Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikka-valkosuklaakääretorttu

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Hurmaavan herkullinen kääretorttu maistuu mansikalle. Pursota loppu valkosuklaakreemi kakun pinnalle ja koristele karamelleilla.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

1 1/2 dl
Mansikkahilloa
100 g
Valkosuklaata
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa

Koristeeksi

1 dl
Ranskalaisia pastilleja (irtomakeisia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.

Levitä levylle mansikkahillo. Sulata valkosuklaa varoen mikrossa. Notkista mascarpone ja lisää joukkoon valkosuklaa. Lämmitä seosta hetki mikrossa puolella teholla ja vatkaa tasaiseksi. Levitä 2/3 täytteestä torttupohjalle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti.

Pursota loppu valkosuklaakreemi kakun pinnalle ja koristele karamelleilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

217

908

6,2 g

3,0 g

34,6 g

27,1 g

0,5 g

4,7 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 dl Ranskalaisia pastilleja (irtomakeisia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli