Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyydytetty rommi-rusinakakku

Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta

Ainekset

400 g
Piparkakkuja
125 g
Sulatettua voita

Täyte

8 kpl
Liivatelehteä
5 dl
Vispikermaa
400 g
Rommi-rusinarahkaa
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3/4 dl
Vettä

Pinnalle:

200 g
Kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna piparkakut esimerkiksi muovipussissa lihanuijalla nuijien. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kääntele ainekset sekaisin. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Voit käyttää myös esimerkiksi pitkulaista reunavuokaa. Painele seos tasaiseksi.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon rommi-rusinarahka sekä sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.

Kuumenna vesi esimerkiksi juomalasissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku veitsellä auttaen reunasta ja nosta vuoka pois. Koristele kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

242

1011

21,3 g

14,7 g

9,6 g

9,3 g

2,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g Piparkakkuja,

Liivatelehteä,

0,75 dl Vettä,

200 g Kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli