Hupsutuskakku

Nappaa talteen!
Korkeassa suklaakakussa on makea kreemipinta, välissä limellä mehustettuja mansikoita ja päällä komea keko herkkuja.
| Pohja | |
|---|---|
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | soodaa |
| 100 g | margariinia |
| 3 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | piimää |
| 2 dl | kuumaa, vahvaa kahvijuomaa |
| Vaalea kreemi | |
| 150 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | tomusokeria |
| 3 rkl | kuohukermaa |
| Pinkki kreemi | |
| 150 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | mansikkatomusokeria |
| 3 rkl | kuohukermaa |
| Lisäksi | |
| 50 g | suklaata (valkoista ja/tai tummaa) |
| 500 g | mansikoita tai vadelmia |
| 1 kpl | limen mehu |
| pieniä pääsiäismunia tai karamelleja | |
| tuoretta minttua, halutessasi | |
- 1.
Tee pohjat. Voitele ja jauhota 2 vuokaa (halkaisija 15 cm). Yhdistä kuivat aineet. Sulata margariini. Sekoita se, kananmunat ja piimä jauhoihin. Lisää kahvi ja vatkaa tasaiseksi. Jaa vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa ja laita kylmään.
- 2.
Sulata suklaa, levitä ohuelti leivinpaperille ja pakasta. Tee kreemit eri astioissa. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini pehmeäksi. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Lisää kerma ja vatkaa. Lusikoi pinkki kreemi pursottimeen.
- 3.
Säästä marjoja koristeluun, viipaloi loput ja mausta limellä. Tasoita ja halkaise kakut. Pursota pohjalle kreemiympyrä. Täytä marjoilla. Kokoa muut kerrokset samoin. Peitä kakku ohuelti vaalealla kreemillä. Laita kylmään 20 minuutiksi.
- 4.
Pursota pinkkiä kreemiä kakun alaosaan. Tasoita pinta. Kuorruta yläosa vaalealla. Tasoita kuumaan veteen kastetulla lastalla. Koristele kreemiruusukkeilla, marjoilla, karamelleilla ja suklaalohkoilla. Jos haluat pienemmän kakun, valmista ohje puolitettuna.
Hupsutuskakku
arvosana4/5
Korkeassa suklaakakussa on makea kreemipinta, välissä limellä mehustettuja mansikoita ja päällä komea keko herkkuja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | soodaa |
| 100 g | margariinia |
| 3 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | piimää |
| 2 dl | kuumaa, vahvaa kahvijuomaa |
Vaalea kreemi | |
| 150 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | tomusokeria |
| 3 rkl | kuohukermaa |
Pinkki kreemi | |
| 150 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | mansikkatomusokeria |
| 3 rkl | kuohukermaa |
Lisäksi | |
| 50 g | suklaata (valkoista ja/tai tummaa) |
| 500 g | mansikoita tai vadelmia |
| 1 kpl | limen mehu |
| pieniä pääsiäismunia tai karamelleja | |
| tuoretta minttua, halutessasi | |
Valmistus
- 1
Tee pohjat. Voitele ja jauhota 2 vuokaa (halkaisija 15 cm). Yhdistä kuivat aineet. Sulata margariini. Sekoita se, kananmunat ja piimä jauhoihin. Lisää kahvi ja vatkaa tasaiseksi. Jaa vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa ja laita kylmään.
Määrä Ainesosa 6 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl soodaa 3 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl fariinisokeria 2 dl kaakaojauhetta 100 g margariinia 3 kpl kananmunaa 3 dl piimää 2 dl kuumaa, vahvaa kahvijuomaa - 2
Sulata suklaa, levitä ohuelti leivinpaperille ja pakasta. Tee kreemit eri astioissa. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini pehmeäksi. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Lisää kerma ja vatkaa. Lusikoi pinkki kreemi pursottimeen.
Määrä Ainesosa 50 g suklaata (valkoista ja/tai tummaa) 150 g margariinia 2 1/2 dl mansikkatomusokeria 3 rkl kuohukermaa 150 g margariinia 2 1/2 dl tomusokeria 3 rkl kuohukermaa - 3
Säästä marjoja koristeluun, viipaloi loput ja mausta limellä. Tasoita ja halkaise kakut. Pursota pohjalle kreemiympyrä. Täytä marjoilla. Kokoa muut kerrokset samoin. Peitä kakku ohuelti vaalealla kreemillä. Laita kylmään 20 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 500 g mansikoita tai vadelmia 1 kpl limen mehu - 4
Pursota pinkkiä kreemiä kakun alaosaan. Tasoita pinta. Kuorruta yläosa vaalealla. Tasoita kuumaan veteen kastetulla lastalla. Koristele kreemiruusukkeilla, marjoilla, karamelleilla ja suklaalohkoilla. Jos haluat pienemmän kakun, valmista ohje puolitettuna.
Määrä Ainesosa pieniä pääsiäismunia tai karamelleja tuoretta minttua, halutessasi
Ravintosisältö
620
Energiaa kcal
2596
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
8,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
91,1 g
Hiilihydraatteja
66,3 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
8,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
620
Energiaa kcal
2596
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
8,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
91,1 g
Hiilihydraatteja
66,3 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
8,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 2 tl Soodaa, 100 g Margariinia, 2 dl Kuumaa, vahvaa kahvijuomaa, Limen mehu, Pieniä pääsiäismunia tai karamelleja, Tuoretta minttua, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























