Jauhelihapeltipiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Jauhelihapeltipiirakka

Jauhelihapeltipiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Herkkusienet ja juusto kruunaavat helpon jauhelihapiirakan.

Ainekset

pohja

2 1/2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 dl
Ruisleseitä
6 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä

täyte

200 g
(1 rasia) herkkusieniä
400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Oreganoa
2 kpl
Paprikaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 rkl
Tomaattisosetta
150 g
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sokeri, suola ja leseet. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

25 g
Hiivaa
2 1/2 dl
Vettä
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 dl
Ruisleseitä
6 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä
2

Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda ne kuivalla pannulla ja siirrä odottamaan. Kuori ja suikaloi sipulit ja murskaa valkosipulit. Kuumenna pannulla öljy ja paista jauheliha. Lisää sipulit. Sekoittele hetki. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele paprikat, sekoita ne sienten ja mausteiden kanssa jauhelihaan.

200 g
(1 rasia) herkkusieniä
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
Jauhelihaa
2 kpl
Paprikaa
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
150 g
Juustoraastetta
1 rkl
Öljyä
Rouhittua mustapippuria
3

Sekoita kermaviili, tomaattisose ja puolet juustoraasteesta. Kauli taikina leivinpaperoidun uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalle jauhelihaseos ja päälle kermaviiliseos. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 rkl
Tomaattisosetta
150 g
Juustoraastetta
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

855

204

10,8 g

3,9 g

16,9 g

2,0 g

2,3 g

8,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

25 g Hiivaa,

1 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 tl Oreganoa,

2 rkl Tomaattisosetta,

150 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli