Hummeri thermidor
Hummeri thermidor
Yhteistyössä

Hummeri thermidor

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkeitettyä hummeria
100g raastettua gruyérejuustoa tai parmesaania

Bechamel kastike:

1 kpliso salottisipuli
1 dlkuohukermaa
1 kpltl   dijonsinappia
1/4 tlcayennenpippuria
1 rklkonjakkia
3 rklsilputtua lehtipersiljaa
3rkl voita
1rkl vehnäjauhoja
3rkl valkoviiniä (loraus)
2,5dl kuumaa hummeri- tai kalalientä
sormisuolaa, mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Halkaise hummerit tukevalla veitsellä ensin keskeltä kohti pyrstöä. Käännä hummeri ympäri ja halkaise pääpuoli. Poista silmien takana olevat pussit. Poista suoli pyrstöstä.

  2. 2

    Irrota sakset ja jalat. Murra sakset muutamasta kohdasta lihaa rikkomatta ja vedä liha ulos saksista. Nosta pyrstöliha kuoresta ja paloittele se.

  3. 3

    Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa kunnes on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja paista kunnes neste on haihtunut.

  4. 4

    Lisää jauhot ja jatka paistamista hetken.

  5. 5

    Lisää kuuma liemi ohuena nauhana, sekoita taukoamatta. Anna hautua matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja hauduta.

  6. 6

    Mausta dijonsinapilla, cayennenpippurilla ja konjakilla. Lisää lehtipersilja ja pippuri. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja hummeripalat. Mausta suolalla jos tarvitsee.

  7. 7

    Lusikoi seos hummerinkuoriin. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Gratinoi uunin ylätasolla noin 5 minuuttia tai kunnes kastike saa hieman väriä.

  8. 8

    Tarjoile vihersalaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä