovasti irti halsterista ja tarjoile lopun tillipeston kera. Kalan seuraksi sopivat myös salaatti ja uudet perunat.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Perattu ja suomustettu kokonainen siika, suolaa, 1 pnt tilliä, Puolikkaan sitruunan kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
11.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä