Itämainen jauhelihakastike

Maukas jauhelihakastike valmistuu nopeasti ja vähällä vaivalla. Itämaista makua saat annokseen chilitahnalla ja juustokuminalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 rklöljyä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 tljauhettua juustokuminaa
1 kplpastakastiketta (420 g)
1 kplranskankermaa (150 g)
2 tlsambal oelek -chilitahnaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynsi sekä juustokumina. Kääntele hetki. Lisää pannulle pastakastike, chilitahna ja mausteet. Hauduta 5 minuuttia. Sekoita ranskankerma kastiikkeeseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1 tl Jauhettua juustokuminaa, 2 tl Sambal oelek -chilitahnaa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä