Säädä uuni 180 asteeseen. Rouhi suklaa karkeaksi. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Paloittele rasva mikron kestävään kulhoon. Sulata täydellä teholla hetki kerrallaan, kunnes rasva on sulanut. Sekoita sokeri rasvaan. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sekoita munat, suklaarouhe ja kaurahiutaleet rasvaseokseen. Siivilöi jauho-kaakaoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kiinteytyä noin 20 minuuttia.
Pyörittele taikinasta käsin pingispallon kokoisia palleroita. Laita noin 10 palleroa kerrallaan leivinpaperilla peitetylle pellille ja litistä pallot. Jätä keksien väliin riittävästi tilaa, sillä ne leviävät paistettaessa. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.
Vinkki: Valmiit keksit säilyvät kannellisessa rasiassa noin 3 viikkoa. Voit myös pakastaa osan kekseistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
182
763
9,7 g
4,3 g
20,9 g
13,4 g
1,3 g
2,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli