Irlantilainen soodaleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Irlantilainen soodaleipä

Irlantilainen soodaleipä

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Irlantilainen soodaleipä on helppo ja nopea valmistaa.

Ainekset

3 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Grahamjauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
Ruokasoodaa
2 dl
Piimää
1 dl
Maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kulhossa kuivat aineet.

3 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Grahamjauhoja
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Suolaa
2

Lisää joukkoon piimä ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile jauhojen avulla pyöreä leipä. Viillä terävällä veitsellä ristiviilto leivän pintaan.

2 dl
Piimää
1 dl
Maitoa
3

Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai, kunnes leipä kumisee sitä koputettaessa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

5964

1425

14,0 g

5,0 g

256,0 g

15,0 g

23,0 g

53,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Ruokasoodaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli