Itämainen porkkana-ohrapatee

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
500 gporkkanoita
2 dlesikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 rklraastettua inkivääriä
3 kplkananmunaa
1 dlkookoskermaa
1 kpllimetin raastettu kuori
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne vähässä vedessä kypsiksi. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.

    Valuta porkkanat ja soseuta ne inkivääriraasteen kanssa. Valuta ohrasuurimot. Anna ainesten hieman jäähtyä. Sekoita porkkanasose, keitetty ohra ja munat. Sekoita joukkoon kookoskerma, raastettu limetin kuori ja mausteet.

    Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (1,5 l) öljyllä ja vuoraa leivinperisuikaleilla. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna pateen jäähtyä vuoassa ennen kumoamista, jotta se vielä kiinteytyy. Leikkaa annospaloiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Raastettua inkivääriä, Limetin raastettu kuori, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä