Iglukakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Iglukakku

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

kääretorttupohja

4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja

väliin

Vadelmahilloa

täyte

2 dl
Maitorahkaa
2 dl
Kuohukermaa
1 dl
Vadelmahilloa
200 g
Pakastevadelmia
4 kpl
Liivatelehteä

päälle

400 - 500 g
Valkosuklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä taikina reunoilta hiukan paksummaksi, etteivät reunat kovetu. Paista 220 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Poista paistopaperi. Levitä vadelmahilloa torttupohjan päälle ja rullaa paperin avulla. Leikkaa torttu ohuiksi paloiksi ja vuoraa paloilla tiiviisti iglun muotoinen astia sisältäpäin.Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita se maitorahkaan ja lisää muut aineet liivatelehtiä lukuun ottamatta. Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä ja liuota ne sitten pieneen määrään kuumaa nestettä. Kaada seos täytteen sekaan ja kaada täyte kulhoon kääretorttupalojen päälle. Hyydytä kakkua kylmässä noin 3-4 tuntia. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Sulata suklaa hiljalleen kiehuvassa vesihauteessa. Levitä sula suklaa kakulle.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.2.2007
Muokattu: 13.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.