Helppo tortillavuoka
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo tortillavuoka valmistetaan tortillaletuista lasagnen tapaan mutta nopeammin. Tuore tomaattisalsa antaa ruoalle raikkautta.
| 400 g | kananjauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 50 g | (1 dl) pakastesipulikuutioita |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | taco-mausteseosta |
| 300 g | (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa |
| 300 g | (1 prk) texmex-juustokastiketta |
| 180 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 150 g | (1 ps) mozzarellajuustoraastetta |
| 6 kpl | (370 g) tortillalettua |
- 1.
Paista jauheliha öljyssä pannulla, lisää joukkoon sipulikuutiot. Sekoita joukkoon suola ja tacomauste, anna hautua hetki. Ota pannu pois liedeltä ja kaada tomaattisalsa pannulle.
- 2.
Voitele lasagnevuoka öljyllä, levitä pohjalle 1 rkl juustokastiketta, jotta tortillat eivät jää kiinni pohjaan.
- 3.
Leikkaa tortillaletut kolmion muotoisiksi sektoreiksi: leikkaa letut pinossa neljään osaan.
- 4.
Leivitä 1/3 letuista vuokaan. Kaada päälle 1/3 kastiketta, lusikoi pinnalle sinne tänne 1/3 juustokastiketta ja ranskankermaa. Kokoa vuokaan vielä 2 kerrosta, niin että pinnalle jää kastiketta. Kaada päälle juustoraaste. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Helppo tortillavuoka valmistetaan tortillaletuista lasagnen tapaan mutta nopeammin. Tuore tomaattisalsa antaa ruoalle raikkautta.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kananjauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 50 g | (1 dl) pakastesipulikuutioita |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | taco-mausteseosta |
| 300 g | (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa |
| 300 g | (1 prk) texmex-juustokastiketta |
| 180 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 150 g | (1 ps) mozzarellajuustoraastetta |
| 6 kpl | (370 g) tortillalettua |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Paista jauheliha öljyssä pannulla, lisää joukkoon sipulikuutiot. Sekoita joukkoon suola ja tacomauste, anna hautua hetki. Ota pannu pois liedeltä ja kaada tomaattisalsa pannulle.
Määrä Ainesosa 400 g kananjauhelihaa 1 rkl rypsiöljyä 50 g (1 dl) pakastesipulikuutioita 1 tl suolaa 2 rkl taco-mausteseosta 300 g (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa - 2
Voitele lasagnevuoka öljyllä, levitä pohjalle 1 rkl juustokastiketta, jotta tortillat eivät jää kiinni pohjaan.
Määrä Ainesosa 300 g (1 prk) texmex-juustokastiketta - 3
Leikkaa tortillaletut kolmion muotoisiksi sektoreiksi: leikkaa letut pinossa neljään osaan.
Määrä Ainesosa 6 kpl (370 g) tortillalettua - 4
Leivitä 1/3 letuista vuokaan. Kaada päälle 1/3 kastiketta, lusikoi pinnalle sinne tänne 1/3 juustokastiketta ja ranskankermaa. Kokoa vuokaan vielä 2 kerrosta, niin että pinnalle jää kastiketta. Kaada päälle juustoraaste. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 180 g (1 prk) ranskankermaa 150 g (1 ps) mozzarellajuustoraastetta
Kananjauhelihan sijaan voit käyttää muutakin jauhelihaa, esimerkiksi vegejauhelihaa.
Ravintosisältö
500
Energiaa kcal
2095
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,8 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
33,7 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
500
Energiaa kcal
2095
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,8 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
33,7 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























