Hienonna piparkakut esimerkiksi muovipussissa lihanuijalla nuijien. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kääntele ainekset sekaisin. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Voit käyttää myös esimerkiksi pitkulaista reunavuokaa. Painele seos tasaiseksi.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon rommi-rusinarahka sekä sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
Kuumenna vesi esimerkiksi juomalasissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku veitsellä auttaen reunasta ja nosta vuoka pois. Koristele kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1011
242
21,3 g
14,7 g
9,6 g
9,3 g
—
2,5 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g Piparkakkuja,
Liivatelehteä,
0,75 dl Vettä,
200 g Kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli