Helpot karjalanpiirakat
60 min

Nappaa talteen!
Tee helpot karjalanpiirakat valmiista riisipuurosta. Piirakat voi pakastaa ja sivellä maito-voiseoksella sulatuksen ja lämmityksen jälkeen.
| Taikina | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | kotimaista-rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 dl | kotimaista-ruisjauhoja |
| 1 dl | kotimaista-vehnäjauhoja |
| Täyte | |
| 900 g | (3 prk, à 300 g) kotimaista-riisipuuroa |
| 2 kpl | kotimaista-kananmunaa |
- 1.
Sekoita taikinan ainekset ja vaivaa hetki. Ota taikina pöydälle ja pyöritä tangoksi ruisjauhoja käyttäen. Jaa tanko 20 palaan. Peitä palat kelmulla. Pidä pöydällä runsaasti ruisjauhoja koko leivonnan ajan. Litistä pala ja kauli se taikinapulikalla ohueksi kiekoksi. Kauli kaikki ja laita ne limittäin kelmun alle, ripottele ruisjauhoja väliin.
- 2.
Sekoita kananmunat puuroon. Ota kiekko ja sudi molemmilta puolilta jauhot pois. Levitä kiekolle reilu 1,5 rkl puuroa. Käännä vastakkaiset reunat puuron päälle ja rypytä molemmin etusormin puolesta välistä ylöspäin, käännä piirakka ja rypytä loput reunat.
- 3.
Laita piirakat pellille vieri viereen. Paista keskitasolla uunin kuumimmalla teholla (250 astetta) 10-15 minuuttia, kunnes puuroon tulee ruskeita täpliä.
- 4.
Halutessasi sulata muutama nokare voita desiin maitoa ja voitele piirakat seoksella.
Tee helpot karjalanpiirakat valmiista riisipuurosta. Piirakat voi pakastaa ja sivellä maito-voiseoksella sulatuksen ja lämmityksen jälkeen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | kotimaista-rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 dl | kotimaista-ruisjauhoja |
| 1 dl | kotimaista-vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 900 g | (3 prk, à 300 g) kotimaista-riisipuuroa |
| 2 kpl | kotimaista-kananmunaa |
Valmistus
- 1
Sekoita taikinan ainekset ja vaivaa hetki. Ota taikina pöydälle ja pyöritä tangoksi ruisjauhoja käyttäen. Jaa tanko 20 palaan. Peitä palat kelmulla. Pidä pöydällä runsaasti ruisjauhoja koko leivonnan ajan. Litistä pala ja kauli se taikinapulikalla ohueksi kiekoksi. Kauli kaikki ja laita ne limittäin kelmun alle, ripottele ruisjauhoja väliin.
Määrä Ainesosa 1 dl kotimaista-vehnäjauhoja 3 dl kotimaista-ruisjauhoja 1/2 tl suolaa 1 rkl kotimaista-rypsiöljyä 1 1/2 dl vettä - 2
Sekoita kananmunat puuroon. Ota kiekko ja sudi molemmilta puolilta jauhot pois. Levitä kiekolle reilu 1,5 rkl puuroa. Käännä vastakkaiset reunat puuron päälle ja rypytä molemmin etusormin puolesta välistä ylöspäin, käännä piirakka ja rypytä loput reunat.
Määrä Ainesosa 900 g (3 prk, à 300 g) kotimaista-riisipuuroa 2 kpl kotimaista-kananmunaa - 3
Laita piirakat pellille vieri viereen. Paista keskitasolla uunin kuumimmalla teholla (250 astetta) 10-15 minuuttia, kunnes puuroon tulee ruskeita täpliä.
- 4
Halutessasi sulata muutama nokare voita desiin maitoa ja voitele piirakat seoksella.
Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.
Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:
Ravintosisältö
108
Energiaa kcal
451
Energiaa kj
3,1 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,2 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
108
Energiaa kcal
451
Energiaa kj
3,1 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,2 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























