Iglukakku

Nappaa talteen!
| Kääretorttupohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| Väliin | |
| vadelmahilloa | |
| Täyte | |
| 2 dl | maitorahkaa |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | vadelmahilloa |
| 200 g | pakastevadelmia |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| Päälle | |
| 400 - 500 g | valkosuklaata |
- 1.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä taikina reunoilta hiukan paksummaksi, etteivät reunat kovetu. Paista 220 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Poista paistopaperi. Levitä vadelmahilloa torttupohjan päälle ja rullaa paperin avulla. Leikkaa torttu ohuiksi paloiksi ja vuoraa paloilla tiiviisti iglun muotoinen astia sisältäpäin.Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita se maitorahkaan ja lisää muut aineet liivatelehtiä lukuun ottamatta. Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä ja liuota ne sitten pieneen määrään kuumaa nestettä. Kaada seos täytteen sekaan ja kaada täyte kulhoon kääretorttupalojen päälle. Hyydytä kakkua kylmässä noin 3-4 tuntia. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Sulata suklaa hiljalleen kiehuvassa vesihauteessa. Levitä sula suklaa kakulle.
Iglukakku
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kääretorttupohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
Väliin | |
| vadelmahilloa | |
Täyte | |
| 2 dl | maitorahkaa |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | vadelmahilloa |
| 200 g | pakastevadelmia |
| 4 kpl | liivatelehteä |
Päälle | |
| 400 - 500 g | valkosuklaata |
Valmistus
- 1
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä taikina reunoilta hiukan paksummaksi, etteivät reunat kovetu. Paista 220 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Poista paistopaperi. Levitä vadelmahilloa torttupohjan päälle ja rullaa paperin avulla. Leikkaa torttu ohuiksi paloiksi ja vuoraa paloilla tiiviisti iglun muotoinen astia sisältäpäin.Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita se maitorahkaan ja lisää muut aineet liivatelehtiä lukuun ottamatta. Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä ja liuota ne sitten pieneen määrään kuumaa nestettä. Kaada seos täytteen sekaan ja kaada täyte kulhoon kääretorttupalojen päälle. Hyydytä kakkua kylmässä noin 3-4 tuntia. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Sulata suklaa hiljalleen kiehuvassa vesihauteessa. Levitä sula suklaa kakulle.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












