Helpot karjalanpiirakat

arvosana4/5

(7)arviota
20 Kappaletta

60 min

Tee helpot karjalanpiirakat valmiista riisipuurosta. Piirakat voi pakastaa ja sivellä maito-voiseoksella sulatuksen ja lämmityksen jälkeen.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

1 1/2 dlvettä
1 rklkotimaista-rypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
3 dlkotimaista-ruisjauhoja
1 dlkotimaista-vehnäjauhoja

Täyte

900 g(3 prk, à 300 g) kotimaista-riisipuuroa
2 kplkotimaista-kananmunaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita taikinan ainekset ja vaivaa hetki. Ota taikina pöydälle ja pyöritä tangoksi ruisjauhoja käyttäen. Jaa tanko 20 palaan. Peitä palat kelmulla. Pidä pöydällä runsaasti ruisjauhoja koko leivonnan ajan. Litistä pala ja kauli se taikinapulikalla ohueksi kiekoksi. Kauli kaikki ja laita ne limittäin kelmun alle, ripottele ruisjauhoja väliin.

    MääräAinesosa
    1 dlkotimaista-vehnäjauhoja
    3 dlkotimaista-ruisjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1 rklkotimaista-rypsiöljyä
    1 1/2 dlvettä
  2. 2

    Sekoita kananmunat puuroon. Ota kiekko ja sudi molemmilta puolilta jauhot pois. Levitä kiekolle reilu 1,5 rkl puuroa. Käännä vastakkaiset reunat puuron päälle ja rypytä molemmin etusormin puolesta välistä ylöspäin, käännä piirakka ja rypytä loput reunat.

    MääräAinesosa
    900 g(3 prk, à 300 g) kotimaista-riisipuuroa
    2 kplkotimaista-kananmunaa
  3. 3

    Laita piirakat pellille vieri viereen. Paista keskitasolla uunin kuumimmalla teholla (250 astetta) 10-15 minuuttia, kunnes puuroon tulee ruskeita täpliä.

  4. 4

    Halutessasi sulata muutama nokare voita desiin maitoa ja voitele piirakat seoksella.

Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Anna Huovinen
11.11.2021
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä