Hard rock hallelujah -tryffelit - Yhteishyvä

Hard rock hallelujah -tryffelit

Kappaleita
15
Nämä tryffelit ovat kunnianosoitus vuonna 2006 Euroviisut voittaneelle Lordille. Tryffeleidenkin hurjan ulkokuoren sisälle kätkeytyy hellä karpalosydän.
Jaa Somessa

Ainekset

VAALEANPUNAINEN TÄYTE

25 g
Voita
1/4 dl
(¼ dl) kuohukermaa
1 tl
Hunajaa
100 g
Valkosuklaata
Tilkka punaista elintarvikeväriä

TUMMA TRYFFELISEOS

200 g
Tummaa suklaata
50 g
Voita
1/4 dl
(¼ dl) kuohukermaa
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 dl
Tomusokeria

KORISTEEKSI

1/2 dl
Kaakaojauhetta
Kuorittuja manteleita
Kuivattuja karpaloita

Näin teet

1

Aloita täytteen tekemisellä. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi kerman ja hunajan kanssa kattilassa. Lisää suklaarouhe kuumaan voiseokseen. Sekoita tasaiseksi ja lisää punaista elintarvikeväriä. Sekoita ja tarkista väri. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

100 g
Valkosuklaata
25 g
Voita
1/4 dl
(¼ dl) kuohukermaa
1 tl
Hunajaa
Tilkka punaista elintarvikeväriä
2

Rouhi suklaa hienoksi. Sekoita kattilassa kerma, tomusokeri ja kaakao. Paloittele sekaan voi ja kuumenna, kunnes voi sulaa.  Lisää suklaarouhe kuumaan seokseen. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.

200 g
Tummaa suklaata
1/4 dl
(¼ dl) kuohukermaa
1 dl
Tomusokeria
2 rkl
Kaakaojauhetta
50 g
Voita
3

Ota vaaleanpunaisesta täytteestä aina noin ½ tl massaa ja pyörittele palloiksi. Kuorruta tummalla tryffelimassalla. Jätä pinta epätasaiseksi. Kääntele tryffelit kaakaossa. Muotoile tryffelille kasvonmuodot sormin: paina etusormella suuaukko ja varrastikulla tai lusikan päällä silmäkuopat. Paina karpalot silmiksi, leikkaa mantelit tikuiksi ja työnnä sarviksi tryffeleihin. Anna tryffeleiden jähmettyä hetki huoneenlämmössä tai jääkaapissa ennen herkuttelua.

Kuivattuja karpaloita
Kuorittuja manteleita
1/2 dl
Kaakaojauhetta
4

Vinkki: Mausta tumma tryffeliseos halutessasi raastetulla appelsiininkuorella tai tilkalla konjakkia.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuukka Mielonen & Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 20.11.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g230 g
Proteiinia2 g27 g
Rasvaa12 g183 g
Kuituja1 g22 g
Energiaa kj751 11265
Energiaa kcal179 2690

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Tilkka punaista elintarvikeväriä

  • Kuorittuja manteleita

  • Kuivattuja karpaloita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g230 g
Proteiinia2 g27 g
Rasvaa12 g183 g
Kuituja1 g22 g
Energiaa kj751 11265
Energiaa kcal179 2690

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Tilkka punaista elintarvikeväriä

  • Kuorittuja manteleita

  • Kuivattuja karpaloita

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.