Hanhenrinta ja siideri-rosmariinikastike

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja

Mehevä hanhenrinta ja herkullinen siideri-rosmariinikastike muodostavat maukkaan parin. Viimeistele juhlava annos hanhennahasta paistetuilla rapeilla suikaleilla, niin minimoit samalla hävikin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kpl(noin à 450 g) hanhen rintafileetä (kotimainen, pakaste)
2 tlhanhenrasvaa tai voita
1/2 tlsuolaa
1/2 tlpippuriseosta

SIIDERI-ROSMARIINIKASTIKE

2 kplsalottisipulia
1 rklrypsiöljyä
1/2 l(1 tlk) omenasiideriä (kuivaa)
1 rklomenaviinietikkaa
1 1/2 rklkokojyväsinappia
2 rklrosmariinia hienonnettuna
1 rklhanhenrasvaa tai voita
1/4 tlsuolaa
ripaus pippuriseosta

Valmistus (Uuni 100°C)

  1. 1

    Anna hanhen rintafileiden sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin vuorokausi tai kylmään veteen upotettuna muutama tunti. Ota fileet huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä.

    MääräAinesosa
    2 kpl(noin à 450 g) hanhen rintafileetä (kotimainen, pakaste)
  2. 2

    Aloita kastikkeesta. Kuori sipulit ja leikkaa hienoksi silpuksi. Kuullota öljyssä kasarissa. Lisää siideri ja viinietikka. Keitä kasaan kunnes jäljellä on kolmannes (noin 2 dl). Kastikepohja voi odottaa huoneenlämmössä muun aterian valmistumisen ajan.

    MääräAinesosa
    2 kplsalottisipulia
    1 rklomenaviinietikkaa
    1/2 l(1 tlk) omenasiideriä (kuivaa)
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Pyyhi rintafileet talouspaperilla. Irrota nahka vetämällä ja veistä apuna käyttäen. Leikkaa nahasta ohuita suikaleita. Siirrä suikaleet kylmälle paistinpannulle. Paista kunnes rasva on irronnut ja kaada rasva talteen. Jatka nahkasuikaleiden paistamista, kunnes rapeutuvat. Siirrä suikaleet talouspaperille valumaan ja mausta halutessasi ripauksella suolaa.

  4. 4

    Ruskista rintafileet tilkassa hanhenrasvaa. Siirrä fileet leivinpaperille pellille ja mausta suolalla ja pippuriseoksella. Aseta paistolämpömittari toisen fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 30–50 minuuttia, kunnes sisälämpö on 55–60 astetta. 55-asteisena liha on vielä melko punaista, kuitenkin jo herkullisen pehmeää. 60-asteisena kypsempää, vielä edelleen mehevää. Jos haluat valmistaa lihan edellä mainitun perinteisen tavan sijaan täysin kypsäksi (Ruokaviraston suositus siipikarjan lihalle), jatka tällöin kypsennystä vähintään 75 asteen sisälämpötilaan. Ota fileet uunista ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kääri löyhästi folioon ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 tlhanhenrasvaa tai voita
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlpippuriseosta
  5. 5

    Kuumenna kastikepohja. Sekoita kastikkeeseen sinappi ja rosmariini. Lisää rasva voimakkaasti kierrevatkaimella sekoittaen. Mausta suolalla ja pippuriseoksella.

    MääräAinesosa
    1 1/2 rklkokojyväsinappia
    2 rklrosmariinia hienonnettuna
    1 rklhanhenrasvaa tai voita
    1/4 tlsuolaa
    ripaus pippuriseosta
  6. 6

    Viipaloi fileet poikkisyin. Kaada päälle kastiketta ja ripottele pinnalle rapeat nahkasuikaleet. Tarjoa lisäksi esimerkiksi paahdettuja väriporkkanoita ja skånenperunoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl pippuriseosta, 2 rkl rosmariinia hienonnettuna, ripaus pippuriseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä