Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Härkis-lasagne

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kun lasagnen valmistaa härkäpavuista pääsevät myös kasvissyöjät herkuttelemaan. Tee Härkis-lasagne vaihteeksi annosvuokiin, niin se on helpompi myös perheen pienimpien lämmittää jälkikäteen. S-market Wiklund Herkun kokki Erkka Mustonen lisää lasagnen väliin juustoraastetta tai mozzarellaviipaleita.

Ainekset

Härkis-tomaattikastike

Iso sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
sellerinvartta
2 kpl
porkkanaa
öljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 kpl
oksaa rosmariinia
800 g
tomaattimurskaa
500 g
Härkistä
suolaa
pippuria

Juustokastike

80 g
voita
80 g
jauhoja
8 dl
maitoa
2 1/2 dl
cheddar-raastetta
1 1/2 dl
parmesan-raastetta
muskottipähkinää
1 pkt lasagnelevyjä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Tee ensin härkis-tomaattikastike. Hienonna sipuli, valkosipuli ja varsiselleri ja raasta porkkanat.

Iso sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
sellerinvartta
2 kpl
porkkanaa
2

Kuullota kasvikset pannulla tai kattilassa, lisää loppuvaiheessa tomaattipyree ja anna paistua vielä hetki. Lisää hienonnettu rosmariini ja tomaattimurska. Anna keittyä rauhassa niin kauan kuin aikaa riittää, mielellään yli puoli tuntia.

2 rkl
tomaattipyreetä
2 kpl
oksaa rosmariinia
800 g
tomaattimurskaa
öljyä
3

Lisää viimeisenä kypsään kastikkeeseen Härkis. Mausta suolalla ja pippurilla.

500 g
Härkistä
suolaa
pippuria
4

Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, sekoita tasaiseksi ja anna kypsyä pari minuuttia.

80 g
voita
80 g
jauhoja
5

Lisää maito hitaasti ja koko ajan vispaten. Kiehauta, ota pois levyltä ja sekoita joukkoon 2 dl cheddar-raastetta ja 1 dl parmesan-raastetta. Säästä loput juustot kuorruttamiseen.

8 dl
maitoa
2 1/2 dl
cheddar-raastetta
1 1/2 dl
parmesan-raastetta
muskottipähkinää
6

Kokoa lasagne annosvuokiin, niin että pohjalle tulee kerros tomaattikastiketta, sitten kerros annosvuokaan sopiviksi pilkottuja lasagnelevyjä, kerros juustokastiketta ja tomaattikastiketta. Toista kunnes aineet loppuvat, mutta jätä kuitenkin päällimmäiseksi kerros juustokastiketta.

1 pkt lasagnelevyjä
7

Kuorruta lopulla juustoraasteella ja paista 175 asteisessa uunissa n. 50-60 minuuttia, kunnes veitsi uppoaa helposti läpi lasagne-levyistä ja juusto on ruskistunut. Jos lasagnen pinta alkaa tummua liikaa, voit suojata sen foliolla.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 18.1.2019
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

424

1774

21,2 g

9,0 g

33,5 g

15,8 g

6,8 g

20,7 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Iso sipuli,

2 kpl sellerinvartta,

öljyä,

2 rkl tomaattipyreetä,

2 kpl oksaa rosmariinia,

suolaa,

pippuria,

2,5 dl cheddar-raastetta,

1,5 dl parmesan-raastetta,

muskottipähkinää,

1 pkt lasagnelevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli