Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sokeri, suola ja leseet. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda ne kuivalla pannulla ja siirrä odottamaan. Kuori ja suikaloi sipulit ja murskaa valkosipulit. Kuumenna pannulla öljy ja paista jauheliha. Lisää sipulit. Sekoittele hetki. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele paprikat, sekoita ne sienten ja mausteiden kanssa jauhelihaan.
Sekoita kermaviili, tomaattisose ja puolet juustoraasteesta. Kauli taikina leivinpaperoidun uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalle jauhelihaseos ja päälle kermaviiliseos. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
855
204
10,8 g
3,9 g
16,9 g
2,0 g
2,3 g
8,5 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vettä,
25 g Hiivaa,
1 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
1 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
2 tl Oreganoa,
2 rkl Tomaattisosetta,
150 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli