Ihana sitruunamutakakku
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikkaan sitruunainen ja pehmeän valkosuklainen vaalea mutakakku on täydellinen herkku kermavaahdon ja vadelmien kanssa.
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 100 g | valkosuklaata |
| 150 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| tomusokeria | |
| kermavaahtoa | |
| vadelmia | |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2.
Pese sitruuna, raasta kuorta (1 tl) ja purista mehua (½ dl). Paloittele suklaa. Sulata rasva ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä.
- 3.
Vaahdota munat ja sokerit kulhossa. Lisää suklaaseos, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
- 4.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa kermavaahdon ja vadelmien kanssa.
Ihana sitruunamutakakku
arvosana4/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Raikkaan sitruunainen ja pehmeän valkosuklainen vaalea mutakakku on täydellinen herkku kermavaahdon ja vadelmien kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 100 g | valkosuklaata |
| 150 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
Lisäksi | |
| tomusokeria | |
| kermavaahtoa | |
| vadelmia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2
Pese sitruuna, raasta kuorta (1 tl) ja purista mehua (½ dl). Paloittele suklaa. Sulata rasva ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (luomu) 100 g valkosuklaata 150 g voita tai leivontamargariinia - 3
Vaahdota munat ja sokerit kulhossa. Lisää suklaaseos, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 3 dl vehnäjauhoja 1/2 tl leivinjauhetta - 4
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa kermavaahdon ja vadelmien kanssa.
Määrä Ainesosa tomusokeria kermavaahtoa vadelmia
Vinkki: Sitruunamutakakku maistuu parhaalta hieman lämpimänä.
Ravintosisältö
395
Energiaa kcal
1656
Energiaa kj
21,9 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,9 g
Hiilihydraatteja
23,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
395
Energiaa kcal
1656
Energiaa kj
21,9 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,9 g
Hiilihydraatteja
23,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria, kermavaahtoa, vadelmia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























