Hunaja-juustopiirakka

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 dlvehnäjauhoja
1 rklsokeria
suolaa
75 gvoita tai margariinia
2 rklkylmää vettä

Täyte:

200 graejuustoa
1 kplsitruunan kuori
1 rklhunajaa
4 rklsokeria
2 kplmunaa

Pinnalle:

kanelia
hunajaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja suola keskenään. Nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään noin tunnin ajaksi. Painele taikina voideltuun 20-22 cm halkaisijaltaan olevaan piirasvuokaan. Leikkaa foliosta reunasuoja paistamisen ajaksi, jotta reunat eivät valu liikaa. Esipaista pohjaa 175 aseessa noin 15 minuuttia. Poista folio ja anna pohjan hieman jäähtyä. Sekoita keskenään raejuusto, huolellisesti pestyn sitruunan kuori, hunaja sekä sokeri. Riko munien rakenne ja yhdistä ne juustoseokseen. Kaada seos piirasvuokaan pohjataikinan päälle ja paista 175 asteessa vielä noin 40 minuuttia. Ripottele pinnalle jauhettua kanelia ja tarjoa lisäksi juoksevaa hunajaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025