Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussesta pystyy valmistamaan monenlaisia tarjottavia kevään juhliin. Täytä moussella vaikkapa pienet sormisyötäväksi tarkoitetut leivät tai croissantit.
| Kylmäsavulohi-jokirapuleivät | |
|---|---|
| 2 siivua pitkittäin leikattua vuokaleipäsiivua tai 6 isoa paahtoleipäviipaletta | |
| 3 dl | kulman keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea |
| 1 dl | yrtinversoja |
| 10 kpl | jokiravunpyrstöjä |
| retiisi | |
| Kylmäsavulohi-jokirapumoussella täytetyt croisantit | |
| 4 kpl | croisanttia |
| 4 kpl | jääsalaatinlehteä |
| 2 - 3 dl | kulman keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea |
| suolakurkku | |
| 4 oksaa tilliä | |
| 10 oksaa ruohosipulia | |
Kylmäsavulohi-jokirapuleivät
Leikkaa leipäsiivuista reunat irti. Levitä puolille viipaleille Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea ja nosta päälle toiset siivut leipää. Kääri kylmäsavulohi-jokirapuleivät kelmuun ja anna levätä jääkaapissa mieluusti yön yli.
Ota leivät jääkaapista ja viipaloi noin kahden sentin siivuiksi. Tarjoile kääntämällä leipäviipaleet kyljelleen niin, että leivän välissä oleva täyte osoittaa ylöspäin. Nostele leipien päälle yrttiversoja, jokiravunpyrstöjä ja ohueksi viipaloitua retiisiä.
Kylmäsavulohi-jokirapumoussella täytetyt croisantit
Avaa croisantit veitsellä. Aseta pohjalle jääsalaatinlehti ja päälle Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea.
Viipaloi suolakurkku ja hienonna tilli ja ruohosipuli. Laita moussen päälle suolakurkkuviipaleita ja koristele croisantit yrteillä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussesta pystyy valmistamaan monenlaisia tarjottavia kevään juhliin. Täytä moussella vaikkapa pienet sormisyötäväksi tarkoitetut leivät tai croissantit.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kylmäsavulohi-jokirapuleivät | |
| 2 siivua pitkittäin leikattua vuokaleipäsiivua tai 6 isoa paahtoleipäviipaletta | |
| 3 dl | kulman keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea |
| 1 dl | yrtinversoja |
| 10 kpl | jokiravunpyrstöjä |
| retiisi | |
Kylmäsavulohi-jokirapumoussella täytetyt croisantit | |
| 4 kpl | croisanttia |
| 4 kpl | jääsalaatinlehteä |
| 2 - 3 dl | kulman keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea |
| suolakurkku | |
| 4 oksaa tilliä | |
| 10 oksaa ruohosipulia | |
Kylmäsavulohi-jokirapuleivät
Leikkaa leipäsiivuista reunat irti. Levitä puolille viipaleille Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea ja nosta päälle toiset siivut leipää. Kääri kylmäsavulohi-jokirapuleivät kelmuun ja anna levätä jääkaapissa mieluusti yön yli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 siivua pitkittäin leikattua vuokaleipäsiivua tai 6 isoa paahtoleipäviipaletta | |
| 3 dl | kulman keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea |
Ota leivät jääkaapista ja viipaloi noin kahden sentin siivuiksi. Tarjoile kääntämällä leipäviipaleet kyljelleen niin, että leivän välissä oleva täyte osoittaa ylöspäin. Nostele leipien päälle yrttiversoja, jokiravunpyrstöjä ja ohueksi viipaloitua retiisiä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | yrtinversoja |
| 10 kpl | jokiravunpyrstöjä |
| retiisi |
Kylmäsavulohi-jokirapumoussella täytetyt croisantit
Avaa croisantit veitsellä. Aseta pohjalle jääsalaatinlehti ja päälle Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | croisanttia |
| 4 kpl | jääsalaatinlehteä |
| 2 - 3 dl | kulman keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea |
Viipaloi suolakurkku ja hienonna tilli ja ruohosipuli. Laita moussen päälle suolakurkkuviipaleita ja koristele croisantit yrteillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| suolakurkku | |
| 4 oksaa tilliä | |
| 10 oksaa ruohosipulia |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
5
Energiaa kcal
19
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
5
Energiaa kcal
19
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 siivua pitkittäin leikattua vuokaleipäsiivua tai 6 isoa paahtoleipäviipaletta, 3 dl Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea, 1 dl yrtinversoja, 10 kpl jokiravunpyrstöjä, Retiisi, 4 kpl croisanttia, 2 - 3 dl Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea, Suolakurkku, 4 oksaa tilliä, 10 oksaa ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli