Inkivääri-sitruunakakku
Inkivääri-sitruunakakku
Yhteistyössä

Inkivääri-sitruunakakku

arvosana1/5

(1)arvio
4 Annosta

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
50 ghillottua inkivääriä (4 palloa)
1 kplsitruunan raastettu kuori
4 rklsitruunan mehua
1 dlranskankermaa
4 kpl1/2 dl vehnäjauhoja
1 dlmaissitärkkelystä
3 tlleivinjauhetta
200 gvoita
2 dlsokeria
5 kplkeskikokoista munaa
6 kplruokalusikallista sitruunalikööriä tai sitruunamehua
ripaus suolaa

Kuorrute

1 dltomusokeria
4 rklsitruunamehua
sitruuna- tai appelsiinisokeria

Valmistus

  1. 1

    Valuta inkivääripallot liemestä ja kuutioi. Raasta pesty sitruuna. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä sitruunan raastettu kuori.

  2. 2

    Sekoita ranskankermaan inkiväärikuutiot, pari lusikallista lientä sekä 4 rkl sitruunamehua.

  3. 3

    Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 10 min esim. monitoimikoneessa. Lisää munat yksitellen, vuorotellen jauhojen kanssa. Kääntele lopuksi ranskankerma-inkiväärikuutioseos huolellisesti joukkoon.

  4. 4

    Voitele ja leivitä pitkänomainen tai pyöreä kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Kokeile kypsyyttä tikulla.

  5. 5

    Kumoa jäähtynyt kakku varovasti vuoasta. Sivele pintaan likööriä tai sitruunamehua.

  6. 6

    Sekoita lopuksi kuorrutteen aineet keskenään ja sivele kakun pinnalle. Ripottele pinnalle sitruuna- tai appelsiinisokeria. Leikkaa kakusta melko ohuita viipaleita tarjolle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä