Mansikka-valkosuklaakääretorttu
Ainekset
Valmistus
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Paista noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pohjaleivinpaperi varovasti irti. Laske se taikaisin pohjan päälle ja laita päälle vielä puhdas keittiöpyyhe. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
Ota pari mansikkaa sivuun ja hienonna veitsellä rivi suklaata koristelua varten. Viipaloi loput mansikat ja sulata loppu suklaa vesihauteessa.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Lisää suklaa ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lusikoi ¼ täytteestä pursotuspussiin ja laita pussi jääkaappiin.
Kostuta pohja sitruunanmehulla. Levitä hillo pohjan päälle. Lusikoi päälle suklaa-rahkatäyte ja levitä pinnalle mansikkaviipaleet. Kääri rullalle lyhyeltä sivulta alkaen ja laita sauma alaspäin jääkaappiin pariksi tunniksi.
Koristele kääretorttu ennen tarjoilua. Pursota pieniä kekoja suklaa-rahkatäytettä kääretortun päälle. Viimeistele lohkotuilla mansikoilla ja rouhitulla suklaalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
399
1671
18,8 g
10,8 g
46,9 g
36,6 g
1,3 g
9,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli