Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jättirapu Som Tam -salaatti & Chili Jam à la Tomi Björck

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Jättiravun pyrstöjä
4 rkl
Ketjap Manis -kastiketta
100 g
Romaine-salaattia tai erikoissalaattisekoitusta
50 g
sokeriherneitä ohuina suikaleina
40 g
suolapähkinöitä
30 g
kevätsipulia viipaleina
10 g
chiliä ohuina viipaleina
10 kpl
punainen chili, siemenetön
5 kpl
korianterin varsia
1 kpl
valkosipulin kynsi
1 rkl
kalakastiketta
1 rkl
hienoa palmusokeria tai ruokosokeria
2 kpl
limen lehti ohuina suikaleina
2 dl
paholaisen hilloa
1/2 dl
paahdettua sipulia
1/2 dl
kuivattua valkosipulia lastuina
Suola, mustapippuri
Salaattisekoitus
1–2 kpl porkkanaa ohuina suikaleina
n.15 kpl miniluumutomaatteja
Muutama oksa korianteria silputtuna
Punainen Nahm Jim
3–4 rkl limen mehua
Chili Jam

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Valmista Chili Jam edellisenä päivänä. Aja sipulit kutterilla tai tehosekoittimen pulse-toiminnolla hienommaksi. Yhdistä hillo ja sipulit ja anna maustua yön yli (kuuluu tulla tahnamaiseksi).

2

Sekoita sulatetut ravut ja Ketjap Manis-kastike keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua noin 30

3

min. Kypsennä ravut grillissä tai paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä.

4

Pese ja pilko salaattisekoituksen kasvikset, sekoita keskenään.

5

Valmista Nahm Jim. Aja raaka-aineet kutterilla tai yleiskoneella tahnaksi.

6

Yhdistä ravut, salaatti sekä Nahm Jim.

7

Koristele annos Chili Jamillä ja ripottele päälle paahdettua sipulia ja korianterin lehtiä.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 15.9.2020
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.