Ainekset

MääräAinesosa

Kääretorttupohja

4 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja

Väliin

vadelmahilloa

Täyte

2 dlmaitorahkaa
2 dlkuohukermaa
1 dlvadelmahilloa
200 gpakastevadelmia
4 kplliivatelehteä

Päälle

400 - 500 gvalkosuklaata

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä taikina reunoilta hiukan paksummaksi, etteivät reunat kovetu. Paista 220 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Poista paistopaperi. Levitä vadelmahilloa torttupohjan päälle ja rullaa paperin avulla. Leikkaa torttu ohuiksi paloiksi ja vuoraa paloilla tiiviisti iglun muotoinen astia sisältäpäin.Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita se maitorahkaan ja lisää muut aineet liivatelehtiä lukuun ottamatta. Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä ja liuota ne sitten pieneen määrään kuumaa nestettä. Kaada seos täytteen sekaan ja kaada täyte kulhoon kääretorttupalojen päälle. Hyydytä kakkua kylmässä noin 3-4 tuntia. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Sulata suklaa hiljalleen kiehuvassa vesihauteessa. Levitä sula suklaa kakulle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä