Irlantilainen soodaleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Irlantilainen soodaleipä

Irlantilainen soodaleipä
Kappaleita
1
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Irlantilainen soodaleipä on helppo ja nopea valmistaa.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Grahamjauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
Ruokasoodaa
2 dl
Piimää
1 dl
Maitoa

Näin teet

1

Sekoita kulhossa kuivat aineet.

3 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Grahamjauhoja
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Suolaa
2

Lisää joukkoon piimä ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile jauhojen avulla pyöreä leipä. Viillä terävällä veitsellä ristiviilto leivän pintaan.

2 dl
Piimää
1 dl
Maitoa
3

Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai, kunnes leipä kumisee sitä koputettaessa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj5964 5964
Energiaa kcal1425 1425
Rasvaa14.0 g14.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa5.0 g5.0 g
Hiilihydraatteja256.0 g256.0 g
Sokereita15.0 g15.0 g
Kuituja23.0 g23.0 g
Proteiinia53.0 g53.0 g
Suolaa0.4 g0.4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Ruokasoodaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj5964 5964
Energiaa kcal1425 1425
Rasvaa14.0 g14.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa5.0 g5.0 g
Hiilihydraatteja256.0 g256.0 g
Sokereita15.0 g15.0 g
Kuituja23.0 g23.0 g
Proteiinia53.0 g53.0 g
Suolaa0.4 g0.4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Ruokasoodaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.