Hyydytetty rommi-rusinakakku
Ainekset
Valmistus
Hienonna piparkakut esimerkiksi muovipussissa lihanuijalla nuijien. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kääntele ainekset sekaisin. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Voit käyttää myös esimerkiksi pitkulaista reunavuokaa. Painele seos tasaiseksi.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon rommi-rusinarahka sekä sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
Kuumenna vesi esimerkiksi juomalasissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku veitsellä auttaen reunasta ja nosta vuoka pois. Koristele kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
242
1011
21,3 g
14,7 g
9,6 g
9,3 g
—
2,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g Piparkakkuja,
Liivatelehteä,
0,75 dl Vettä,
200 g Kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli