Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hummeri thermidor

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Keitettyä hummeria
100g Raastettua gruyérejuustoa tai parmesaania

Bechamel kastike:

1 kpl
iso salottisipuli
1 dl
kuohukermaa
1 kpl
tl   dijonsinappia
1/4 tl
cayennenpippuria
1 rkl
konjakkia
3 rkl
silputtua lehtipersiljaa
3rkl voita
1rkl vehnäjauhoja
3rkl valkoviiniä (loraus)
2,5dl kuumaa hummeri- tai kalalientä
sormisuolaa, mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Halkaise hummerit tukevalla veitsellä ensin keskeltä kohti pyrstöä. Käännä hummeri ympäri ja halkaise pääpuoli. Poista silmien takana olevat pussit. Poista suoli pyrstöstä.

2

Irrota sakset ja jalat. Murra sakset muutamasta kohdasta lihaa rikkomatta ja vedä liha ulos saksista. Nosta pyrstöliha kuoresta ja paloittele se.

3

Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa kunnes on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja paista kunnes neste on haihtunut.

4

Lisää jauhot ja jatka paistamista hetken.

5

Lisää kuuma liemi ohuena nauhana, sekoita taukoamatta. Anna hautua matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja hauduta.

6

Mausta dijonsinapilla, cayennenpippurilla ja konjakilla. Lisää lehtipersilja ja pippuri. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja hummeripalat. Mausta suolalla jos tarvitsee.

7

Lusikoi seos hummerinkuoriin. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Gratinoi uunin ylätasolla noin 5 minuuttia tai kunnes kastike saa hieman väriä.

8

Tarjoile vihersalaatin kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 29.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.