Härkis-lasagne
Härkis-lasagne
Yhteistyössä

Härkis-lasagne

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kun lasagnen valmistaa härkäpavuista pääsevät myös kasvissyöjät herkuttelemaan. Tee Härkis-lasagne vaihteeksi annosvuokiin, niin se on helpompi myös perheen pienimpien lämmittää jälkikäteen. S-market Wiklund Herkun kokki Erkka Mustonen lisää lasagnen väliin juustoraastetta tai mozzarellaviipaleita.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Härkis-tomaattikastike

iso sipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
2 kplsellerinvartta
2 kplporkkanaa
öljyä
2 rkltomaattipyreetä
2 kploksaa rosmariinia
800 gtomaattimurskaa
500 ghärkistä
suolaa
pippuria

Juustokastike

80 gvoita
80 gjauhoja
8 dlmaitoa
2 1/2 dlcheddar-raastetta
1 1/2 dlparmesan-raastetta
muskottipähkinää
1 pkt lasagnelevyjä

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin härkis-tomaattikastike. Hienonna sipuli, valkosipuli ja varsiselleri ja raasta porkkanat.

    MääräAinesosa
    iso sipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplsellerinvartta
    2 kplporkkanaa
  2. 2

    Kuullota kasvikset pannulla tai kattilassa, lisää loppuvaiheessa tomaattipyree ja anna paistua vielä hetki. Lisää hienonnettu rosmariini ja tomaattimurska. Anna keittyä rauhassa niin kauan kuin aikaa riittää, mielellään yli puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    2 rkltomaattipyreetä
    2 kploksaa rosmariinia
    800 gtomaattimurskaa
    öljyä
  3. 3

    Lisää viimeisenä kypsään kastikkeeseen Härkis. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    500 ghärkistä
    suolaa
    pippuria
  4. 4

    Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, sekoita tasaiseksi ja anna kypsyä pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    80 gvoita
    80 gjauhoja
  5. 5

    Lisää maito hitaasti ja koko ajan vispaten. Kiehauta, ota pois levyltä ja sekoita joukkoon 2 dl cheddar-raastetta ja 1 dl parmesan-raastetta. Säästä loput juustot kuorruttamiseen.

    MääräAinesosa
    8 dlmaitoa
    2 1/2 dlcheddar-raastetta
    1 1/2 dlparmesan-raastetta
    muskottipähkinää
  6. 6

    Kokoa lasagne annosvuokiin, niin että pohjalle tulee kerros tomaattikastiketta, sitten kerros annosvuokaan sopiviksi pilkottuja lasagnelevyjä, kerros juustokastiketta ja tomaattikastiketta. Toista kunnes aineet loppuvat, mutta jätä kuitenkin päällimmäiseksi kerros juustokastiketta.

    MääräAinesosa
    1 pkt lasagnelevyjä
  7. 7

    Kuorruta lopulla juustoraasteella ja paista 175 asteisessa uunissa n. 50-60 minuuttia, kunnes veitsi uppoaa helposti läpi lasagne-levyistä ja juusto on ruskistunut. Jos lasagnen pinta alkaa tummua liikaa, voit suojata sen foliolla.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Iso sipuli, 2 kpl sellerinvartta, öljyä, 2 rkl tomaattipyreetä, 2 kpl oksaa rosmariinia, suolaa, pippuria, 2.5 dl cheddar-raastetta, 1.5 dl parmesan-raastetta, muskottipähkinää, 1 pkt lasagnelevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
18.1.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä