Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikka-valkosuklaakääretorttu

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mansikka-valkosuklaakääretorttu sopii täydellisesti kesän kahvipöytään. Täytteenä on sekä valkosuklaavaahtoa, mansikkahilloa että tuoreita mansikoita.

Ainekset

Pohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

250 g
tuoreita mansikoita
145 g
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa
250 g
(1 prk) rahkaa
1 rkl
sitruunanmehua
1 dl
mansikkahilloa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2

Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Paista noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pohjaleivinpaperi varovasti irti. Laske se taikaisin pohjan päälle ja laita päälle vielä puhdas keittiöpyyhe. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

3

Ota pari mansikkaa sivuun ja hienonna veitsellä rivi suklaata koristelua varten. Viipaloi loput mansikat ja sulata loppu suklaa vesihauteessa.

250 g
tuoreita mansikoita
145 g
valkosuklaata
4

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Lisää suklaa ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lusikoi ¼ täytteestä pursotuspussiin ja laita pussi jääkaappiin.

2 dl
kuohukermaa
250 g
(1 prk) rahkaa
5

Kostuta pohja sitruunanmehulla. Levitä hillo pohjan päälle. Lusikoi päälle suklaa-rahkatäyte ja levitä pinnalle mansikkaviipaleet. Kääri rullalle lyhyeltä sivulta alkaen ja laita sauma alaspäin jääkaappiin pariksi tunniksi.

1 rkl
sitruunanmehua
1 dl
mansikkahilloa
6

Koristele kääretorttu ennen tarjoilua. Pursota pieniä kekoja suklaa-rahkatäytettä kääretortun päälle. Viimeistele lohkotuilla mansikoilla ja rouhitulla suklaalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 25.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

399

1671

18,8 g

10,8 g

46,9 g

36,6 g

1,3 g

9,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli