Itämainen jauhelihakastike

Nappaa talteen!
Maukas jauhelihakastike valmistuu nopeasti ja vähällä vaivalla. Itämaista makua saat annokseen chilitahnalla ja juustokuminalla.
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 1 kpl | pastakastiketta (420 g) |
| 1 kpl | ranskankermaa (150 g) |
| 2 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria |
- 1.
Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynsi sekä juustokumina. Kääntele hetki. Lisää pannulle pastakastike, chilitahna ja mausteet. Hauduta 5 minuuttia. Sekoita ranskankerma kastiikkeeseen.
Itämainen jauhelihakastike
Maukas jauhelihakastike valmistuu nopeasti ja vähällä vaivalla. Itämaista makua saat annokseen chilitahnalla ja juustokuminalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 1 kpl | pastakastiketta (420 g) |
| 1 kpl | ranskankermaa (150 g) |
| 2 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynsi sekä juustokumina. Kääntele hetki. Lisää pannulle pastakastike, chilitahna ja mausteet. Hauduta 5 minuuttia. Sekoita ranskankerma kastiikkeeseen.
Ravintosisältö
370
Energiaa kcal
1551
Energiaa kj
32,3 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
370
Energiaa kcal
1551
Energiaa kj
32,3 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1 tl Jauhettua juustokuminaa, 2 tl Sambal oelek -chilitahnaa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























