Hanhenrinta ja siideri-rosmariinikastike
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Mehevä hanhenrinta ja herkullinen siideri-rosmariinikastike muodostavat maukkaan parin. Viimeistele juhlava annos hanhennahasta paistetuilla rapeilla suikaleilla, niin minimoit samalla hävikin.
| 2 kpl | (noin à 450 g) hanhen rintafileetä (kotimainen, pakaste) |
| 2 tl | hanhenrasvaa tai voita |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | pippuriseosta |
| SIIDERI-ROSMARIINIKASTIKE | |
|---|---|
| 2 kpl | salottisipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 l | (1 tlk) omenasiideriä (kuivaa) |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 1/2 rkl | kokojyväsinappia |
| 2 rkl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1 rkl | hanhenrasvaa tai voita |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus pippuriseosta | |
- 1.
Anna hanhen rintafileiden sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin vuorokausi tai kylmään veteen upotettuna muutama tunti. Ota fileet huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä.
- 2.
Aloita kastikkeesta. Kuori sipulit ja leikkaa hienoksi silpuksi. Kuullota öljyssä kasarissa. Lisää siideri ja viinietikka. Keitä kasaan kunnes jäljellä on kolmannes (noin 2 dl). Kastikepohja voi odottaa huoneenlämmössä muun aterian valmistumisen ajan.
- 3.
Pyyhi rintafileet talouspaperilla. Irrota nahka vetämällä ja veistä apuna käyttäen. Leikkaa nahasta ohuita suikaleita. Siirrä suikaleet kylmälle paistinpannulle. Paista kunnes rasva on irronnut ja kaada rasva talteen. Jatka nahkasuikaleiden paistamista, kunnes rapeutuvat. Siirrä suikaleet talouspaperille valumaan ja mausta halutessasi ripauksella suolaa.
- 4.
Ruskista rintafileet tilkassa hanhenrasvaa. Siirrä fileet leivinpaperille pellille ja mausta suolalla ja pippuriseoksella. Aseta paistolämpömittari toisen fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 30–50 minuuttia, kunnes sisälämpö on 55–60 astetta. 55-asteisena liha on vielä melko punaista, kuitenkin jo herkullisen pehmeää. 60-asteisena kypsempää, vielä edelleen mehevää. Jos haluat valmistaa lihan edellä mainitun perinteisen tavan sijaan täysin kypsäksi (Ruokaviraston suositus siipikarjan lihalle), jatka tällöin kypsennystä vähintään 75 asteen sisälämpötilaan. Ota fileet uunista ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kääri löyhästi folioon ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
- 5.
Kuumenna kastikepohja. Sekoita kastikkeeseen sinappi ja rosmariini. Lisää rasva voimakkaasti kierrevatkaimella sekoittaen. Mausta suolalla ja pippuriseoksella.
- 6.
Viipaloi fileet poikkisyin. Kaada päälle kastiketta ja ripottele pinnalle rapeat nahkasuikaleet. Tarjoa lisäksi esimerkiksi paahdettuja väriporkkanoita ja skånenperunoita.
Hanhenrinta ja siideri-rosmariinikastike
Mehevä hanhenrinta ja herkullinen siideri-rosmariinikastike muodostavat maukkaan parin. Viimeistele juhlava annos hanhennahasta paistetuilla rapeilla suikaleilla, niin minimoit samalla hävikin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | (noin à 450 g) hanhen rintafileetä (kotimainen, pakaste) |
| 2 tl | hanhenrasvaa tai voita |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | pippuriseosta |
SIIDERI-ROSMARIINIKASTIKE | |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 l | (1 tlk) omenasiideriä (kuivaa) |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 1/2 rkl | kokojyväsinappia |
| 2 rkl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1 rkl | hanhenrasvaa tai voita |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus pippuriseosta | |
Valmistus (Uuni 100°C)
- 1
Anna hanhen rintafileiden sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin vuorokausi tai kylmään veteen upotettuna muutama tunti. Ota fileet huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä.
Määrä Ainesosa 2 kpl (noin à 450 g) hanhen rintafileetä (kotimainen, pakaste) - 2
Aloita kastikkeesta. Kuori sipulit ja leikkaa hienoksi silpuksi. Kuullota öljyssä kasarissa. Lisää siideri ja viinietikka. Keitä kasaan kunnes jäljellä on kolmannes (noin 2 dl). Kastikepohja voi odottaa huoneenlämmössä muun aterian valmistumisen ajan.
Määrä Ainesosa 2 kpl salottisipulia 1 rkl omenaviinietikkaa 1/2 l (1 tlk) omenasiideriä (kuivaa) 1 rkl rypsiöljyä - 3
Pyyhi rintafileet talouspaperilla. Irrota nahka vetämällä ja veistä apuna käyttäen. Leikkaa nahasta ohuita suikaleita. Siirrä suikaleet kylmälle paistinpannulle. Paista kunnes rasva on irronnut ja kaada rasva talteen. Jatka nahkasuikaleiden paistamista, kunnes rapeutuvat. Siirrä suikaleet talouspaperille valumaan ja mausta halutessasi ripauksella suolaa.
- 4
Ruskista rintafileet tilkassa hanhenrasvaa. Siirrä fileet leivinpaperille pellille ja mausta suolalla ja pippuriseoksella. Aseta paistolämpömittari toisen fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 30–50 minuuttia, kunnes sisälämpö on 55–60 astetta. 55-asteisena liha on vielä melko punaista, kuitenkin jo herkullisen pehmeää. 60-asteisena kypsempää, vielä edelleen mehevää. Jos haluat valmistaa lihan edellä mainitun perinteisen tavan sijaan täysin kypsäksi (Ruokaviraston suositus siipikarjan lihalle), jatka tällöin kypsennystä vähintään 75 asteen sisälämpötilaan. Ota fileet uunista ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kääri löyhästi folioon ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 tl hanhenrasvaa tai voita 1/2 tl suolaa 1/2 tl pippuriseosta - 5
Kuumenna kastikepohja. Sekoita kastikkeeseen sinappi ja rosmariini. Lisää rasva voimakkaasti kierrevatkaimella sekoittaen. Mausta suolalla ja pippuriseoksella.
Määrä Ainesosa 1 1/2 rkl kokojyväsinappia 2 rkl rosmariinia hienonnettuna 1 rkl hanhenrasvaa tai voita 1/4 tl suolaa ripaus pippuriseosta - 6
Viipaloi fileet poikkisyin. Kaada päälle kastiketta ja ripottele pinnalle rapeat nahkasuikaleet. Tarjoa lisäksi esimerkiksi paahdettuja väriporkkanoita ja skånenperunoita.
Ravintosisältö
282
Energiaa kcal
1181
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
22,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
282
Energiaa kcal
1181
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
22,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl pippuriseosta, 2 rkl rosmariinia hienonnettuna, ripaus pippuriseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























