Hunaja-juustopiirakka - Yhteishyvä

Hunaja-juustopiirakka

Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
Suolaa
75 g
Voita tai margariinia
2 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE:

200 g
Raejuustoa
1 kpl
Sitruunan kuori
1 rkl
Hunajaa
4 rkl
Sokeria
2 kpl
Munaa

PINNALLE:

Kanelia
Hunajaa

Näin teet

1

Sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja suola keskenään. Nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään noin tunnin ajaksi. Painele taikina voideltuun 20-22 cm halkaisijaltaan olevaan piirasvuokaan. Leikkaa foliosta reunasuoja paistamisen ajaksi, jotta reunat eivät valu liikaa. Esipaista pohjaa 175 aseessa noin 15 minuuttia. Poista folio ja anna pohjan hieman jäähtyä. Sekoita keskenään raejuusto, huolellisesti pestyn sitruunan kuori, hunaja sekä sokeri. Riko munien rakenne ja yhdistä ne juustoseokseen. Kaada seos piirasvuokaan pohjataikinan päälle ja paista 175 asteessa vielä noin 40 minuuttia. Ripottele pinnalle jauhettua kanelia ja tarjoa lisäksi juoksevaa hunajaa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 22.5.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa