Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Irlantilainen soodaleipä

timer-icon60 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Irlantilainen soodaleipä on helppo ja nopea valmistaa.

Ainekset

3 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Grahamjauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
Ruokasoodaa
2 dl
Piimää
1 dl
Maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kulhossa kuivat aineet.

3 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Grahamjauhoja
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Suolaa
2

Lisää joukkoon piimä ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile jauhojen avulla pyöreä leipä. Viillä terävällä veitsellä ristiviilto leivän pintaan.

2 dl
Piimää
1 dl
Maitoa
3

Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai, kunnes leipä kumisee sitä koputettaessa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1425

5964

14,0 g

5,0 g

256,0 g

15,0 g

23,0 g

53,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Ruokasoodaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli