Hupsutuskakku - Yhteishyvä

Hupsutuskakku

Paloja
12
Korkeassa suklaakakussa on makea kreemipinta, välissä limellä mehustettuja mansikoita ja päällä komea keko herkkuja.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

6 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Soodaa
100 g
Margariinia
3 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Fariinisokeria
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Piimää
2 dl
Kuumaa, vahvaa kahvijuomaa

VAALEA KREEMI

150 g
Margariinia
2 1/2 dl
Tomusokeria
3 rkl
Kuohukermaa

PINKKI KREEMI

150 g
Margariinia
2 1/2 dl
Mansikkatomusokeria
3 rkl
Kuohukermaa

LISÄKSI

50 g
Suklaata (valkoista ja/tai tummaa)
500 g
Mansikoita tai vadelmia
1 kpl
Limen mehu
Pieniä pääsiäismunia tai karamelleja
Tuoretta minttua, halutessasi

Näin teet

1

Tee pohjat. Voitele ja jauhota 2 vuokaa (halkaisija 15 cm). Yhdistä kuivat aineet. Sulata margariini. Sekoita se, kananmunat ja piimä jauhoihin. Lisää kahvi ja vatkaa tasaiseksi. Jaa vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa ja laita kylmään.

6 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Soodaa
3 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Fariinisokeria
2 dl
Kaakaojauhetta
100 g
Margariinia
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Piimää
2 dl
Kuumaa, vahvaa kahvijuomaa
2

Sulata suklaa, levitä ohuelti leivinpaperille ja pakasta. Tee kreemit eri astioissa. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini pehmeäksi. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Lisää kerma ja vatkaa. Lusikoi pinkki kreemi pursottimeen.

50 g
Suklaata (valkoista ja/tai tummaa)
150 g
Margariinia
2 1/2 dl
Mansikkatomusokeria
3 rkl
Kuohukermaa
150 g
Margariinia
2 1/2 dl
Tomusokeria
3 rkl
Kuohukermaa
3

Säästä marjoja koristeluun, viipaloi loput ja mausta limellä. Tasoita ja halkaise kakut. Pursota pohjalle kreemiympyrä. Täytä marjoilla. Kokoa muut kerrokset samoin. Peitä kakku ohuelti vaalealla kreemillä. Laita kylmään 20 minuutiksi.

500 g
Mansikoita tai vadelmia
1 kpl
Limen mehu
4

Pursota pinkkiä kreemiä kakun alaosaan. Tasoita pinta. Kuorruta yläosa vaalealla. Tasoita kuumaan veteen kastetulla lastalla. Koristele kreemiruusukkeilla, marjoilla, karamelleilla ja suklaalohkoilla. Jos haluat pienemmän kakun, valmista ohje puolitettuna.

Pieniä pääsiäismunia tai karamelleja
Tuoretta minttua, halutessasi
Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja91 g1093 g
Proteiinia8 g101 g
Rasvaa23 g276 g
Kuituja5 g58 g
Energiaa kj2596 31148
Energiaa kcal620 7441

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Soodaa

  • 100 g Margariinia

  • 2 dl Kuumaa, vahvaa kahvijuomaa

  • Limen mehu

  • Pieniä pääsiäismunia tai karamelleja

  • Tuoretta minttua, halutessasi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja91 g1093 g
Proteiinia8 g101 g
Rasvaa23 g276 g
Kuituja5 g58 g
Energiaa kj2596 31148
Energiaa kcal620 7441

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Soodaa

  • 100 g Margariinia

  • 2 dl Kuumaa, vahvaa kahvijuomaa

  • Limen mehu

  • Pieniä pääsiäismunia tai karamelleja

  • Tuoretta minttua, halutessasi

Resepti
Tiina Valkonen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.