Inkivääritiikerin kakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Inkivääritiikerin kakku

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
2 tl
Vaniliinisokeria
2 tl
Leivinjauhetta
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Appelsiinitäysmehua

tiikerikuvioon

75 g
Taloussuklaata
1 tl
Inkivääriä
(1 tl konjakkia)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhot taikinan sekaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Erota toiseen kulhoon 1/3 taikinasta. Sulata suklaa vesihauteessa ja se pienemmän taikinaosan sekaan. Mausta seos inkiväärillä.Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada vuokaan kerroksittain ensin vaaleaa, sitten tummaa ja lopuksi vielä vaaleaa taikinaa. Vedä taikinan keskelle ura jottei kakku kohoile keskeltä paistettaessa. Paista kakkua 170-175 asteessa noin tunnin ajan. Mikäli pinta tummuu paistamisen aikana liikaa peitä se leivinpaperilla tai foliolla. Kypsyyttä voi kokeilla hammastikun avulla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.