Hedelmäinen kakku

arvosana4/5

(1)arvio
20 Annosta

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa

Pohja:

6 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta

Kostutus:

1 dlmaitoa

Täyte:

1 kplvaniljakastikejauhetta
maitoa pakkauksen ohjeen mukaan
1 kplpäärynä
1 kplkiivi
2 kplsharonta tai persikkaa

Koristeluun:

hedelmiä

Kiille:

hyytelösokeria

Reunoille:

5 dlkuohukermaa
3 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Valmista vaniljakastikejauheesta kakun väliin vaniljavanukas pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt maidolla. Levitä puolet vaniljavanukkaasta ensimmäiseen väliin. Lisää päälle puolet hedelmäkuutioista. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti. Koristele kakun pinta hedelmillä. Jos joudut säilyttämään kakkua pidempään koristelun jälkeen, valmista hedelmien päälle kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kiille sitoo myös hedelmät paremmin toisiinsa. Vaahdota kerma ja sokeri. Pursota kermaa kakun reunoille.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä