Ilmapallokakku

Ainekset (16 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

6 kplmunaa
3 dlsokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlperunajauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta

Kostutus

2 dlmaitoa

Täyte

2 dlomenahilloa
2 1/2 dlvaahtoutuvaa mansikkakermaa

Kuorrutus

3 dlkermaa vaahdotettuna
1 rklsokeria

Koristeluun

6 - 8 kplkeksiä
1 dlmansikan makuista tomusokeria
1 rklsitruunamehua
muutama pala tummaa suklaata
nonparelleja

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kananmunat ja sokeri sakeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi munavaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (esim. suorakaiteen muotoiseen) noin 4 litran kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Voit valmistaa kakkupohjan jo edellisenä päivänä, siten se on myös helpompi leikata. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta pohja maidolla. Levitä ensimmäiseen väliin puolet omenahillosta ja kermavaahdosta. Pane päälle toinen levy, kostuta ja täytä se. Nosta päälle kostutettu kansilevy. Peitä kakku kelmulla ja pane kevyt paino päälle. Anna kakun kostua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. Vaahdota kuorrutuksen kerma, mausta ja levitä ohuelti kakun pinnalle ja reunoille. Pursota loput koristeeksi kakun reunoille. Sekoita kulhossa tomusokerista ja sitruunamehusta paksuhko kuorrutus. Levitä veitsellä kuorrutetta keksien pinnalle ja anna niiden hetken aikaa jähmettyä. Nosta piparit kakun pinnalle ”ilmapalloiksi”. Sulata suklaa ja pursota siitä voipaperista tehdyllä tötteröllä ilmapalloille nauhat. Koristele kakunpinta vielä nonparelleilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä