Iglukakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Iglukakku

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

KÄÄRETORTTUPOHJA

4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja

VÄLIIN

Vadelmahilloa

TÄYTE

2 dl
Maitorahkaa
2 dl
Kuohukermaa
1 dl
Vadelmahilloa
200 g
Pakastevadelmia
4 kpl
Liivatelehteä

PÄÄLLE

400 - 500 g
Valkosuklaata

Näin teet

1

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä taikina reunoilta hiukan paksummaksi, etteivät reunat kovetu. Paista 220 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Poista paistopaperi. Levitä vadelmahilloa torttupohjan päälle ja rullaa paperin avulla. Leikkaa torttu ohuiksi paloiksi ja vuoraa paloilla tiiviisti iglun muotoinen astia sisältäpäin.Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita se maitorahkaan ja lisää muut aineet liivatelehtiä lukuun ottamatta. Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä ja liuota ne sitten pieneen määrään kuumaa nestettä. Kaada seos täytteen sekaan ja kaada täyte kulhoon kääretorttupalojen päälle. Hyydytä kakkua kylmässä noin 3-4 tuntia. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Sulata suklaa hiljalleen kiehuvassa vesihauteessa. Levitä sula suklaa kakulle.

Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 27.2.2007
Muokattu: 17.5.2019