Tee ensin härkis-tomaattikastike. Hienonna sipuli, valkosipuli ja varsiselleri ja raasta porkkanat.
Kuullota kasvikset pannulla tai kattilassa, lisää loppuvaiheessa tomaattipyree ja anna paistua vielä hetki. Lisää hienonnettu rosmariini ja tomaattimurska. Anna keittyä rauhassa niin kauan kuin aikaa riittää, mielellään yli puoli tuntia.
Lisää viimeisenä kypsään kastikkeeseen Härkis. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, sekoita tasaiseksi ja anna kypsyä pari minuuttia.
Lisää maito hitaasti ja koko ajan vispaten. Kiehauta, ota pois levyltä ja sekoita joukkoon 2 dl cheddar-raastetta ja 1 dl parmesan-raastetta. Säästä loput juustot kuorruttamiseen.
Kokoa lasagne annosvuokiin, niin että pohjalle tulee kerros tomaattikastiketta, sitten kerros annosvuokaan sopiviksi pilkottuja lasagnelevyjä, kerros juustokastiketta ja tomaattikastiketta. Toista kunnes aineet loppuvat, mutta jätä kuitenkin päällimmäiseksi kerros juustokastiketta.
Kuorruta lopulla juustoraasteella ja paista 175 asteisessa uunissa n. 50-60 minuuttia, kunnes veitsi uppoaa helposti läpi lasagne-levyistä ja juusto on ruskistunut. Jos lasagnen pinta alkaa tummua liikaa, voit suojata sen foliolla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
424
1774
21,2 g
9,0 g
33,5 g
15,8 g
6,8 g
20,7 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Iso sipuli,
2 kpl sellerinvartta,
öljyä,
2 rkl tomaattipyreetä,
2 kpl oksaa rosmariinia,
suolaa,
pippuria,
2,5 dl cheddar-raastetta,
1,5 dl parmesan-raastetta,
muskottipähkinää,
1 pkt lasagnelevyjä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli