Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Inkivääri-sitruunakakku

Inkivääri-sitruunakakku

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

50 g
hillottua inkivääriä (4 palloa)
1 kpl
sitruunan raastettu kuori
4 rkl
sitruunan mehua
1 dl
ranskankermaa
4 kpl
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl
maissitärkkelystä
3 tl
leivinjauhetta
200 g
voita
2 dl
sokeria
5 kpl
keskikokoista munaa
6 kpl
ruokalusikallista sitruunalikööriä tai sitruunamehua
ripaus suolaa

Kuorrute

1 dl
tomusokeria
4 rkl
sitruunamehua
sitruuna- tai appelsiinisokeria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Valuta inkivääripallot liemestä ja kuutioi. Raasta pesty sitruuna. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä sitruunan raastettu kuori.

2

Sekoita ranskankermaan inkiväärikuutiot, pari lusikallista lientä sekä 4 rkl sitruunamehua.

3

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 10 min esim. monitoimikoneessa. Lisää munat yksitellen, vuorotellen jauhojen kanssa. Kääntele lopuksi ranskankerma-inkiväärikuutioseos huolellisesti joukkoon.

4

Voitele ja leivitä pitkänomainen tai pyöreä kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Kokeile kypsyyttä tikulla.

5

Kumoa jäähtynyt kakku varovasti vuoasta. Sivele pintaan likööriä tai sitruunamehua.

6

Sekoita lopuksi kuorrutteen aineet keskenään ja sivele kakun pinnalle. Ripottele pinnalle sitruuna- tai appelsiinisokeria. Leikkaa kakusta melko ohuita viipaleita tarjolle.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.