Aloita täytteen tekemisellä. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi kerman ja hunajan kanssa kattilassa. Lisää suklaarouhe kuumaan voiseokseen. Sekoita tasaiseksi ja lisää punaista elintarvikeväriä. Sekoita ja tarkista väri. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Rouhi suklaa hienoksi. Sekoita kattilassa kerma, tomusokeri ja kaakao. Paloittele sekaan voi ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää suklaarouhe kuumaan seokseen. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.
Ota vaaleanpunaisesta täytteestä aina noin ½ tl massaa ja pyörittele palloiksi. Kuorruta tummalla tryffelimassalla. Jätä pinta epätasaiseksi. Kääntele tryffelit kaakaossa. Muotoile tryffelille kasvonmuodot sormin: paina etusormella suuaukko ja varrastikulla tai lusikan päällä silmäkuopat. Paina karpalot silmiksi, leikkaa mantelit tikuiksi ja työnnä sarviksi tryffeleihin. Anna tryffeleiden jähmettyä hetki huoneenlämmössä tai jääkaapissa ennen herkuttelua.
Vinkki: Mausta tumma tryffeliseos halutessasi raastetulla appelsiininkuorella tai tilkalla konjakkia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
179
751
12,2 g
7,1 g
15,3 g
14,5 g
1,5 g
1,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Tilkka punaista elintarvikeväriä,
Kuorittuja manteleita,
Kuivattuja karpaloita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli