Murskaa korput tehosekoittimessa jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Silppua lohiviipaleet. Kuori sipuli ja hienonna tillin kanssa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kermaviilin kanssa. Sekoita joukkoon sipulit, tilli ja mausteet. Nostele joukkoon kermavaahto ja lohipalat.
Liuota liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kylmäsavulohella ja tillillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1217
291
24,2 g
11,4 g
10,2 g
2,2 g
2,4 g
7,3 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Liivatelehteä,
Ruukku tilliä,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
150 g (1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita,
Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli