Helpot suklaakeksit | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helpot suklaakeksit

Helpot suklaakeksit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Itse tehdyt suklaakeksit on helppo ja nopea valmistaa. Lisää taikinaan fariinisokeria ja kaurahiutaleita makua antamaan.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
taloussuklaata
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
250 g
margariinia
3 1/2 dl
fariinisokeria
2 kpl
kananmunaa
2 dl
kaurahiutaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Rouhi suklaa karkeaksi. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

1 tl
leivinjauhetta
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
200 g
taloussuklaata
2

Paloittele rasva mikron kestävään kulhoon. Sulata täydellä teholla hetki kerrallaan, kunnes rasva on sulanut. Sekoita sokeri rasvaan. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

250 g
margariinia
3 1/2 dl
fariinisokeria
3

Sekoita munat, suklaarouhe ja kaurahiutaleet rasvaseokseen. Siivilöi jauho-kaakaoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kiinteytyä noin 20 minuuttia.

2 dl
kaurahiutaleita
2 kpl
kananmunaa
4

Pyörittele taikinasta käsin pingispallon kokoisia palleroita. Laita noin 10 palleroa kerrallaan leivinpaperilla peitetylle pellille ja litistä pallot. Jätä keksien väliin riittävästi tilaa, sillä ne leviävät paistettaessa. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.

Vinkki: Valmiit keksit säilyvät kannellisessa rasiassa noin 3 viikkoa. Voit myös pakastaa osan kekseistä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.6.2019
Muokattu: 14.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

685

164

6,9 g

2,7 g

21,1 g

13,5 g

1,1 g

3,5 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli