Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Kun lasagnen valmistaa härkäpavuista pääsevät myös kasvissyöjät herkuttelemaan. Tee Härkis-lasagne vaihteeksi annosvuokiin, niin se on helpompi myös perheen pienimpien lämmittää jälkikäteen. S-market Wiklund Herkun kokki Erkka Mustonen lisää lasagnen väliin juustoraastetta tai mozzarellaviipaleita.
| Härkis-tomaattikastike | |
|---|---|
| iso sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | sellerinvartta |
| 2 kpl | porkkanaa |
| öljyä | |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 kpl | oksaa rosmariinia |
| 800 g | tomaattimurskaa |
| 500 g | härkistä |
| suolaa | |
| pippuria | |
| Juustokastike | |
| 80 g | voita |
| 80 g | jauhoja |
| 8 dl | maitoa |
| 2 1/2 dl | cheddar-raastetta |
| 1 1/2 dl | parmesan-raastetta |
| muskottipähkinää | |
| 1 pkt lasagnelevyjä | |
Tee ensin härkis-tomaattikastike. Hienonna sipuli, valkosipuli ja varsiselleri ja raasta porkkanat.
Kuullota kasvikset pannulla tai kattilassa, lisää loppuvaiheessa tomaattipyree ja anna paistua vielä hetki. Lisää hienonnettu rosmariini ja tomaattimurska. Anna keittyä rauhassa niin kauan kuin aikaa riittää, mielellään yli puoli tuntia.
Lisää viimeisenä kypsään kastikkeeseen Härkis. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, sekoita tasaiseksi ja anna kypsyä pari minuuttia.
Lisää maito hitaasti ja koko ajan vispaten. Kiehauta, ota pois levyltä ja sekoita joukkoon 2 dl cheddar-raastetta ja 1 dl parmesan-raastetta. Säästä loput juustot kuorruttamiseen.
Kokoa lasagne annosvuokiin, niin että pohjalle tulee kerros tomaattikastiketta, sitten kerros annosvuokaan sopiviksi pilkottuja lasagnelevyjä, kerros juustokastiketta ja tomaattikastiketta. Toista kunnes aineet loppuvat, mutta jätä kuitenkin päällimmäiseksi kerros juustokastiketta.
Kuorruta lopulla juustoraasteella ja paista 175 asteisessa uunissa n. 50-60 minuuttia, kunnes veitsi uppoaa helposti läpi lasagne-levyistä ja juusto on ruskistunut. Jos lasagnen pinta alkaa tummua liikaa, voit suojata sen foliolla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kun lasagnen valmistaa härkäpavuista pääsevät myös kasvissyöjät herkuttelemaan. Tee Härkis-lasagne vaihteeksi annosvuokiin, niin se on helpompi myös perheen pienimpien lämmittää jälkikäteen. S-market Wiklund Herkun kokki Erkka Mustonen lisää lasagnen väliin juustoraastetta tai mozzarellaviipaleita.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Härkis-tomaattikastike | |
| iso sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | sellerinvartta |
| 2 kpl | porkkanaa |
| öljyä | |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 kpl | oksaa rosmariinia |
| 800 g | tomaattimurskaa |
| 500 g | härkistä |
| suolaa | |
| pippuria | |
Juustokastike | |
| 80 g | voita |
| 80 g | jauhoja |
| 8 dl | maitoa |
| 2 1/2 dl | cheddar-raastetta |
| 1 1/2 dl | parmesan-raastetta |
| muskottipähkinää | |
| 1 pkt lasagnelevyjä | |
Tee ensin härkis-tomaattikastike. Hienonna sipuli, valkosipuli ja varsiselleri ja raasta porkkanat.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| iso sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | sellerinvartta |
| 2 kpl | porkkanaa |
Kuullota kasvikset pannulla tai kattilassa, lisää loppuvaiheessa tomaattipyree ja anna paistua vielä hetki. Lisää hienonnettu rosmariini ja tomaattimurska. Anna keittyä rauhassa niin kauan kuin aikaa riittää, mielellään yli puoli tuntia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 kpl | oksaa rosmariinia |
| 800 g | tomaattimurskaa |
| öljyä |
Lisää viimeisenä kypsään kastikkeeseen Härkis. Mausta suolalla ja pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | härkistä |
| suolaa | |
| pippuria |
Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, sekoita tasaiseksi ja anna kypsyä pari minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 80 g | voita |
| 80 g | jauhoja |
Lisää maito hitaasti ja koko ajan vispaten. Kiehauta, ota pois levyltä ja sekoita joukkoon 2 dl cheddar-raastetta ja 1 dl parmesan-raastetta. Säästä loput juustot kuorruttamiseen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | maitoa |
| 2 1/2 dl | cheddar-raastetta |
| 1 1/2 dl | parmesan-raastetta |
| muskottipähkinää |
Kokoa lasagne annosvuokiin, niin että pohjalle tulee kerros tomaattikastiketta, sitten kerros annosvuokaan sopiviksi pilkottuja lasagnelevyjä, kerros juustokastiketta ja tomaattikastiketta. Toista kunnes aineet loppuvat, mutta jätä kuitenkin päällimmäiseksi kerros juustokastiketta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 pkt lasagnelevyjä |
Kuorruta lopulla juustoraasteella ja paista 175 asteisessa uunissa n. 50-60 minuuttia, kunnes veitsi uppoaa helposti läpi lasagne-levyistä ja juusto on ruskistunut. Jos lasagnen pinta alkaa tummua liikaa, voit suojata sen foliolla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
424
Energiaa kcal
1774
Energiaa kj
21,2 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
20,7 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
424
Energiaa kcal
1774
Energiaa kj
21,2 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
20,7 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Iso sipuli, 2 kpl sellerinvartta, öljyä, 2 rkl tomaattipyreetä, 2 kpl oksaa rosmariinia, suolaa, pippuria, 2.5 dl cheddar-raastetta, 1.5 dl parmesan-raastetta, muskottipähkinää, 1 pkt lasagnelevyjä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli