Helppo herkku kevään juhliin | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Helppo herkku kevään juhliin

Helppo herkku kevään juhliin

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussesta pystyy valmistamaan monenlaisia tarjottavia kevään juhliin. Täytä moussella vaikkapa pienet sormisyötäväksi tarkoitetut leivät tai croissantit. Katso videolta S-market Wiklund Herkun Anssi Sjöroosin reseptivinkit.

Ainekset

kylmäsavulohi-jokirapuleivät

2 siivua pitkittäin leikattua vuokaleipäsiivua tai 6 isoa paahtoleipäviipaletta
3 dl
Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea
1 dl
yrtinversoja
10 kpl
jokiravunpyrstöjä
Retiisi

kylmäsavulohi-jokirapumoussella täytetyt croisantit

4 kpl
croisanttia
4 kpl
jääsalaatinlehteä
2 - 3 dl
Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea
Suolakurkku
4 oksaa tilliä
10 oksaa ruohosipulia

Näin teet

1

Kylmäsavulohi-jokirapuleivät

Leikkaa leipäsiivuista reunat irti. Levitä puolille viipaleille Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea ja nosta päälle toiset siivut leipää. Kääri kylmäsavulohi-jokirapuleivät kelmuun ja anna levätä jääkaapissa mieluusti yön yli.

2 siivua pitkittäin leikattua vuokaleipäsiivua tai 6 isoa paahtoleipäviipaletta
3 dl
Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea
2

Ota leivät jääkaapista ja viipaloi noin kahden sentin siivuiksi. Tarjoile kääntämällä leipäviipaleet kyljelleen niin, että leivän välissä oleva täyte osoittaa ylöspäin. Nostele leipien päälle yrttiversoja, jokiravunpyrstöjä ja ohueksi viipaloitua retiisiä.

1 dl
yrtinversoja
10 kpl
jokiravunpyrstöjä
Retiisi
3

Kylmäsavulohi-jokirapumoussella täytetyt croisantit

Avaa croisantit veitsellä. Aseta pohjalle jääsalaatinlehti ja päälle Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea.

4 kpl
croisanttia
4 kpl
jääsalaatinlehteä
2 - 3 dl
Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea
4

Viipaloi suolakurkku ja hienonna tilli ja ruohosipuli. Laita moussen päälle suolakurkkuviipaleita ja koristele croisantit yrteillä.

Suolakurkku
4 oksaa tilliä
10 oksaa ruohosipulia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

19

5

0,5 g

0,3 g

0,5 g

0,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 siivua pitkittäin leikattua vuokaleipäsiivua tai 6 isoa paahtoleipäviipaletta,

3 dl Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea,

1 dl yrtinversoja,

10 kpl jokiravunpyrstöjä,

Retiisi,

4 kpl croisanttia,

2 - 3 dl Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea,

Suolakurkku,

4 oksaa tilliä,

10 oksaa ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli