Ilmapallokakku - Yhteishyvä

Ilmapallokakku

???
Annokset
16
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

6 kpl
Munaa
3 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Perunajauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta

KOSTUTUS

2 dl
Maitoa

TÄYTE

2 dl
Omenahilloa
2 1/2 dl
Vaahtoutuvaa mansikkakermaa

KUORRUTUS

3 dl
Kermaa vaahdotettuna
1 rkl
Sokeria

KORISTELUUN

6 - 8 kpl
Keksiä
1 dl
Mansikan makuista tomusokeria
1 rkl
Sitruunamehua
Muutama pala tummaa suklaata
Nonparelleja

Näin teet

1

Vatkaa kananmunat ja sokeri sakeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi munavaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (esim. suorakaiteen muotoiseen) noin 4 litran kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Voit valmistaa kakkupohjan jo edellisenä päivänä, siten se on myös helpompi leikata. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta pohja maidolla. Levitä ensimmäiseen väliin puolet omenahillosta ja kermavaahdosta. Pane päälle toinen levy, kostuta ja täytä se. Nosta päälle kostutettu kansilevy. Peitä kakku kelmulla ja pane kevyt paino päälle. Anna kakun kostua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. Vaahdota kuorrutuksen kerma, mausta ja levitä ohuelti kakun pinnalle ja reunoille. Pursota loput koristeeksi kakun reunoille. Sekoita kulhossa tomusokerista ja sitruunamehusta paksuhko kuorrutus. Levitä veitsellä kuorrutetta keksien pinnalle ja anna niiden hetken aikaa jähmettyä. Nosta piparit kakun pinnalle ”ilmapalloiksi”. Sulata suklaa ja pursota siitä voipaperista tehdyllä tötteröllä ilmapalloille nauhat. Koristele kakunpinta vielä nonparelleilla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.1.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa