Jauhelihapeltipiirakka - Yhteishyvä

Jauhelihapeltipiirakka

Jauhelihapeltipiirakka
Annokset
15
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Herkkusienet ja juusto kruunaavat helpon jauhelihapiirakan.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

2 1/2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 dl
Ruisleseitä
6 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä

TÄYTE

1 kpl
(200 g) herkkusieniä
400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Oreganoa
2 kpl
Paprikaa
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
2 rkl
Tomaattisosetta
150 g
Juustoraastetta

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sokeri, suola ja leseet. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

25 g
Hiivaa
2 1/2 dl
Vettä
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 dl
Ruisleseitä
6 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä
2

Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda ne kuivalla pannulla ja siirrä odottamaan. Kuori ja suikaloi sipulit ja murskaa valkosipulit. Kuumenna pannulla öljy ja paista jauheliha. Lisää sipulit. Sekoittele hetki. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele paprikat, sekoita ne sienten ja mausteiden kanssa jauhelihaan.

1 kpl
(200 g) herkkusieniä
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
Jauhelihaa
2 kpl
Paprikaa
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
150 g
Juustoraastetta
1 rkl
Öljyä
Rouhittua mustapippuria
3

Sekoita kermaviili, tomaattisose ja puolet juustoraasteesta. Kauli taikina leivinpaperoidun uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalle jauhelihaseos ja päälle kermaviiliseos. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

1 kpl
(200 g) kermaviiliä
2 rkl
Tomaattisosetta
150 g
Juustoraastetta
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
Muokattu: 3.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g248 g
Proteiinia8 g120 g
Rasvaa10 g143 g
Kuituja2 g31 g
Energiaa kj788 11814
Energiaa kcal188 2821

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 2 tl Oreganoa

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • 150 g Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g248 g
Proteiinia8 g120 g
Rasvaa10 g143 g
Kuituja2 g31 g
Energiaa kj788 11814
Energiaa kcal188 2821

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 2 tl Oreganoa

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • 150 g Juustoraastetta

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.