Hyydytetty lohipiiras

Arvostele resepti
12 Annosta

Useita tunteja

Hyydytetty lohipiiras on herkullinen suolapala kahvipöytään. Koristele kakku kylmäsavulohella ja tillillä.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
180 g(1 pkt) kaura- tai hapankorppuja
100 gmargariinia

Täyte

4 kplliivatelehteä
300 gkylmäsavulohiviipaleita
1 kplpunasipuli
1 kplruukku tilliä
2 dlkuohukermaa
200 g(1 rs) katkaraputuorejuustoa
200 g(1 prk) kermaviiliä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kplsitruunan mehu

Koristeluun

150 g(1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita
tilliä

Valmistus

  1. 1

    Murskaa korput tehosekoittimessa jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle.

    MääräAinesosa
    180 g(1 pkt) kaura- tai hapankorppuja
    100 gmargariinia
  2. 2

    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Silppua lohiviipaleet. Kuori sipuli ja hienonna tillin kanssa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kermaviilin kanssa. Sekoita joukkoon sipulit, tilli ja mausteet. Nostele joukkoon kermavaahto ja lohipalat.

    MääräAinesosa
    4 kplliivatelehteä
    1 kplpunasipuli
    1 kplruukku tilliä
    2 dlkuohukermaa
    200 g(1 rs) katkaraputuorejuustoa
    300 gkylmäsavulohiviipaleita
    rouhittua mustapippuria
    suolaa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
  3. 3

    Liuota liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kylmäsavulohella ja tillillä.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruunan mehu

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehteä, Ruukku tilliä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 150 g (1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita, Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä