Hupsutuskakku

arvosana4/5

(1)arvio
12 Palaa

Korkeassa suklaakakussa on makea kreemipinta, välissä limellä mehustettuja mansikoita ja päällä komea keko herkkuja.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

6 dlvehnäjauhoja
2 dlkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
2 tlsoodaa
100 gmargariinia
3 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlfariinisokeria
3 kplkananmunaa
3 dlpiimää
2 dlkuumaa, vahvaa kahvijuomaa

Vaalea kreemi

150 gmargariinia
2 1/2 dltomusokeria
3 rklkuohukermaa

Pinkki kreemi

150 gmargariinia
2 1/2 dlmansikkatomusokeria
3 rklkuohukermaa

Lisäksi

50 gsuklaata (valkoista ja/tai tummaa)
500 gmansikoita tai vadelmia
1 kpllimen mehu
pieniä pääsiäismunia tai karamelleja
tuoretta minttua, halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Tee pohjat. Voitele ja jauhota 2 vuokaa (halkaisija 15 cm). Yhdistä kuivat aineet. Sulata margariini. Sekoita se, kananmunat ja piimä jauhoihin. Lisää kahvi ja vatkaa tasaiseksi. Jaa vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa ja laita kylmään.

    MääräAinesosa
    6 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    2 tlsoodaa
    3 1/2 dlsokeria
    1 1/2 dlfariinisokeria
    2 dlkaakaojauhetta
    100 gmargariinia
    3 kplkananmunaa
    3 dlpiimää
    2 dlkuumaa, vahvaa kahvijuomaa
  2. 2

    Sulata suklaa, levitä ohuelti leivinpaperille ja pakasta. Tee kreemit eri astioissa. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini pehmeäksi. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Lisää kerma ja vatkaa. Lusikoi pinkki kreemi pursottimeen.

    MääräAinesosa
    50 gsuklaata (valkoista ja/tai tummaa)
    150 gmargariinia
    2 1/2 dlmansikkatomusokeria
    3 rklkuohukermaa
    150 gmargariinia
    2 1/2 dltomusokeria
    3 rklkuohukermaa
  3. 3

    Säästä marjoja koristeluun, viipaloi loput ja mausta limellä. Tasoita ja halkaise kakut. Pursota pohjalle kreemiympyrä. Täytä marjoilla. Kokoa muut kerrokset samoin. Peitä kakku ohuelti vaalealla kreemillä. Laita kylmään 20 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    500 gmansikoita tai vadelmia
    1 kpllimen mehu
  4. 4

    Pursota pinkkiä kreemiä kakun alaosaan. Tasoita pinta. Kuorruta yläosa vaalealla. Tasoita kuumaan veteen kastetulla lastalla. Koristele kreemiruusukkeilla, marjoilla, karamelleilla ja suklaalohkoilla. Jos haluat pienemmän kakun, valmista ohje puolitettuna.

    MääräAinesosa
    pieniä pääsiäismunia tai karamelleja
    tuoretta minttua, halutessasi

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 2 tl Soodaa, 100 g Margariinia, 2 dl Kuumaa, vahvaa kahvijuomaa, Limen mehu, Pieniä pääsiäismunia tai karamelleja, Tuoretta minttua, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
13.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä