Helpot suklaakeksit
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Itse tehdyt suklaakeksit on helppo ja nopea valmistaa. Lisää taikinaan fariinisokeria ja kaurahiutaleita makua antamaan.
| 200 g | taloussuklaata |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 250 g | margariinia |
| 3 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rouhi suklaa karkeaksi. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
- 2.
Paloittele rasva mikron kestävään kulhoon. Sulata täydellä teholla hetki kerrallaan, kunnes rasva on sulanut. Sekoita sokeri rasvaan. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- 3.
Sekoita munat, suklaarouhe ja kaurahiutaleet rasvaseokseen. Siivilöi jauho-kaakaoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kiinteytyä noin 20 minuuttia.
- 4.
Pyörittele taikinasta käsin pingispallon kokoisia palleroita. Laita noin 10 palleroa kerrallaan leivinpaperilla peitetylle pellille ja litistä pallot. Jätä keksien väliin riittävästi tilaa, sillä ne leviävät paistettaessa. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.
Helpot suklaakeksit
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Itse tehdyt suklaakeksit on helppo ja nopea valmistaa. Lisää taikinaan fariinisokeria ja kaurahiutaleita makua antamaan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | taloussuklaata |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 250 g | margariinia |
| 3 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rouhi suklaa karkeaksi. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Määrä Ainesosa 1 tl leivinjauhetta 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl kaakaojauhetta 200 g taloussuklaata - 2
Paloittele rasva mikron kestävään kulhoon. Sulata täydellä teholla hetki kerrallaan, kunnes rasva on sulanut. Sekoita sokeri rasvaan. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 250 g margariinia 3 1/2 dl fariinisokeria - 3
Sekoita munat, suklaarouhe ja kaurahiutaleet rasvaseokseen. Siivilöi jauho-kaakaoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kiinteytyä noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl kaurahiutaleita 2 kpl kananmunaa - 4
Pyörittele taikinasta käsin pingispallon kokoisia palleroita. Laita noin 10 palleroa kerrallaan leivinpaperilla peitetylle pellille ja litistä pallot. Jätä keksien väliin riittävästi tilaa, sillä ne leviävät paistettaessa. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.
Vinkki: Valmiit keksit säilyvät kannellisessa rasiassa noin 3 viikkoa. Voit myös pakastaa osan kekseistä.
Ravintosisältö
182
Energiaa kcal
763
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,9 g
Hiilihydraatteja
13,4 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
182
Energiaa kcal
763
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,9 g
Hiilihydraatteja
13,4 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























