
Italialainen marenki


Valmistus
Mittaa sokeri kattilaan. Valuta vesi kattilan reunoja myöten sokeriin, näin sokeri ei kristallisoidu.
Aseta lämpömittari sokeri veteen ja nosta kattila hellalle kiehumaan.
Kun lämpötila on noussut 115°:een, aloita valkuaisten vatkaaminen täydellä teholla.
Muutaman minuutin päästä kun sokerin lämpötila on noussut 120°, alenna yleiskoneen tehoa puolella.
Kaada kuumaa sokerisiirappia, ohuena vanana valkuaisten joukkoon.
Jatka valkuaisvaahdon vatkaamista kunnes massa on jäähtynyt, noin 15 min.
Nostele jäähtynyttä massaa pursotinpussiin tai suoraan kakun pinnalle.
Voit halutessa paahtaa marenkia puhalluslampulla tai kuumassa uunissa grillivastuksilla.
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.