Yhteistyössä: Food Market Herkku

Nappaa talteen!
| 50 g | hillottua inkivääriä (4 palloa) |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 4 rkl | sitruunan mehua |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 4 kpl | 1/2 dl vehnäjauhoja |
| 1 dl | maissitärkkelystä |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 200 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 5 kpl | keskikokoista munaa |
| 6 kpl | ruokalusikallista sitruunalikööriä tai sitruunamehua |
| ripaus suolaa | |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 1 dl | tomusokeria |
| 4 rkl | sitruunamehua |
| sitruuna- tai appelsiinisokeria | |
Valuta inkivääripallot liemestä ja kuutioi. Raasta pesty sitruuna. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä sitruunan raastettu kuori.
Sekoita ranskankermaan inkiväärikuutiot, pari lusikallista lientä sekä 4 rkl sitruunamehua.
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 10 min esim. monitoimikoneessa. Lisää munat yksitellen, vuorotellen jauhojen kanssa. Kääntele lopuksi ranskankerma-inkiväärikuutioseos huolellisesti joukkoon.
Voitele ja leivitä pitkänomainen tai pyöreä kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Kumoa jäähtynyt kakku varovasti vuoasta. Sivele pintaan likööriä tai sitruunamehua.
Sekoita lopuksi kuorrutteen aineet keskenään ja sivele kakun pinnalle. Ripottele pinnalle sitruuna- tai appelsiinisokeria. Leikkaa kakusta melko ohuita viipaleita tarjolle.
arvosana1/5
Yhteistyössä: Food Market Herkku

| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | hillottua inkivääriä (4 palloa) |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 4 rkl | sitruunan mehua |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 4 kpl | 1/2 dl vehnäjauhoja |
| 1 dl | maissitärkkelystä |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 200 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 5 kpl | keskikokoista munaa |
| 6 kpl | ruokalusikallista sitruunalikööriä tai sitruunamehua |
| ripaus suolaa | |
Kuorrute | |
| 1 dl | tomusokeria |
| 4 rkl | sitruunamehua |
| sitruuna- tai appelsiinisokeria | |
Valuta inkivääripallot liemestä ja kuutioi. Raasta pesty sitruuna. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä sitruunan raastettu kuori.
Sekoita ranskankermaan inkiväärikuutiot, pari lusikallista lientä sekä 4 rkl sitruunamehua.
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 10 min esim. monitoimikoneessa. Lisää munat yksitellen, vuorotellen jauhojen kanssa. Kääntele lopuksi ranskankerma-inkiväärikuutioseos huolellisesti joukkoon.
Voitele ja leivitä pitkänomainen tai pyöreä kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Kumoa jäähtynyt kakku varovasti vuoasta. Sivele pintaan likööriä tai sitruunamehua.
Sekoita lopuksi kuorrutteen aineet keskenään ja sivele kakun pinnalle. Ripottele pinnalle sitruuna- tai appelsiinisokeria. Leikkaa kakusta melko ohuita viipaleita tarjolle.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.