Mansikka-valkosuklaakääretorttu
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mansikka-valkosuklaakääretorttu sopii täydellisesti kesän kahvipöytään. Täytteenä on sekä valkosuklaavaahtoa, mansikkahilloa että tuoreita mansikoita.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 250 g | tuoreita mansikoita |
| 145 g | valkosuklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 250 g | (1 prk) rahkaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 dl | mansikkahilloa |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi.
- 2.
Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Paista noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pohjaleivinpaperi varovasti irti. Laske se taikaisin pohjan päälle ja laita päälle vielä puhdas keittiöpyyhe. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
- 3.
Ota pari mansikkaa sivuun ja hienonna veitsellä rivi suklaata koristelua varten. Viipaloi loput mansikat ja sulata loppu suklaa vesihauteessa.
- 4.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Lisää suklaa ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lusikoi ¼ täytteestä pursotuspussiin ja laita pussi jääkaappiin.
- 5.
Kostuta pohja sitruunanmehulla. Levitä hillo pohjan päälle. Lusikoi päälle suklaa-rahkatäyte ja levitä pinnalle mansikkaviipaleet. Kääri rullalle lyhyeltä sivulta alkaen ja laita sauma alaspäin jääkaappiin pariksi tunniksi.
- 6.
Koristele kääretorttu ennen tarjoilua. Pursota pieniä kekoja suklaa-rahkatäytettä kääretortun päälle. Viimeistele lohkotuilla mansikoilla ja rouhitulla suklaalla.
Mansikka-valkosuklaakääretorttu
Mansikka-valkosuklaakääretorttu sopii täydellisesti kesän kahvipöytään. Täytteenä on sekä valkosuklaavaahtoa, mansikkahilloa että tuoreita mansikoita.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 250 g | tuoreita mansikoita |
| 145 g | valkosuklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 250 g | (1 prk) rahkaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 dl | mansikkahilloa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 3/4 dl vehnäjauhoja 3/4 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Paista noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pohjaleivinpaperi varovasti irti. Laske se taikaisin pohjan päälle ja laita päälle vielä puhdas keittiöpyyhe. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
- 3
Ota pari mansikkaa sivuun ja hienonna veitsellä rivi suklaata koristelua varten. Viipaloi loput mansikat ja sulata loppu suklaa vesihauteessa.
Määrä Ainesosa 250 g tuoreita mansikoita 145 g valkosuklaata - 4
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Lisää suklaa ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lusikoi ¼ täytteestä pursotuspussiin ja laita pussi jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa 250 g (1 prk) rahkaa - 5
Kostuta pohja sitruunanmehulla. Levitä hillo pohjan päälle. Lusikoi päälle suklaa-rahkatäyte ja levitä pinnalle mansikkaviipaleet. Kääri rullalle lyhyeltä sivulta alkaen ja laita sauma alaspäin jääkaappiin pariksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl sitruunanmehua 1 dl mansikkahilloa - 6
Koristele kääretorttu ennen tarjoilua. Pursota pieniä kekoja suklaa-rahkatäytettä kääretortun päälle. Viimeistele lohkotuilla mansikoilla ja rouhitulla suklaalla.
Ravintosisältö
399
Energiaa kcal
1671
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,9 g
Hiilihydraatteja
36,6 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
399
Energiaa kcal
1671
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,9 g
Hiilihydraatteja
36,6 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























