Jauhelihapuikot

Nappaa talteen!
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/4 tl | mustapippurirouhetta |
| tabascoa | |
| 400 g | jauhelihaa |
| Tarjoiluun: | |
|---|---|
| 6 kpl | valmiita pitaleipiä |
| kasviksia | |
| Kastike: | |
| 3 dl | maustamatonta jogurttia |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä hienonnettuna |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Paahda se halutessasi öljyssä pannulla pehmeäksi. Sekoita korppujauhot, vesi, kananmuna, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet kulhossa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin puikkoja ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi pitaleipien täytteenä. Käytä kastikkeena maustamatonta jogurttia, johon on sekoitettu hienonnettua valkosipulia.
Jauhelihapuikot
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/4 tl | mustapippurirouhetta |
| tabascoa | |
| 400 g | jauhelihaa |
Tarjoiluun: | |
| 6 kpl | valmiita pitaleipiä |
| kasviksia | |
Kastike: | |
| 3 dl | maustamatonta jogurttia |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Paahda se halutessasi öljyssä pannulla pehmeäksi. Sekoita korppujauhot, vesi, kananmuna, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet kulhossa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin puikkoja ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi pitaleipien täytteenä. Käytä kastikkeena maustamatonta jogurttia, johon on sekoitettu hienonnettua valkosipulia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























