Inkivääritiikerin kakku

arvosana4/5

(1)arvio
10 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
200 gmargariinia
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
2 tlvaniliinisokeria
2 tlleivinjauhetta
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlappelsiinitäysmehua

Tiikerikuvioon

75 gtaloussuklaata
1 tlinkivääriä
(1 tl konjakkia)

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhot taikinan sekaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Erota toiseen kulhoon 1/3 taikinasta. Sulata suklaa vesihauteessa ja se pienemmän taikinaosan sekaan. Mausta seos inkiväärillä.Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada vuokaan kerroksittain ensin vaaleaa, sitten tummaa ja lopuksi vielä vaaleaa taikinaa. Vedä taikinan keskelle ura jottei kakku kohoile keskeltä paistettaessa. Paista kakkua 170-175 asteessa noin tunnin ajan. Mikäli pinta tummuu paistamisen aikana liikaa peitä se leivinpaperilla tai foliolla. Kypsyyttä voi kokeilla hammastikun avulla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä