Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Halstrattua siikaa ja tillipestoa

Halstrattua siikaa ja tillipestoa

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
more-info
Avotulella kypsytetty halstrattu siika on takuuvarma kesähitti. Tillipestolla kuorrutettu siika toimii esimerkiksi salaatin tai uusien perunoiden kaverina täydellisesti. Jos haluat helpottaa omaa päivääsi, kalakauppias perkaa ja suomustaa siian valmiiksi.

Ainekset

Perattu ja suomustettu kokonainen siika
suolaa
3 kpl
siivua sitruunaa
3 - 5 kpl
tillin oksaa

pesto

2 rkl
saksanpähkinöitä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 pnt tilliä
Puolikkaan sitruunan kuori
1/2 tl
suolaa
1 dl
öljyä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Valmista ensin pesto ajamalla kaikki peston aineet sileäksi kutterissa.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
öljyä
2 rkl
saksanpähkinöitä
1/2 tl
suolaa
Puolikkaan sitruunan kuori
1 pnt tilliä
2

Mausta siika suolalla sisältä ja ulkoa ja asettele sisälle sitruunaviipaleet ja tillinoksat.

Perattu ja suomustettu kokonainen siika
suolaa
3 kpl
siivua sitruunaa
3 - 5 kpl
tillin oksaa
3

Leikkaa siian kylkiin viillot ja voitele kala tillipestolla. Öljyä halsteri ja aseta siika halsteriin. Paista kalaa avotulella kunnes pinnat ovat tummuneet ja kala on kypsää. Nosta kala varovasti irti halsterista ja tarjoile lopun tillipeston kera. Kalan seuraksi sopivat myös salaatti ja uudet perunat.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.7.2018
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

482

2016

49,0 g

7,0 g

3,0 g

2,0 g

3,0 g

2,0 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Perattu ja suomustettu kokonainen siika,

suolaa,

1 pnt tilliä,

Puolikkaan sitruunan kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli