Jauhelihapuikot

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1/2 dlkorppujauhoja
1 dlvettä
1 kplkananmuna
2 kplvalkosipulin kynttä
2 rkltomaattisosetta
1 tlsuolaa
1 tloreganoa
1/4 tlmustapippurirouhetta
tabascoa
400 gjauhelihaa

Tarjoiluun:

6 kplvalmiita pitaleipiä
kasviksia

Kastike:

3 dlmaustamatonta jogurttia
2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Paahda se halutessasi öljyssä pannulla pehmeäksi. Sekoita korppujauhot, vesi, kananmuna, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet kulhossa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin puikkoja ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi pitaleipien täytteenä. Käytä kastikkeena maustamatonta jogurttia, johon on sekoitettu hienonnettua valkosipulia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä