Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Italialainen marenki

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gsokeria
5 kplkananmunanvalkuaista
2 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Mittaa sokeri kattilaan. Valuta vesi kattilan reunoja myöten sokeriin, näin sokeri ei kristallisoidu.

  2. 2

    Aseta lämpömittari sokeri veteen ja nosta kattila hellalle kiehumaan.

  3. 3

    Kun lämpötila on noussut 115°:een, aloita valkuaisten vatkaaminen täydellä teholla.

  4. 4

    Muutaman minuutin päästä kun sokerin lämpötila on noussut 120°, alenna yleiskoneen tehoa puolella.

  5. 5

    Kaada kuumaa sokerisiirappia, ohuena vanana valkuaisten joukkoon.

  6. 6

    Jatka valkuaisvaahdon vatkaamista kunnes massa on jäähtynyt, noin  15 min.

  7. 7

    Nostele jäähtynyttä massaa pursotinpussiin tai suoraan kakun pinnalle.

  8. 8

    Voit halutessa paahtaa marenkia puhalluslampulla tai kuumassa uunissa grillivastuksilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä