Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ei kuvaa

Italialainen marenki

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

200 g
sokeria
5 kpl
kananmunanvalkuaista
2 dl
vettä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Mittaa sokeri kattilaan. Valuta vesi kattilan reunoja myöten sokeriin, näin sokeri ei kristallisoidu.

2

Aseta lämpömittari sokeri veteen ja nosta kattila hellalle kiehumaan.

3

Kun lämpötila on noussut 115°:een, aloita valkuaisten vatkaaminen täydellä teholla.

4

Muutaman minuutin päästä kun sokerin lämpötila on noussut 120°, alenna yleiskoneen tehoa puolella.

5

Kaada kuumaa sokerisiirappia, ohuena vanana valkuaisten joukkoon.

6

Jatka valkuaisvaahdon vatkaamista kunnes massa on jäähtynyt, noin  15 min.

7

Nostele jäähtynyttä massaa pursotinpussiin tai suoraan kakun pinnalle.

8

Voit halutessa paahtaa marenkia puhalluslampulla tai kuumassa uunissa grillivastuksilla.

Miltä maistui?
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.