Jättirapu Som Tam -salaatti & Chili Jam à la Tomi Björck
Jättirapu Som Tam -salaatti & Chili Jam à la Tomi Björck
Yhteistyössä

Jättirapu Som Tam -salaatti & Chili Jam à la Tomi Björck

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjättiravun pyrstöjä
4 rklketjap manis -kastiketta
100 gromaine-salaattia tai erikoissalaattisekoitusta
50 gsokeriherneitä ohuina suikaleina
40 gsuolapähkinöitä
30 gkevätsipulia viipaleina
10 gchiliä ohuina viipaleina
10 kplpunainen chili, siemenetön
5 kplkorianterin varsia
1 kplvalkosipulin kynsi
1 rklkalakastiketta
1 rklhienoa palmusokeria tai ruokosokeria
2 kpllimen lehti ohuina suikaleina
2 dlpaholaisen hilloa
1/2 dlpaahdettua sipulia
1/2 dlkuivattua valkosipulia lastuina
suola, mustapippuri
salaattisekoitus
1–2 kpl porkkanaa ohuina suikaleina
n.15 kpl miniluumutomaatteja
muutama oksa korianteria silputtuna
punainen nahm jim
3–4 rkl limen mehua
chili jam

Valmistus

  1. 1

    Valmista Chili Jam edellisenä päivänä. Aja sipulit kutterilla tai tehosekoittimen pulse-toiminnolla hienommaksi. Yhdistä hillo ja sipulit ja anna maustua yön yli (kuuluu tulla tahnamaiseksi).

  2. 2

    Sekoita sulatetut ravut ja Ketjap Manis-kastike keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua noin 30

  3. 3

    min. Kypsennä ravut grillissä tai paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä.

  4. 4

    Pese ja pilko salaattisekoituksen kasvikset, sekoita keskenään.

  5. 5

    Valmista Nahm Jim. Aja raaka-aineet kutterilla tai yleiskoneella tahnaksi.

  6. 6

    Yhdistä ravut, salaatti sekä Nahm Jim.

  7. 7

    Koristele annos Chili Jamillä ja ripottele päälle paahdettua sipulia ja korianterin lehtiä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025