Hyydytetty lohipiiras
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Hyydytetty lohipiiras on herkullinen suolapala kahvipöytään. Koristele kakku kylmäsavulohella ja tillillä.
| 180 g | (1 pkt) kaura- tai hapankorppuja |
| 100 g | margariinia |
| Täyte | |
|---|---|
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 300 g | kylmäsavulohiviipaleita |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 200 g | (1 rs) katkaraputuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| Koristeluun | |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita |
| tilliä | |
- 1.
Murskaa korput tehosekoittimessa jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle.
- 2.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Silppua lohiviipaleet. Kuori sipuli ja hienonna tillin kanssa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kermaviilin kanssa. Sekoita joukkoon sipulit, tilli ja mausteet. Nostele joukkoon kermavaahto ja lohipalat.
- 3.
Liuota liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kylmäsavulohella ja tillillä.
Hyydytetty lohipiiras
Hyydytetty lohipiiras on herkullinen suolapala kahvipöytään. Koristele kakku kylmäsavulohella ja tillillä.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | (1 pkt) kaura- tai hapankorppuja |
| 100 g | margariinia |
Täyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 300 g | kylmäsavulohiviipaleita |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 200 g | (1 rs) katkaraputuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
Koristeluun | |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita |
| tilliä | |
Valmistus
- 1
Murskaa korput tehosekoittimessa jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle.
Määrä Ainesosa 180 g (1 pkt) kaura- tai hapankorppuja 100 g margariinia - 2
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Silppua lohiviipaleet. Kuori sipuli ja hienonna tillin kanssa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kermaviilin kanssa. Sekoita joukkoon sipulit, tilli ja mausteet. Nostele joukkoon kermavaahto ja lohipalat.
Määrä Ainesosa 4 kpl liivatelehteä 1 kpl punasipuli 1 kpl ruukku tilliä 2 dl kuohukermaa 200 g (1 rs) katkaraputuorejuustoa 300 g kylmäsavulohiviipaleita rouhittua mustapippuria suolaa 200 g (1 prk) kermaviiliä - 3
Liuota liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kylmäsavulohella ja tillillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruunan mehu
Ravintosisältö
292
Energiaa kcal
1220
Energiaa kj
24,2 g
Rasvaa
11,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
292
Energiaa kcal
1220
Energiaa kj
24,2 g
Rasvaa
11,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehteä, Ruukku tilliä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 150 g (1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita, Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























