Helpot suklaakeksit

arvosana5/5

(2)arviota
30 Kappaletta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Itse tehdyt suklaakeksit on helppo ja nopea valmistaa. Lisää taikinaan fariinisokeria ja kaurahiutaleita makua antamaan.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g taloussuklaata
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
250 gmargariinia
3 1/2 dlfariinisokeria
2 kplkananmunaa
2 dlkaurahiutaleita

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rouhi suklaa karkeaksi. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

    MääräAinesosa
    1 tlleivinjauhetta
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 dlkaakaojauhetta
    200 g taloussuklaata
  2. 2

    Paloittele rasva mikron kestävään kulhoon. Sulata täydellä teholla hetki kerrallaan, kunnes rasva on sulanut. Sekoita sokeri rasvaan. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    250 gmargariinia
    3 1/2 dlfariinisokeria
  3. 3

    Sekoita munat, suklaarouhe ja kaurahiutaleet rasvaseokseen. Siivilöi jauho-kaakaoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kiinteytyä noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlkaurahiutaleita
    2 kplkananmunaa
  4. 4

    Pyörittele taikinasta käsin pingispallon kokoisia palleroita. Laita noin 10 palleroa kerrallaan leivinpaperilla peitetylle pellille ja litistä pallot. Jätä keksien väliin riittävästi tilaa, sillä ne leviävät paistettaessa. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.

Vinkki: Valmiit keksit säilyvät kannellisessa rasiassa noin 3 viikkoa. Voit myös pakastaa osan kekseistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
13.6.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä